Минеаполис гори – последиците от протеста след смъртта на Флойд са катастрофални

Протестиращите оставиха само разруха след себе си
Обновена: 29 май 2020 18:00 | 29 май 2020 17:55, Нели Христова
442

Снимка: БГНЕС

Протестите в Минеаполис излязоха напълно извън контрол след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд,  умрял след като бе задушен под крака на полицай . След като запалиха сградата на полицейското управление, протестиращите нападнаха и много други сгради и магазини. Пламъци се виждаха през нощта из целия град, а котаго слънцето изгря, останаха само пепел, пушек и развалини. Докато репортер на CNN предаваше на живо, една от пламналите сгради рухна зад гърба му.

Още по темата

Доналд Тръмп заплаши, че ако това не спре, полицаите ще започнат да стрелят. Тъй като той публикува предупреждението си в Twitter, то бе маркирано от социалната мрежа като "възхвала на насилието.

След себе си протестиращите оставиха само разруха. На видеа, публикувани в соиалните мрежи, се виждат пушещи сгради, разбити витрини на магазини, изгорени коли. Минеаполис изглежда като сцена от постапокалиптичен филм.

Разграбени бяха и много магазини, банки и аптеки. Граждани взихама стоки от там, други унищожаваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
0
 
! Отговори
Фашистки и-фашисти преди 4 години
Фашистки и-фашисти по-цял-свят търсете-се да-ви-имаКиното е променило мозъка на Хора нямащи- брак реален
74
3
 
4
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Точно заради вилнеенето на такива Улични гамени се изгражда и цялостна негативна нагласа от цялото общество към този етнос.
73
5
 
7
 
! Отговори
таповатички сте преди 4 години
До американската мечтаДа бъдеш свободен не означава да не спазваш законите!
72
5
 
2
 
! Отговори
Фашистки и-фашисти преди 4 години
Фашистки и-фашисти по-цял-свят търсете-се да-ви-имаЕсента ще свети на хоризонта
71
7
 
17
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Мисля че след тези безредици, на всеки вече му става ясно защо *** е бил задушен... *** във САЩ си мислят че всичко им е позволено, а всяка необходимост да спазват някакъв ред и закони, за тях е расизъм. Диваци, какво са ви виновни собствениците на магазини, и аптеки?
70
7
 
15
 
! Отговори
Аллах да е доволен преди 4 години
Нека да ви обясня какво ще стане.Минеаполис ще се загради с КПП-та от националната гвардия.Ще изсипят военни с заповед за стрелба на месо по мародерите и тези,които не спазват полицейски час и грабят магазини ще бъдат изпотрепани като кучета.Линейките и чувалите няма да стигнат! Слад това всички тези с челните огнестрелни рани ще бъде описани чинно и надлежно като щети от COVID-19.Край на кафявките протести на мародеритеТака се работи в държавите с закони.Нещо неясно?
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не дигайте толкоз джабула!Вълненията са в определен квартал, а са разбити и ограбени заложен магазин и такъв за спиртни напитки. Има контра демонстрация в центъра на града за мир, спокойствие и соц дистанция и там са само бели с други физиономии.Свободата в такива квартали ражда уродливи деца, като слободията.А най-големите расисти са черните.
68
1
 
19
 
! Отговори
22222 преди 4 години
Като гледах видеата имах чувство , че полицаят е някакъв социопат , съдист . Доставяше му удоволствие да се гаври с човека . Дори , когато минаващите ми казват , че той не помръдва и не диша , той продължава да му притиска врата с коляното си още 4 минути . А той вече е умирал , или е бил мъртъв . Друг му държеше краката , трети му притискаше гръдния кош. А човекът нито е бил въоръжен , нито се вижда да оказва съпротива . Това не са хора , нищо човешко няма в тях . Дано изгният в затвора
67
7
 
0
 
! Отговори
Фашистки и-фашисти преди 4 години
Фашистки и-фашисти по-цял-свят търсете-се да-ви-имаБългария забрави за шоколада до Ботевите-войници
66
0
 
17
 
! Отговори
USA преди 4 години
До славянин 40Има и бели да, те са част от промивката която им правят последните 20г.Бил съм в Щатите и знам за какво става на въпрос.Например съм виждал кънтрибой или реднек, който не знае нито една кънтри песен (народната им музика) но се опитва да подражава на черните и рапира, изглеждаше смешно но черните му авери с усмивка го окуражаваха.Да отбележа все пак че не съм расист, но на някои бели им писна от толериране.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Връщаме се към класическата Евроапа и всеки скакалец на сациал трябва да се връща от където се е домъкнал.
64
7
 
5
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
Хибридната Война на К0мундетата от Пекин и симпатизантите им, както и агентите им, премина на ново ниво!!
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американофилчетата и тромпека пак ще кажат че Китай е виновен
62
0
 
12
 
! Отговори
Стана преди 4 години
Бой на *егри в тъмна нощ...Ха-ха-ха-ха-ха...
61
5
 
0
 
! Отговори
Фашистки и-фашисти преди 4 години
Фашистки и-фашисти по-цял-свят търсете-се да-ви-имаНиски мъже от юг стават жени И водят деца на градина
60
4
 
9
 
! Отговори
американската мечта преди 4 години
Тука ако започнат да се прилагат законите в САЩ за пет години от има няма 6млн население за останалите три ще трябва да се строят затвори, ахах
59
5
 
4
 
! Отговори
Тръм плсши преди 4 години
че ще се стреля ,ами и онези амо почнат да стрелят ......Ако почне да се стреля ,Тръмп ще загуби изборите и ще го съдят ,няма друг филм ,ще нагази здраво лука.
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой от вас не може да оцени ОБЕКТИВНО ставащото, защото сте заслепени от политически предразсъдъци насадени у вас от родителите ви.Разделението комунисти - антикомунисти тук не върши работа ...тук става въпрос за много по-сложна криза, която дори не е расова. Края на американския модел се вижда, проблема е че няма какво да го замени.
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли че България гори отпадъци от третия свят и всичко това го дишате?
56
4
 
42
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Смъртта на негротo е факт. Полицаите, които го убиха трябва бъдат дадени н съд. Цяла Америка осъди случката! Тя обаче няма нищо общо с протестите.Тя само се използва за насърчаване на безредици от групите на Сорос и Сие. Миналата седмица млад негро застреля двама евроамериканци на гроба на сина им, просто защото минал оттам, видял ги и били бели. 87 год. мъж и 86 год. му жена. Убил ги на място, в стил екзекуция, без да ги познава. Истинско престъпление на основа расова омраза. Това се подмина