Борис Джонсън увери протестиращи, че се бори с расизма

Той обаче и осъди нарушителите на закона при демонстрации
9 юни 2020 13:13, Петя Славова
24
Борис Джонсън увери протестиращи, че се бори с расизма
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън увери протестиращите във Великобритания срещу расизма, че е чул гласа им, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

В същото време той осъди онези, които нарушават закона, по време на демонстрациите срещу смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при ареста му от бял полицай в САЩ.

"Имате право, ние имаме право, да кажем, че животът на чернокожите има значение, и на всички тези, които избраха да протестират мирно и да спазват социалната дистанция, казвам: "да, разбира се, че ви чувам и ви разбирам", заяви британският премиер консерватор във видеопослание.

Думите на Джордж Флойд "не мога да дишам", докато беше удържан на земята от полицая, "предизвикаха ярост и широко разпространено, неоспоримо, безспорно чувство за несправедливост", каза Джонсън. Той обаче предупреди, че "няма да подкрепи тези, които пренебрегват правилата за социална дистанция, поради очевидната причина, че рискуваме нови случаи на заразяване (с коронавируса) в този критичен момент".

В момента Великобритания, втората най-тежко засегната от пандемията страна в света, с над 40 000 починали, отменя постепенно ограничителните мерки, отбелязва Франс прес.

"И не, няма нито да подкрепя, нито да отстъпя пред тези, които нарушават закона, нападат полицията или извършват вандалски прояви срещу обществени паметници", добави британският премиер, визирайки събарянето на статуя на търговец на роби в Бристъл и посегателството срещу статуята на Уинстън Чърчил пред парламента в Лондон през уикенда.

Над 100 000 души във Великобритания участваха в около 200 антирасистки протеста през почивните дни, при които се стигна до вандалски прояви. Арестувани бяха общо 135 души.

Лейбъристкият кмет на Лондон Садик Хан обяви днес създаването на комисия за паметниците и улиците в британската столица, за да може те да отразяват по-добре разнообразието на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Цялата дандания е скалъпена и платена от арабските страни за да може белия човек да бъде смачкан !!!
15
3
 
5
 
! Отговори
Додо преди 3 години
до 14Преди 20 години трима роми по на 20 години от софийския квартал Христо Ботев! Та те са ми комшии и се познаваме! Тия тримата всяка вечер в продължение на два месеца излизат вечер в ж.к. Слатина и изнасилват момичета и жени, които се прибират от училище или работа! И тримата бяха женени, дадоха им по 10 години, но само един лежа 10 , другите лежаха по 5 години!
14
2
 
6
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Очакваме и наш Бойко, барабар с оная кукумявка Захариева да натрупат червени точки пред еврейските елити, като обявят кампания не на расизма в България и започнат масови извинения към тъмния етнос крадци на желязо. Помнете ми думата, че това ще стане!
13
2
 
14
 
! Отговори
ДО БОРИС ДЖОНСЪН преди 3 години
Отворете Границите за Български Роми - те Живеят Лошо .
12
4
 
6
 
! Отговори
Судански бежанец преди 3 години
Докато Борис Джонсън не тръгне по улиците на Лондон да коленичи пред бежанците, да им мие краката, да им се извинява и да ги моли за прошка, все едно нищо не е направил! Остава си расист. Блек Лайвз Метър!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си пълен перко щом гледаш и вярваш на канал 3
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Борис Джонсън си е поядисал косата в русо, а не в черно и защо не си боядисва лицето в черно?Това прилича на имитация на бялата руса раса.
9
5
 
5
 
! Отговори
G преди 3 години
Не ме интересува, да правят каквото искат на него остров. Ако си мислят обаче, че с негро и аллах акбар ще са конкурентни на Китай, Корея и западна Азия са се объркали. Английският кораб-майка потъват като котва.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 10Наистина ли не си чувал за статистика! По Канал 3 в предаването - Имаш думата!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до по канал3!Ти от де знаеш за изнасилени от араби пакистанци, да не си им светил на изнасилвачите?
6
3
 
14
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Лейбъристкият кмет на Лондон Садик Хан обяви днес създаването на комисия за паметниците и улиците в британската столица, за да може те да отразяват по-добре разнообразието на населението.=================Ето този абзац идеално отразява резултатите от аутопсията, извършена с цел установяване причината за смъртта на Западното общество.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До8!Теб те вьлнува косата му?
4
5
 
14
 
! Отговори
По Канал 3 преди 3 години
По телевизията казаха, че за последните 20 години над 20 000 хиляди момичета са били изнасилени от пакистанци, араби и ннегрии във Великобритания!!!! Та тоя с кой расизъм се бори, че съвсем се обърках
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъдил събарянето на статуя на търговец на роби в Бристол, така ли?
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не винаги е безопасно нарушаването на закона при демонстрации. Ето какво пише на входните врати на имотите на руснаци, живеещи в Пиндостан:Уважаеми митингуващи. Не влизайте в нашия дом! Ние сме руснаци. Ние не преговаряме. Ние стреляме.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не мога да разбера какво общо имат евреите.Пълно е с бели евреи.Тоя хитлер *** всичко това е.