Нов позор за полицията в САЩ – насилие над мъж на 75 г., твърдят, че се спънал

Дядото си удря главата в паважа, след като е бутнат
5 юни 2020 13:28, Нели Христова
366
Нов позор за полицията в САЩ – насилие над мъж на 75 г., твърдят, че се спънал

Шокиращо видео показва точно колко брутална може да е полицията в Америка.

По време на протест в Бъфало, Ню Йорк, възрастен, невъоръжен мъж се приближава към тежко въоръжените офицери. На клипа се вижда как те започват да го бутат. Един използва палката си, за да го накара да отстъпи назад, друг го блъска в гърдите.

От последния удар мъжът пада назад и удря силно главата си. Секунди по-късно може да се види кръв, която се стича от ухото на 75-годишния мъж, докато той лежи безжизнено на улицата. Вижда се как един от офицерите се чуди, дали да не му помогне, но е завлечен от останалите, които преминават, без да погледнат мъжа. Друг протестиращ, се опитва да се притече на помощ, но е задържан от полицаите. Останалите протестиращи им крещят "Той кърви!".

Според изявление на полицията в Бъфало, 75-годишният мъж "се спънал и паднал", въпреки това двама полицаи са наказани. Те не са отстранени, просто няма да вземат заплата.

Според информация от кмета на града, мъжът е в "стабилно, но сериозно състояние". Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че инцидентът е "напълно неоправдан и позорен". "Полицията трябва да прилага закона, не да се възползва от него!", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
1
 
2
 
! Отговори
мм преди 3 години
Полицаят дето го блъсна се казва А. Торгалски.И както е казал прокурорът делото трябва да се придвижи справедливо и бързо.Едни 100 години полицай Торгалски ще е на топло за да мирясат останалите му колеги побойници!Ако не мирясат поне още 100 години ще има протести.
335
1
 
2
 
! Отговори
до 338 преди 3 години
Както е казал окръжният прокурор пред полицаите след това такъв човек се арестува,а не му се чупи черепа в паважа!А сега този дето го блъсна-като го гледам към 30 годишен е до към стотният си рожден ден ще е в затвора.Защото има много голяма вероятност човека да загине.Ако го бяха арестували и разпитали можеше и нещо да разберат и да им бъде полезно в потушаването на протеста.За това,обаче трябва мозък,а не мускули без мозък.Е,тези полицаи явно го нямат.
334
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя вехтия ако беше с 30-тина години по млад,куките щяха да се приберат с палките си наврени отзаде.*** много овехтел дедото,какво да правиш Бате, ...ЕГН-то не прощава.
333
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 321- Блъснаха го неочаквано, а поведението на полицаите след като човекът падна бе наистина позорно! Един от тях се опита да му помогне, но негов колега / може би командир/ му забрани да стори това!Нямам думи...-----------------------------А бе загубеняк, отблъснаха го съвсем очаквано, дори не много грубо. Освен това когато човек падне така, не се пипа докато не пристигне бърза помощ. Командира постъпи много правилно спирайки полицая. И веднага се обади за помощ. Гледай видеото
332
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 329"Този ли възрастен човек е според теб "разбеснела се тълпа"?"Този възрастен човек, според информацията, е дългогодишен активист и не му е мястото да провокира от един метър разстояние полицаи, които се движат в ускорен ход към зададената им предварително локация - "към разбеснялата се тълпа" (извън кадър)..... Човек, с достатъчно ум в главата ще се вслуша в предупрежденията на полицаите и няма да се вре в опасна близост, посягайки към тях, в момент когато те са в акция.
331
1
 
4
 
! Отговори
лекар до 323 преди 3 години
За да се говори,че е в стабилно,но сериозно състояние значи е със фрактура на базата на черепа!
330
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам,че има писали коментари защащаващи полицаите.Искам да ги попитам какво щеше да напишат ако това беше дядо им или баща им?Спомних си и за случай в казармата в който бях на пост и в оградата на поделението дочух тропане.След минута видях пиян войник който влезе отвън.Извиках останалите да го приберат в спалното помещение.Ами ако бях стрелял,както беше според инструкциите?Аз разсъдих,реших и не съжалявам!Преди 2 години той е оженил синът си!Умът винаги трябва да ръководи действията ни.
329
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Представете си ако беше черен протестант? Отново щяха да го пречислят към расизъм. Провокативното поведение като неподчинение и нарушаване на закона се игнорират. Разбира се този възрастен мъж може просто да има здравословни, напр. ментални проблеми и заслужава да бъде третиран внимателно. Да не си полицай в момента.
328
1
 
4
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Преди много години двама полицаи доведоха задържано младо момче видимо пребито.То беше в тежко състояние и бе прието за болнично лечение.После разбрах,че го заварили пред разбит павилион и като опитали да го задържат то хукнало да бяга.Обаче така го бяха пребили че имаше разкъсване на бъбрек!След като го хванали не го претърсили,а го пребили! Обаче това било детето на техен колега.Не е извършило то обира.Каквото и да работи човек,разумът винаги трябва да ръководи действията му!
327
4
 
3
 
! Отговори
до 329 преди 3 години
Този ли възрастен човек е според теб "разбеснела се тълпа"?
326
2
 
3
 
! Отговори
сравнение преди 3 години
Пешеходец пресича улица.Не се огледал и не видял автомобилът който идва към него.Шофьорът успява да спре без да го блъсне.Обаче е ядосан-излиза и го удря.Пешеходецът пада,от ухото му потича кръв и умира.На аутопсията се вижда счупване на основата на черепа.Гневът е най лошият съветник! Както онзи шофьор,така и тези полицаи са убийци!Какво това чудо-полицията би трябвало да защитава гражданите от престъпници,а не да убива беззащитни възрастни хора!
325
2
 
3
 
! Отговори
Неанонимен преди 3 години
До Анонимен : Купи си Руски лаптоп !
324
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....Аз лично не бих посмял да се изпреча пред тях в такъв момент - движещо се в пакет звено от нахъсани и със зададена цел биороботи. Те са инструмент, за оплаквания се обърнете към управляващия.
323
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че подобни полицейски звена са специално обучени, инструктирани за максимална бруталност в обстановка на бунтове, като единствено допустим и възможен начин за справяне с разбеснели се тълпи и няма време и желание за обяснения и разбиране при пряк контакт с индивид различен от тях самите. Всичко, което се движи пред тях на по-малко от 2м е обект на заучени действия и поведение. Няма милост, обвиненията за подобно поведение трябва да са към тези, които са ги изпратили там....
322
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от либераска *** пропаганда. Къв го дърви тоя на полицаите? Те му викат махай се , той им се навира. Ми като спечели Байдън всички полицаи ще са мекокиткести и ще разпръскват протестите надървени и с любов. Задържаните щ ще бъдат налюбвани още на мига . Ще се ползват маски против ковид и консерванти . Любовта ще спаси Америка ще се вика докато рече акта на любофф.
321
4
 
5
 
! Отговори
човек преди 3 години
Ако линка не се отвори вижте в ютюб новости за представлението със "смъртта " на "трхния човек" . Истината скоро излиза на яве . В Америка се води скрита война между легитимното управление и "дълбоката държава" Бъдете готови и за подобни постановки на всякъде ,защото старият свят няма да си отиде само ей така . Да бъде Светлината!
320
5
 
3
 
! Отговори
; преди 3 години
Сестрата на полицая убиец е била съпруга на полицая доктор, който отнася тялото на убития Флойд.
319
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Но най-важния въпрос е, с какво се друсаш?
318
2
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Философският Въпрос е?-В 2020г в САЩ -ЖИВОТЪТ СТРУВА 20 ДОЛАРА?? ВТОРИЯТ ВЪПРОС Е-ФЛОИД Е БИЛ РЕДОВЕН КЛИЕНТ НА ТОВА МАГАЗИНЧЕ- ТОЙ ДОРИ НЕ Е ПОДОЗИРАЛ ЧЕ ИМА 20 ДОЛАРА "ФАЛШИВИ"-ТРЕТИЯТ ВЪПРОС Е -СОБСТВЕНИКЪТ НА МАГАЗИНЪТ Е АРАБИН?! И ЧЕТВЪРТИЯТ ВЪПРОС Е-ПОЛИЦАЯТ УБИЕЦ Е БИЛ КОЛЕГА С ФЛОИД В ЗАВЕДЕНИЕ КАТО ОХРАНИТЕЛИ-ЗАВЕДЕНИЕТО Е ПЛАСИРАЛО ДРОГА- КАНАЛИ ОТ МЕКСИКО С УЧАСТИЕТО НА ПОЛИЦИЯ И ЧОВЕК ОТ ФБР-ФЛОЙД Е ТРЯБВАЛО ДА УМРЕ ЗАЩОТО Е ЗНАЕЛ-ПЪРВИТЕ АРЕСТУВАЛИ ФЛОИД -ПОСЛЕ ГО ПРЕДАВАТ НА УБИЕЦА
317
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 321Дядката получи помощ 10 секунди след като беше паднал на земята .....Драмата се отменя (поне за тия, които имат акъл).