В САЩ подговят 150 млн. дози ваксина срещу коронавирус

Очаква се да са готови до ноември
15 фев 2020 08:30, Петя Славова
74
В САЩ подговят 150 млн. дози ваксина срещу коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пет големи американски фармацевтични компании се надяват до ноември да подготвят 150 милиона дози ваксина срещу новия коронавирус, предизвикал епидемия в Китай, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Съобщението направи вчера по телевизия "Фокс нюз" ръководителят на националния съвет по търговията при Белия дом Питър Наваро.

Още по темата

"Пет крупни компании се занимават с толкова мащабен проект, какъвто беше Проектът "Манхатън" (за създаване на ядрено оръжие). Надяваме се, че до ноември ще имаме 150 милиона дози", съобщи Наваро.

Той изтъкна, че за реализиране на проекта ще са нужни колосални усилия, изследвания и разработки.
Наваро каза, че експериментално средство на фармацевтичната компания Гилиад (Gilead), наречено Ремдезивир (remdesivir) изглежда многообещаващо.

Вашингтон се надява клиничните изпитания и производство на ваксината да започнат от края на февруари до средата на март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
МЪДЪР преди 4 години
България отдавна произвежда най-ефикасния вирусоубиец: ВИТАМИН С !!! Профилактично: 500мг 6 пъти на ден през 3 часа. При болни: 1 на час интравенозно!!!
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подготвили са се за Хибридната война с Китай и Русия.Не само компютърни вируси се използват в Хибридната война, май?
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупави хора с достъп до Интернет са по-опасни от Коронавируса.Ако тръбата за вода се спука, да не би случайно за това да стоят ВиК и производителите на тръби?Има болести, съответни има и хора които правят лекове. Големи конспирации в мозъка на ***....как пък един учен от тези компании не раздуха истината :))))
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в американския център-въпреки смъртта на 24 души при изпитанията на препарата "Совалди" през декември 2015 г., "клиничните изследвания били продължени в нарушение на международните норми и против желанието на пациентите", което "довело до гибелта на още 49 души". "Даже по време на големи епидемии в инфекциозните болници такова количество смъртни случаи не се наблюдава",
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившия грузински министър на държавната сигурност Игор Гиоргадзе твърди, че грузинската лаборатория функционира под прикритието на Центъра за обществено здравеопазване на името на американски сенатор Ричард Лугар, намира се в населеното място Алексеевка финансиран от САЩ- едновременната смърт на голям брой доброволци дава основание да се предполага, че в "Лугар" под формата на лечение проведена оценка на високотоксични химически препарати или биолгични вещества причиняващивисока смъртн
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами сетет се как се произвеждат 150 милиона ваксини ако нямаш готова технологияза толкова кратко време- защото всяко лекарство преди да се произведе трябва да се изпробваааа забравих че централата на американците за разработване на биолгични оръжиясе намира в грузия и преди няколко години ревяха че опитните зайчета грузинци се споминавали след обработката в този център
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
PARVO ZARAZIAVANE POSLE LE4ENIE
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
индиаците 90 милиона са изтребени главно с подаряване на одеялаот болници със болни от шарка е и сега подаряват
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко месеца имаше информация, че не помня точно в коя страна от Западна Африка на хората им направило впечатление, че деца, ваксинирани с американска ваксина уж от морбили , се оказват след години стерилни.Майтапите настрана, но наистина Бил Гейтс има публично изказано становище за нужда от драстично намаляване на населението и наистина финансира проекти с тази цел.
57
3
 
7
 
! Отговори
Спокойно преди 4 години
Русия с ваксина срещу коронавируса - такова заглавие имаше преди няколко седмици в Дн.ес , така, че купувайте руската ваксина и не чакайте на някакви си капиталистически ........
56
13
 
7
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Всеки ден,в тоя сайт има заразени червени кратуни.Само че не от корона вирус,а от вирус тъпоумие.По една ваксина безплатна за тях,а за Радев май ще му трябват две дози.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ си правят реклама. Вирусите са от 50 г, а те чак сега тръгнали да правят ваксина. Мижи да те лажем.
54
2
 
21
 
! Отговори
Истини или лъжи преди 4 години
... Според "някои" медии китайците се заразили с коронавирус защото ЯДЯЛИ ПРИЛЕПИ , които били преносители на заразата ... ебасси, там ядат прилепи от векове...... Републикански кандидат за сената наскоро публикува че коронавирусния ПАТЕНТ е собственост на Инститита Пирбрайт лично спонсориран от Бил Гейтс а той от гузна съвест скоро обяви че давал пари за борба със заразата ..... В Китай изследват вируса ... а вСАЩ вече са готови с ваксините ..някой да е чувал за командировани учени в Китай ?
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американеца е етнически китаец отишъл при родините си за новата година.
52
3
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ли Уенлианг, починалият от коронавируса е имал информация, че се "пуска" нов вирус и за това е предупредил.По ирония на съдбата първият чужденец, който е умрял от коронавируса е американец живял в Китай!
51
6
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТЕЗИ КОИТО ЗАЛОЖИХА, ЧЕ ВИРУСА Е ПУСНАТ ОТ ФАЩ ПОЗНАХА!ПУСКАТ ВИРУСА , ЧАКАТ ДА ДОЙДЕ ПИКА МУ ДА ЗА ИЗПЛАШЕНИ ВСИЧКИ И ПУСКАТ ВАКСИНАТА А СМЕТКИТЕ ИМ НАДЕБЕЛЯВАТ С МИЛИАРДИ!!!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера излъчиха репортаж, че кръвна плазма от излекувани съдържа антитела на вируса и вече се използва в Китай.
49
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
:D ДО НОЕМВРИ КЕТАЙ ЩЕ Е ПЛАМНАЛ НАПЪЛНО :D
48
4
 
1
 
! Отговори
гл шеф преди 4 години
до. цял свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. вписваме на всички българи. ние съкретно тайно разузнаване с нашите спец уреди. щесе смениме с силният вирос. и в българия ще се смениме с половин българия. и заразата ще пламне навсякаде. да запомните нашият румен йорданов. как сте го термозили всички. първо започваме от правителството. от угре.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми ако ти покажа видеа и текст на учени,специалисти точно в тази област - лъчеви оръжия,които обясняват и предупреждават именно за последиците причинени от тези оръжия,как се разболяват или умират хора,какво могат да причинят и на растенията?А микроимплатна служи за проследяване и контролиране на обекта.Опасни са и лъченията,които могат да контролират мозъка,а от там и цялото тяло.