Тръмп скочи на екоактивисти: Създават паника

US президентът зове за отхвърляне на прогнозите за апокалипсис
21 яну 2020 21:30, Красимир Ангелов
21
Тръмп скочи на екоактивисти: Създават паника
Снимка: Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп нарече защитниците на климата обречени, докато шведската активистка Грета Тунберг беше в публиката по време на икономическия форум в Давос, където устойчивостта е основна тема, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Тръмп призова за отхвърляне на прогнозите за апокалипсис и каза, че Америка ще защити икономиката си.

Още по темата
Междувременно Тунберг разкритикува политическите лидери, заявявайки, че "ако не сте забелязали, светът гори".
Проблемите на околната среда са на първо място в дневния ред на световните лидери по време на форума в швейцарския ски курорт.

Тръмп заяви, че е време за оптимизъм, а не за песимизъм, в реч, която засегна икономическите постижения на неговата администрация и енергийния бум в Америка.

"Тези паникьори винаги искат едно и също – абсолютна власт да доминират, трансформират и контролират всеки аспект на нашия живот", каза още Тръмп, говорейки за активистите за климата.

По-късно през деня Грета Тунберг призова за спешни екологични действия, след като откри сесия на тема "Премахване на климатичния апокалипсис". Тя остро критикува политиците и бизнес лидерите за това, че дават "празни обещания".

"Само самохвали, невежество, пренебрежение към всички, никакво възприемане на глобални проблеми. Това беше най-лошата реч, която съм чувал през живота си", коментира съпредседателят на германската партия на Зелените Роберт Хабек по повод изказването на Тръмп.

В рамките на първия ден на икономическия форум представители на бизнеса в Давос, казаха, че не могат да спясят планетата сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е по-добре - да се върнем в пещерите или да засадим повече дървета които да абсорбират излишния СО2 ? Екоталибани!!!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако всичките милиони мързеливи екоактивист си мръден *** и засадят по 100 дървета те ще са достатъчни да абсорбират излишния СО2 че даже ще се налага да горим допълнитело въглища за да има какво да абсорбират дърветата.Ама да се вика по форумите е по-лесно. Явно целия свят е обхванат от българската болест: " Някой да направи нещо. Ама да не съм аз"
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета е само една малка модераторка на едно голямо зелено шоу, а Тръмп е шоумастера.
13
7
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Кой крив, кой прав, едно е ясно. Климата се променя. Дали заради хората, дали заради извънземните... едно е ясно, промяната е налице и всеки трябва да се замисли в/у това.
12
2
 
13
 
! Отговори
Копи-Пеист преди 4 години
/Грета я канят "световните лидери" и плащат разноските и, и разкарват като мечка по площадите, да им играе по свирката. Целия Цирк е : Тя да ги навиква и попържа люто, със свиреп поглед, че не дерат достатъчно кожи от хората(там където минава номера) с разни такси и други идиотщини, а "световните лидери" да стават на крака и да и ръкопляскат мощно и "засрамено" но с възторжени възгласи. А МСМгЪзетите да "отразяват" със страст тоя еФтин водевил./
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропуснато в статията: Tръмп финансира засаждане на милиони дръвчета, а Грета само апелира да се наложат здрави такси, за да има какво да лапат съдателите и, които и дават и на нея пай от баницата!
10
15
 
5
 
! Отговори
Даам преди 4 години
Оранжевият бабуин пак с тъпите си и повтарящи изказвания . Вярно ,че повторението е майка на знанието ,но при дедляка това звучи капо напреднала деменция. А за Грета БРАВО на това момиче!!!
9
3
 
13
 
! Отговори
Екорекет преди 4 години
"Тези паникьори винаги искат едно и също абсолютна власт да доминират, трансформират и контролират всеки аспект на нашия живот"И братята хамериканци и те го правят.
8
6
 
19
 
! Отговори
D преди 4 години
А правителството на Сорос в България, което унищожава и народа и родината ни? За тях защо никой не говори? Пак платени медии? Плана за обезлюдяване и унищожаване на страната ни е в див ход и Бог да ни е на помощ! Жалко за падналите за свободата на България! Оказва се, че е нямало смисъл тяхната саможертва! Всичко се унищожава и разпродава...
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е Сорос,това психично болно момиче Тунберг,щеше да се лекува,а не да ходи на срещи на политици
6
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно тоя е склерозирал и невижда какво става в кочи, ната му. Нее видял ураганите които и 80 годишните не си помнят. Не вижда какво става в чикаго където само за денонощие падна сняг колкото за цялата зима. Но може би ще види когато вулкана който е в коч, ината му и е с размери на континент изригне и го погребе заедно с цялата му пасмина от неандерталци.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе екоактивистите от българия къде са Да скочат срещу нелегалния *** който се изгаряСпят нали. Не им е в лигата
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно ще върнат назад времето без самолети коли и фабрики. Все пак сме много милиарди станали на земята. Тия хора трябва да се хранят и жевеят. Простата Необразована Грета реве ама няма решение на въопроса само се пени
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учените сами не знаят нищо за глобалното затопляне, уж метеорит е избил динозаврите преди 50 милиона години, последно заявиха че заради климатични промени са измрели, явно никой нищо не разбира, само гадаят ....и тръмп е прав че екоактивистите преувеличават. Може пък да си е нормален цикъл на вселената с екстримни явления и прочистване от ненужното
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
грета е фашизо - комуноид!на дръвника менталната негодница!ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ Е ГЛОБАЛНА ИЗМАМА - НАЙ - ГОЛЯМАТА НА 21 ВЕК!
1
15
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Пука му на дядота за климата .. Той след 10 години няма да е жив...