САЩ обмислят разхлабване на мерките в началото на май

Броят на жертвите в страната надмина 22 хиляди
13 апр 2020 10:50, Ния Христова
19
САЩ обмислят разхлабване на мерките в началото на май
Снимка: БГНЕС
Съединените щати обмислят да отменят в началото на май част от въведените рестрикции за социална дистанция, които бяха въведени заради разпространението на COVID-19, съобщи БНР. По последни данни броя на ертвите в страната надмина 22 хиляди. 
 
Доктор Антъни Фаучи, един от водещите здравни експерти на администрацията на президента Доналд Тръмп, зяви, че е възможно в някои части от страната следващия месец да се облекчат ограниченията. Все още не е ясно кога Белият Дом ще излезе с решение. езидента Тръмп е подложен на натиск както от здравни експерти, които настояват за съобразяване с научните среди, така и от бизнеси, които срещнаха невиждани икономически предизвикателства. Повечето от консерваторите са за по-бързо връщане към нормалния ритъм на работа. 
 
За разлика от други западни демокрации, в Съединените Щати не президентът, а местната власт определя кога и какви рестрикции да се налагат в подобни на сегашната извънредна ситуация.
 
Тръмп тази неделя написа в Туитър: "Ние побеждаваме и ще победим във войната с невидимия враг!"
 
Междувременно в статия от в. "Ню Йорк Таймс" Тръмп беше описан като лидер, който не е действал достатъчно бързо отчасти заради осланяне на своите инстинкти и недоверие в държавни служители, за които той се съмнява, че са конспиратори. 
 
В интервю за CNN Д-р Фаучи, ойто е съветвал шестима президенти, коментира, че по-ранни действия за намаляване разпространение на вируса е "можело да спасят човешки животи." Той сподели още, че в началото е имало доста съпротива по въпроса за ограничителни указания и вземането на решение е било сложно. 
 
Във вторник се очаква Тръмп да обяви състава на работна група, чиято задача е да начертае план за преход обратно към нормалния живот.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Що така, бай Дончо да не се е разхлабил покрай тамошния Великден ?
14
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Няма лабаво.
13
2
 
6
 
! Отговори
Икономически съветни преди 4 години
Я бързо на работа,който ще мре -да мре.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санкции, търговски войни,отказ от международни законии накрая 22 000 трупа, карантина,рецесия и др. хубави неща засамозабравилия се пиндостанскидерибей. Бравос на тръмпуняк и компания.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера обявиха извънредно положение във всички щати,а днес ,че ще отменят мерки май месец. Нещо не се връзва с логиката.
10
3
 
8
 
! Отговори
Дан сан преди 4 години
Най-добрият президент за всички времена. За ужас на гадните либерали скоро икономиката пак ще тръгне с пълна пара, не че въобще е спряла. Ню Йорк Таймс, CNN, и повечето медии са за демократите и да всичко в техните фейк новини и анализи е булшит.Когато пръв Тръмп затвори САЩ за китайците, същите тези го обвиниха в расизъм тогава. Сега казват бил закъснял-хахаха.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПрез Калифорния още не е минала втората вълна. Ако охлабят нещата ще ги отнесе цунами.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои щати, като Калифорния вече "изправиха кривата", както се казва и се задава отмяна на мерките там. Има и други щати. Прав си е човека.
7
0
 
9
 
! Отговори
и тук трябва. преди 4 години
и тук трябва да охлабим мерките.Чаветата на хелзинксия комитет и без това са недисциплинирани и нехигиенични няма да е зле да се понамали процента на цветните романтици.
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи въведоха мерки след нас. Поумряха им няколко хиляди индивида, предимно от по-мътния цвят, икономически тъpтеи и ще си охлабят мерките преди нас. Еми браво на Бай Дончо.Ние тука има да висим още с коремния хирург и да чакаме пика, да си четем статистики и да се чудим каква още мярка да въвдем - девета глуха...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тръмп беше описан като лидер, който не е действал достатъчно бързо отчасти заради осланяне на своите инстинкти и недоверие в държавни служители, за които той се съмнява, че са конспиратори."-----------------------Справедлива забележка. Не случайно капацитетите твърдят, че в. "Ню Йорк Таймс" е рупор на глобалистите. Трябва само да се уточни, че недоверието му не е към всички държавни служители, а към демократичната им съставляваща.
4
4
 
2
 
! Отговори
ямбол преди 4 години
Какво е това рестрикция
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Абе ти си гледай твоя щат наречен България, че тука ни направиха на маймуууни, благодарение на празната Тиква"----------------------------------Разбирам те, но и ти трябва да разбереш, че ставащото в Пиндостан е ръководно начало и инструкция за действие на празните кратуни. Васалът и слугата нямат право да мислят, а да изпълняват стриктно ЦУ (ценни указания).
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо е подложен на натиск както от здравни експерти, които настояват за затягане, така и от производители - шистаци, които срещнаха невиждани икономически потресения, фалити и оптимизиране на разходите, след срива на цената на петрола.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не живея в Пиндостан, но забелязвам как само за месец той се превърна от символ на успеха в режим на мащабно бедствие, въведен вчера сутринта в 50 щата от бай Дончо.