Капсулата на SpaceX с двамата астронавти на борда се скачи с МКС

Мисията е определяна като историческа
Обновена: 31 май 2020 18:10 | 31 май 2020 18:00, Анисия Иванова
292
Капсулата на SpaceX с двамата астронавти на борда се скачи с МКС
Снимка: БГНЕС

Космическият кораб Crew Dragon на SpaceX с астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен на борда успешно се скачи с Международната космическа станция. Скачването се излъчи на живо на уебсайта на Националното управление по аеронавтика и изследване на космическо пространство (НАСА), съобщи Нова тв.

Това стана минути преди очаквания момент - 17:30 ч. българско време.

Още по темата

Очаква се двамата американски астронавти да бъдат посрещнати от Експедиция 63,които са на МКС.

Процедурата бе напълно автоматична - никакво усилие не бе необходимо от тяхна страна, освен в случай на неочакван технически проблем.

Очаква се мисията на Бенкен и Хърли да продължи около 3 месеца. Полетът до Международната космическа станция продължи 19 часа.

В последните 24 часа човечеството направи огромна крачка към бъдещето и отвори нова глава в космическата история. Снощи, точно в 22 часа и 22 минути българско време, космическият кораб Dragon на SpaceX излетя успешно на първата частна мисия с екипаж на борда.

Преди дни първото изстрелване на ракетата беше отложено 17 минути преди старта заради лошо време.

Мисията е определяна като историческа, тъй като през последните 9 години американските астронавти летят до Станцията с руски кораби след спирането на програмата със совалките на НАСА. С тази мисия за първи път в историята частна компания изпрати хора в Космоса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 176"Работата и образованието нямат нищо общо с обхвата на познанията за света"Стандартния отговор на всеки нискообразован и работещ незначителна работа с никакви отговорности индивид. Неграмотници абсолютно неспособни и никога не носили отговорност дават компетентно мнение по всеки проблем, защото "образованието и работата нямат нищо общо с обхвата на познанията за света":))))
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не огромна крачка, а направо телепортация в друго измерение направи човечеството с поредната ракета достигнала до МКС...
137
0
 
0
 
! Отговори
дали преди 3 години
До Анонимен 152 ти къде ги гледаш твоите числа ?"The contracts, awarded under NASAsCommercial Crew Program, are valued at $4.3 billion for Boeing and $2.5 billion for SpaceX"без евентуални бонуси за Боинг , за Мъск - няма бонуси
136
8
 
6
 
! Отговори
Соросоид преди 3 години
Големи дитирамби за един рутинен полет в ниска орбита и прикачване.Полет извършен с пенсионери защото от 10 години краварите не са правили самостоятелен полет. Някакъв полет на фона на развилнели се тълпи от цял САЩ, които за развлечение разбиват и грабят магазини. Хора, които през живота си не са прочели дори една книга.Общество без никакви ценности, единствената ценност там са парите. Да ви се изтаковам на полета ръководен от южноафрикански далавераджия-наркоман.
135
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много реклама, много раздуване. На всеки истински Българин, се задейства усещането за липса на истинност.
134
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 177Както казах. Дадоха платформата като казаха, че всеки момент ще кацне, и докато обясняваха какво очакват да се случи се почви за момент графиката с ракетата и след това дадоха картина с кацналата ракета. Не знам какво си гледал, но докато коментаторката се усети да има нещо ракетата вече беше кацнала. Не е имало отрязана картина за дълго време или нещо подобно. Рушките *** продължават.:))))))
133
2
 
0
 
! Отговори
а стига бе преди 3 години
До Анонимен176щом образованието няма значение за познаниеето ми то явно хората са глупави щом ходят толкова години да учат. аз не съм учил за хирург но ако искаш мога да се пробвам да ти звадя апандисита .става въпрос за инженерни науки,физика,химия и е странно как ти си придобил такива знания висейки на клона и белейки банан
132
7
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До илонКитай от няколко години е на първо място по успешни стартове в Космоса и сега сериозно са си поставили задачата да стъпят на Луната и да изградят постоянна станция. Ще бъде интересно кой ще изпревари САЩ или Китай. НАСА има интересна стратегия да остави орбиталните полети и стартове на частици и да се заеме с проекти като усвояване на Луната и полет до Марс, но и Китай има огромен потенциал. Руснаците изобщо не са в играта.
131
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В последните 24 часа човечеството направи огромна крачка към бъдещето и отвори нова глава в космическата история. Снощи, точно в 22 часа и 22 минути българско време, космическият кораб Dragon на SpaceX излетя успешно на първата частна мисия с екипаж на борда."Невероятна крачка, изстреля поредната ракета в космоса през последните 60 години...Някой май се е престарал с *** на задни части.
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 172Да не си гледал някой руски канал пак.:)))))))))
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 160"значи нищо не знаеш за света"Ти какво работиш и какъв си по образование. Да разберем какъв е обхвата на знанието ти за света, не за друго. Само не ми се прави сега на интересен, аотговаряй директно на въпроса.:))))
128
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... Чъбурашкин, Чъбурашкин примитивни.... Че сте пропаднали е повече от вярно, но другите ти разсъждения са елементарна русофилска пропаганда.
127
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 161"айде до утре всичко ще е забравено"Едва ли. Хората с това си изкарват хляба. А някои току що си го загубиха.:))))))))
126
0
 
1
 
! Отговори
илон преди 3 години
До Чебурашка 134 Засега "играчите " са със сигурност Союз и Мъск Боинг дано да успеят и с тяхната ще станат 3-*** Не знам Китай докъде са и дали въобще ще наливат пари в това начинание , или направо ще си кацат на Луната И да не забравяме ,че плановете за експлоатация на МКС са докъм 2030-та година . Не знам , какво ще става с нея след това
125
5
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До 1Няма и да разберат. За тях Земята е плоска, Русия е велика а Путин е висок 2 метра. Русопатията няма връзка с действителността.
124
1
 
3
 
! Отговори
нормално преди 3 години
До Анонимен 160един образован човек започва работа или където му предлагат повече пари и добри условия или където работата го вдъхновява и той е готов да работи и за по малко но да бъде творец...да гому позволят да мечтае. за хора като теб с основно образование явно връзките са важни за да си намериш работа...явно в държавната админстрация...калинка-бушон
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144Аз го гледах прякото предаване. Даваха интервюто, не е "прекъсвал сигнала". И рушитата явно си представяте, че кацанията стават за по 10 минути. Кацанията продължават колкото и излитанията т.е. някакви секунди, обаче за руши-полюциите това е неприемливо.:))))))))
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея са гола вода,ракети,глупости//.БАцо строи магистрали!!!!!!!Магистрали,пътища,оле
121
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АнонименАповете ги пийте русофилите, че единственият ви повод за гордост се спихна като рейтинга на Радев по време на пандемия.
120
2
 
1
 
! Отговори
за първи път преди 3 години
До Анонимен 151 чувам, че за да работят за теб инженери ти трябват връзки и познанства !! и как точно изстрелваш ракета с връзки...бе това да не ти е обществена пшоръчка от герб уредена за техни хора !! тук ракетат ТРЯБВА да излети и ту успешно а не ремонти след ремонти . и както казах слабият винаги ще намери извинение за неуспеха...връзки,късмет и др