Ето я картата на Израел и Палестина: Така я вижда Тръмп

Американският план предвижда демилитаризирана Палестина
29 яну 2020 19:39, Елка Василева
87

 

 

Един от ключовите моменти от „сделката на века“, представена на 28 януари от президента на САЩ Доналд Тръмп, беше картата на границите между Израел и Палестина.

„Така може да изглежда бъдещата държава Палестина със столица в части от Източен Йерусалим“, написа американският президент Тръмп в туита с картата.

Предлага се Палестина да бъде съединена с две магистрали с граничните пунктове с Йордания. Западният бряг на река Йордан ще бъде отделен от Йордания с полоса, част от Израел. Освен това Ивицата Газа ще бъде съществено разширена, към нея ще се добавят два големи района по продължение на египетската граница. Представената от Тръмп карта представя сирийските Голански възвишения като територия на Израел.

Картата представя основните идеи на плана – размяна на територии, подземен тунел между Ивицата Газа и Западния бряг, създаване на промишлени и хайтек зони.

Оцветените в кафяво зони на картата са Израел, а зоните в зелено – териториите на бъдещата палестинска държава.

Непрекъснатите линии в центъра на картата представляват териториалната неразривност, която палестинците ще получат в района на Тулкарем, Рамала, Йерихон и Хеброн На юг от Западния бряг на река Йордан ще бъде построен прав тунел към Ивицата Газа. По него ще преминава скоростна железопътна линия.

Още по темата

Съгласно картата цялата долина на река Йордан и северната част на крайбрежието на Мъртво море остават под израелски контрол.

Планът предвижда Йерусалим да остане неделим.

В Палестина ще останат 15 изолирани израелски анклава.

Зеленото място южно от Ивицата Газа, в сърцето на израелската територия е зона на хайтек и зелената индустрия. Това е компенсация, която ще бъде дадена на палестинците. Става дума за размяна на територии, за каквато нееднократно се говореше в рамките на други мирни планове, пише Newsru.com.

Като цяло планът на американската администрация за урегулиране на ситуацията в Близкия изток предвижда съвместно съществуване на държавите Израел и Палестина, запазване на Йерусалим като неделима столица на Израел и запазване на статуквото на Храмовия хълм със свободен достъп на представители на всички религии до него.

Планът предвижда също така разоръжаване на палестинската групировка Хамас, която контролира Ивицата Газа, както и създаване на напълно демилитаризирана палестинска държава.

 


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 1 месец
Божият народ ,на чий бог.
76
3
 
0
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
До Justice Defender Да наистина единственото което заслужават ислямските арабски терористични групи обединени в противозаконния антсиемитски съюз Палестинска автономия теторитична групи като Хисзбула Хамас и ИДИЛ вършеши само престъпления срещу човечеатвот, мира и правосъдието заслужават само съд експулсиране и затвор, но в Арабски д-ви. тк са араби,а палестински народ няма,само се крият зад измамно име палестинци, както е римското име на родната земя на Израел,за да я ограбят и окупират и затр
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джими Картър срина плана на Тръмп за решаване на въпроса с Израел и Палестина
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ха ха ха

"ако не са евреите да пазят светините на Христос в Ерусалим"

Евреите затриха християнството в европа ти ми обяснявай кво били пазели в ерусалим.
73
9
 
3
 
! Отговори
ВЕЧНА ИСТИНА преди 1 месец
До Исторически факт Това което сте написали не е факт, още по малко исторически и няма нищо общо с истината,а е дяволска лъжа като лъжите на нацистките корумпирани крадци,клеветници,развратници, убийства,геноцид и др,престъпления срещу човечеството, мира,правосъдието и срещу Бог и Неговия избран еврейски народ, които са били мразени,ограбвани,клеветени убивани само от управлявани от дявола покварени
лъжци крадци убийци и др. злодеи врагове на Бог каквито сега са ислямските терористи
72
8
 
3
 
! Отговори
Justice Defense преди 1 месец
Каква "компенсация" заслужават ислямските арабски терористични групи като ПЛО Хамас Фетах ИДИЛ Джихад и др. престъпни неонацистки антисемитски групи за непрестанните им престъпления срещу Израел правосъдието,мира и човечеството като измама,клевета,окупация,терор,агресия,корупция.Този план е про-теристичен и антисемитски и както противозакония измаме план на ислямиста Обама ограбил Газа Синай Западния бряг и др. освободени от Израел през 1967 нейни земи, с лъжливи обещания за мир от ПА терористи
71
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА РАЗДЕЛЯ ОКУПИРА ОТНЕМА НЕЧИЯ ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ ЗАКОННА ОСВОБОДЕНА ВЪВ ВОЙНИ ЗЕМЯ НА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА КАТО ИЗРАЕЛ ПРИ ТОВА БОЖИЯТА СВЯТА ЗЕМЯ КОЯТО САМО УПРАВЛЯВАНИ ОТ ДЯВОЛА ПРЕСТЪПНИ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ЗА ЛЪЖЛИВИТЕ ИМ ОБЕЩАНИЯ ЗА МИР ПРОТИВОЗАКОННО ДА ОКУПИРАТ ТЕРОРИЗИРАТ И ОГРАБВАТ БОЖИЯ НАРОД ИЗРАЕЛ,КАКТО ИСЛЯМИСТА ОБАМА НАПРАВИ С ГАЗА ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ АНТИСЕМИТСКИ НЕОНАЦИСКИ ИСЛЯМСКИ АРАБСКИ ГРУПИ,ФИНАНСИРАНИ ОТ КОРУМПИРАНИ ВРАГОВЕ НА БОГА ОТ ООН ЕС
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прилича на система от концентрационни лагери с вътрешно самоуправление.
Напълно подкрепям защото няма суверенитет.
69
4
 
10
 
! Отговори
Исторически факт преди 1 месец
Заради такива еврейски терикатлъци, през втората световна са си плащали и лихвите евреите...

Пак не са се научили!
68
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не ми го е казал, пише го в една Книга и фактите го доказват, а не го оспорват.
В исляма няма нищо свято, за което палестинците могат да претендират в Израел и те го знаят.
Палестинците и въобще мюсюлманите се държат реваншистки и мразят Израел и християните по една единствена причина.
Завист.
67
5
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Масоните зад Океана са послушни слуги на евреите - печален факт...
66
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А евреите каквито и да са, държавата, територията и земята си е тяхна от Мойсей насам"

Ама това кой ти го каза? Мойсей или Аврам? Или Исус лично?
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прилича на система от концентрационни лагери с вътрешно самоуправление.
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази карта е като ренгенова снимка на коронавирус в напреднал стадий !
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма държава на света изглеждаща като топка спагети. Граници прескачащи се една-друга, назъбени до смехотворност. Тунели, свързващи анклави. Териториални коридори широки по километър. Това е несериозно. Камък да метнеш на тази карта, ще мине поне през 3 граници. Нито едно самостоятелно пристанище/летище за палестина...

Докато двете държави не се разберат за нещо нормално, ще има конфликт.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички мирни планове досега, стигнаха до кривата круша.
Но по-вероятно е в тази борба за надмощие да надделее Израел, защото си имат официална държава, призната даже и от ООН, а палестинците имат само съдраните си цъpвyли.
61
7
 
6
 
! Отговори
Еврейо- гущер преди 1 месец
Цеонизъм=Нацизъм. Евр/ейския/опейския съюз е 4 тият райх.
60
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито едните са стока, нито другите, но по-омразни са арабите с техните вечни претенции и писъци, че винаги са ощетени във всичко.
А евреите каквито и да са, държавата, територията и земята си е тяхна от Мойсей насам и ще си я бранят с цената на всичко.
Иначе нека си се изтрепват взаимно и методично, това не ни пречи.
59
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре са си евреите там. Трън в г.ъза на всеки камилар. Стоят си в кeнeфчето без да крякат много. Ако някой камилар реши да се пробва, измитат Газа с него. Ако не са те за отвличане на внимание, ония урунгeли към нас ще гледат само, защото те мирно немогат да стоят.
58
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мир в Израел ще има когато и последният арабин бъде пратен на Луната.
А дотогава само бой с лопатата по арабите.