Нова Голяма депресия – 20,5 милиона американци без работа

За два месеца COVID-19 заличи 10-годишни усилия
Обновена: 8 май 2020 20:32 | 8 май 2020 20:21, Нели Христова
38
Нова Голяма депресия – 20,5 милиона американци без работа
Снимка: БГНЕС

Рекордни нива на безработица отчетоха в САЩ - само през месец април 20,5 милиона американци са загубили работата си, показват данни на Bureau of Labor Statistics. Това е най-големият спад за най-крато време откакто центърът започва да събира данни през 1939 година.

През март 870 хил. работни места бяха съкратени. Двата месеца заедно имат повече от двоен спад в сравнение с 8,7 милиона работни места, които са съкратени по време на финансовата криза. А за много хора, които загубиха препитанието си и домовете си през 2008 година, тази ситуация отваря стари рани. Отнема им години да се възстановят от кризата. За десет години, Америка успява да открие нови 22 милиона работни места, припомнят от CNN.

Сега, пандемията от коронавирус не само представлява огромна здравна криза, но и финансова, тъй като заличи  десетгодишна усърдна работа за едва два месеца.

През април безработицата е била 14,7%. Последният път, в който кризата е била толкова осезаема е било по време на Голямата Депресия. Тогава, нивото на безработица е било 24,3%, според BLS.

Март и април бяха унищожителни за работниците в Америка. Само преди два месеца, нивото на безработица бе 3,5% - най-ниското от 50 години насам.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
До DonЧерпете си вие невярна информация от фейк-нюза CNN. Като махнем фризьорите и онея,които лакират нокти, всички останали работят даже извънредно като се плаща надник и половина. На всичкото отгоре Тръмп ни подари по 1200$ на калпак. На вас, по колко ви дадоха, л у з ъ р и ?
30
1
 
5
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Аз не разбирам защо българските мъже са толкова изостанали, злобни и завистливи ?!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Чочо коментарът ме разсмя,но сега сериозно.Тръмп ще се справи,той е бизнесмен,излизал е от криза и то сериозна(банкрут) и е бил пак на върха.Той брилиантен бизнесмен ,ако има недостатък,то той е,че дипломацията му е слаба,прекалено много натиска.При Путин е обратното,той е много добър дипломат,но по-отношение на практическите бизнес дела не е толкова добър,обаче пък обедини руснаците,така че и те ще се справят.А що се отнася до Китай-те вече влязоха в коловоза и са добре.
28
4
 
2
 
! Отговори
сокол преди 3 години
До 29 - 320 милиона с пенсионери,деца,социално слаби,имигранти,инвалиди,бездомни,наркомани и други неработещи - така че 30 милиона работяги ги обслужваха,сега тях ще обгрижва кой? Там всичко е пара,банките управляват,няма лесно,ако си без доход.В Бг поне половината население работи навън,помага на другата половина и на себе си. Не са зле.
27
5
 
6
 
! Отговори
Don преди 3 години
А сега да ги видя,големите величия,най умните,най смелите,световните "пазители" на мира,най великата нация,като няма там жив човек без кредит,всеки с 2коли и къщи с по 2000 кв.м. Сега вече нацяло ще изперкат и ще се изпозастрелят.
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно ли да ви кажа? Хайде, честно... БАШ МЕ БРИГА . Важното е индианското население да е добре.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшна работа от 320 млн. 20 са безработни. Ние как сме питам ?След тая пандемия ще има хора които ще си ядат ушите, защото освен магазини нищо друго не работи в момента.
24
4
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Ние с нашата ракийка къде се нареждаме? Поне в топ 10 ли сме?Хе-хе,
23
8
 
11
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Има три велики сили в съвременния свят - едните пият белина , вторите пият одеколон , третите ядат прилепи . Дали са пък толкова велики ?
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при пазарната икономика. Богатия ще загуби милиони, но ще остане в лукс и пре сит, а редовия работник ще духа супата.... Дано хората прогледнат, че този икономически модел е крайно унищожителен за цялото човечество. Докато парите са стока, а не просто средство така ще е.
21
0
 
0
 
! Отговори
Повече са. преди 3 години
Има 18.5 работници във временно уволнение..
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на кака Корни и на Цедка как ли са чадата?
19
1
 
13
 
! Отговори
Не вярвам преди 3 години
Долни русофилски лъжи...В америка такива неща не се случват.
18
5
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Националният дълг на сащ вече е 25 трилиона 46 и половина милиарда долара като само за последните месец и половина скочи с трилион и половина!
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНие сме спонсори на САЩ провери ако ня вярваш.Всяка година БГ кеши на САЩ милиарди в замяна те хвалят Бойко Борисов.И Херо Мистафа денси ръченица-------------------Дали е Бойко или някой друг на власт,ние сме си спонсори по принцип,тези които искат да свалят Бойко и те са същите,даже повече
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Митко 19смТя тази медия е срещу Тръмп,те винаги си говорят срещу Тръмп,не е нещо ново.
15
7
 
17
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
Недейте така. Оранжевият феномен каза, че всичко е ОК.
14
4
 
3
 
! Отговори
ГРАД КАСПИЧАН преди 3 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙдепресията те Фанала.Инсулта те Фанал.Ся ако и короната те Фани, ти си ибати и каръка.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Нека да иам някакво разнообразие.
12
3
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
До 2 Бау"Там стана страшно..." Не знам при тях дали е страшно, но при нас ще бъде и то скоро...