В САЩ тестват клинично ваксина срещу коронавируса

За одобрението й ще е нужна до година и половина
16 мар 2020 08:28, Елка Василева
42
В САЩ тестват клинично ваксина срещу коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

В Съединените щати днес ще започне клинично тестване на ваксина срещу новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на правителствен източник.

Още по темата

Първият участник в тестовете ще получи експерименталната ваксина в научния институт Кайзер Перманент в Сиатъл, е уточнил източникът, пожелал анонимност.

Клиничното тестване е финансирано от националните здравни институции.

Представители на американските здравни власти посочиха, че за регулаторното одобрение на потенциална ваксина ще е нужно време между година и година и половина, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
Шовен преди 4 години
До АнонименФранция е най-великата страна! Париж е най-красивия, величествен и посещаван град в света! Франция е най-красивата и посещавана страна в света! Френския е езика на културата, романтиката, дипломацията, цивилизацията, а английския е лош диалект на френския. Англия е първата френска колония, Англия е васал на френските крале векове наред! Сащ са създадени от Франция, която им подарява статуята на свободата. Германия е проектче на Бисмарк, повлияно от френските идеи за нация.
32
2
 
2
 
! Отговори
Франция преди 4 години
До Анонимен 34Германия е под контрола на Франция чрез ЕС, френската армия за два дни ще бъде в Берлин. Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Няма страна на този свят, която да не дължи нещо на Франция. САЩ, Германия, Англия, Италия, Испания, Полша, Румъния, Белгия, Гърция и т.н. дължат съществуването си на Франция! Франция е пета икономика, пета армия, има третия най-голям ядрен арсенал, единстмения ядрен самолетоносач и косм. хиподрум в ЕС! Франция = 2000г. величие!
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Льольо, Франс е дама. Затова Вив ла Франс!
30
8
 
3
 
! Отговори
№32 заблуждаваш се! преди 4 години
Първите атомни бомби са дело на германците, а унгарските братовчеди на Родшилд откраднаха две от тях от Норвегия и по тяхно настоявате бомбите бяха хвърлени в Хирошима и Нагазаки, защото и в тях има православни храмове. Германският професор Виктор Шаубергер пък създаде първата летяща чиния в 1921 г. Иначе, немците първи кацнаха на Луната с космическия кораб Ханебу 2 през 1932 г, с бордови инженер българина Владо Турицки, първи кацнаха на Марс в януари 1945 г. Имат и първата космическа флотилия.
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога Европа е доминирана от Франция и какво се прехласваш пред тях - там нас не ни обичат и Макрон все ни споменава в негативен план. Те са най-големите лицемери в Европа. Доминиращата сила в Европа е Германия
28
12
 
3
 
! Отговори
Франкофила преди 4 години
До Факт!Тръмп ще бастиса Сащ, а доминирана от Франция Европа ще стане новата суперсила. Вив льо Франс! Най-великата страна, люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят.
27
8
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
Не се учудвам.Бензиновият,дизеловият,ванкеловият,реактивният и ракетните двигатели са немски.Аспиринът също.Ядрените технологии за мирни цели,като и Wendelstein 7X са също немски.Английски двигатели са само парните.За 20 век САЩ са измислили май само атомните и водородни бомби.Компютрите са създадени от човек с баща българин и майка мексиканка.Електрификацията като цяло е дело на Тесла-сърбин.Стискам палци на немците за ваксината и за Wendelstein 7X.
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшно нещо се оказа американския коронавирус. Сега всички икономически, военни и политически конкуренти на САЩ, сега ще рухнат.
25
3
 
0
 
! Отговори
До14 преди 4 години
Ако не друго предполагам,че можеш да "четеш " забравих то пък и трябва да знаеш език!
24
8
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Казваш, че САЩ са създали коронавирусът преди повече от 10 години, т.е. разузнаването на руснаците е имало достатъчно време да се сдобие с информация за вируса или самият вирус и руснаците да направят ваксина още преди 10 години.
23
9
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 22: Русия казаха,че имат ваксина още от преди над 10 години. Потърси в нета и ще се увериш сам.
22
5
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 24: Много филми гледаш....не се филмирай. Пусни си някой "весел" филм.
21
5
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тук е мястото да Споменем за натиска който оказва САЩ и Тръмп върхуCureVac биофармацевтичната компания със седалищеТюрингия - ГерманияЗнаех че в Германия се разработва на финален етап ваксина, но мислех, че САЩ разработват паралелно.
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че от САЩ ще дойде ваксината. САЩ създадоха и разпространиха вируса в Китай.
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваксина за месец-два не се създава. Най-вероятно САЩ имат ваксината от поне две години.
18
14
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Естествено, че от САЩ ще дойде ваксината, няма да дойде от Рассия или Китай!Аз комунист да мисли за народа не съм виждал. Справка :Чернобил!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След година и половина ще сме или умрели или оздравели. Смисел никакъв от ваксина след 1,5 години.
16
6
 
0
 
! Отговори
do 16 преди 4 години
До Анонимен: Бог не пази сатанисти , първо трябва да откупят душите си от дявола и сатанинската финансово-ч-тска система, ако могат разбира се
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето го- активиста на БКП ,отново отсича като кинжал ! Комунист пр()ст,а когато САЩ не съществуваше ,от къде се появи чумата,холерата,марнургската треска ?!
14
11
 
8
 
! Отговори
Су преди 4 години
Пак ваксини. Човешкия организъм на бъдещите поколения ще стане една пихтия, ако това продължава. Нашите деца ще бъдат не хора, а една химическа лаборатория, без никакъв естествен имунитет. Разбира се, такъв няма как да се развие и ще бъде тотално заместен от ваксини, лекарства, препарати и всякакви външни фактори. С чел печалби, хората ще ги превърнат в развалина.