Жертвите на COVID-19 в САЩ са вече над 1000

Щата Ню Йорк отбелязва най-голям брой на заразени
26 мар 2020 13:47, Ния Христова
33
 Жертвите на COVID-19 в САЩ са вече над 1000
Снимка: БГНЕС
Заразените с COVID-19 в САЩ вече надминават 68 хиляди като смъртните случаи са поне 1041, най-много са в Ню Йорк, сочат обобщените данни на университета „Джонс Хопкинс“ от сряда вечерта.
 
В столицата Вашингтон беше наредено всички търговски обекти, които не извършват дейности от първа необходимост, да бъдат затворени. Нареждането влиза в сила от днесз а един месец. Забраняват се и събиранията на 10 и повече души. 
 
Щатът Ню Йорк беше обявен за горещата точка. Там мобилизацията за справяне с невиждани предизвикателства е факт. В близост до болницата "Белвю" беше създадена импровизирана морга, по улиците патрулират полицаи, за да бъде гарантирано, че правилата за социална дистанция се спазват. Губернаторът Андрю Куомо заяви, че може да се наложи използването на 140 хиляди болнични легла в щат, който разполага с 53 хиляди, съобщава БНР.
 
В щата заразените с вируса са над 30 хиляди, а смъртните случаи са 285. Повечето случаи са в града Ню Йорк.
 
За момента 16 щата ще са в режим "стоене вкъщи", който позволява излизане само при належаща нужда.  
Още по темата
 
В противоречие на здравните специалисти президентът пожела да се намалят рестрикциите към 21 април. 
 
Кандидатът за номинация за демократите за президент Джо Байдън коментира, че на всеки му се иска да се върне към нормалния ритъм възможно най-скоро, но намерението това да стане през април е нереалистично и може да се окаже "катастрофално".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
5
 
! Отговори
До Българин 8 преди 4 години
Доказателства имаш ,че е от китайските другари или в Китай е направен от американските другари Бил Гейтс или Сорес ,щото и двамата имат био лабаратории -Доказателства имаш ли ?
9
10
 
18
 
! Отговори
До номер 8 преди 4 години
За американците работата стана:Който копае гроб другиму сам пада в него. Народна поговорка.
8
16
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До анонимен 6Еми радвай се другарю, вирусът, създаден от китайските другари ще окаже неоценима помощ в борбата срещу империалистическа Америка!Това, че ще дадат фира няколко хиляди колхозници и дръпнати няма значение. За ценой не постоим!Венсеремос!
7
4
 
10
 
! Отговори
Изкривяване преди 4 години
ЧЕСТНО, вече не вярвам на никакви цифри. Кой знае кой какво тества, как, всички ли , със симптоми ли , без симптоми ли, с бързи тестове ли , с PCR тестове ли, ама от корона ли умряли, или от по-тежките придружаващи, ама в Германия що било така, а пък в Швеция да не говорим, дет нищо не са затворили...Само усещам, че голямата риба се лови в мътна вода, по- мътно не е било много отдавна
6
8
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФАЩ ОБЯВИХА ,ЧЕ ДО КРАЯ НА ДЕНЯ ЩЕ СА ПЪРВИ ПО БРОЙ ЗАРАЗЕНИ В ЕДНА ДЪРЖАВА !КИТАЙ ДО 2 ДНИ ЩЕ Е НА 3-ТО МЯСТО СЛЕД ИТАЛИЯ НА ВТОРО МЯСТО!
5
5
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Най-накрая пуснахте за САЩ с този вирус,мислех,че ще чакате 100 000 ,но видимовече не може да се удържа такваз НОВИНА .САЩ ще изпревари Италия в следващата седмица и по зараженост и по-смъртни случаи ...там медицината е на много ниско ниво ..не се заблуждавайте от Холивудските филми,че медицината там е като по филмите,да за определен слой от насалението 10 %-20 % .50 МИЛИОНИ бедни ,10 милиони клошари+12 милиона инвалди и 200 милиона от заплата до заплата +милиони безработни -за тях помощ-нула.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Информираите се какво е мнението на губернатора на Тексас за този вирус. Той смята че е по важна икономиката отколкото живота на хората.
3
13
 
18
 
! Отговори
Който гроб копае... преди 4 години
Беше им много смешно като пуснаха вируса в ухан, но изненада, това нещо взе и стигна до самите тях.Сега паниката е пълна, днес ще изпреварят италия и напред пътя към ада е открит за сащ
2
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е добре за тези,които избиха индианците,за да завземат техните земи.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tova losho li e za indiancite?