За първи път: Афроамериканец начело на ВВС на САЩ

Генерал Чарлз Браун е пилот на изтребител F-16
10 юни 2020 10:54, Елка Василева
80
За първи път: Афроамериканец начело на ВВС на САЩ
Ген. Чарлз Браун. Снимка: архив, БГНЕС

Сенатът на САЩ единодушно утвърди афроамериканеца генерал Чарлз Браун на поста началник-щаб на Военновъздушните сили.

Генерал Браун, на 58 години, става първият чернокож американец, който ще ръководи един от шестте рода въоръжените сили на САЩ.

Той става също вторият афроамериканец, който влиза в състава на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ след генерал Колин Пауъл, който беше негов председател от 1989 до 1993 г., отбелязва Франс прес.

Генерал Браун, който е офицер във ВВС от 1984 г., е пилот на изтребител F-16, воювал в Тихия океан и Близкия изток. Има общо 2900 летателни часа, включително 130 в бойни действия, според официалната му биография.

Понастоящем е командващ ВВС на САЩ в Тихия и Индийския океан, а преди това е бил заместник-командващ на Централното командване /СЕНТКОМ/ на въоръжените сили на САЩ, ръководел е Централното командване на ВВС през 2015 и 2106 г. по време на операциите срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия.

Президентът Доналд Тръмп поздрави генерал Браун още преди гласуването в Сената. "Това е исторически ден за Америка. Много се радвам, че ще работя още по-тясно с генерал Браун, който е патриот и голям прекрасен лидер", написа Тръмп в Тwitter.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
омайгош, путин не знае да се смее ли или да плаче
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расипаха я тая държава.
65
0
 
2
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Защо изкривеното съзнание на много хора с болестни либерално-орални отклонения наричат черните американци "афроамериканци"? Дори и прадядото на този пилот никога не е живял в Африка,роден е в Америка. Защо преселилите се отдавна в САЩ китайци,японци,виетнамци,филипинци и др. не ги наричат "азоамериканци",а само американци,каквито всъщност са ? Кому е нужна тази престорена учтивост,тази замаскирана измама?!
64
0
 
8
 
! Отговори
Шломо Шекелберг преди 3 години
Само да не избяга със самолетите, че после като го хванат ще има "не мога да дишам".Но майтапа на страна, ето така загива една цивилизация, когато започва да назначава "хора с правилно потекло" за да успокоява своите необолшевици. Тях не можеш да ги успокоиш, те вече са назначили нормалния бял за "класов враг" който подлежи или на изтребване или на "превъзпитание".Това отдавна не е игра. През 1980 западняка имаше реални свободи какво да казва, с кой да се среща, в какво да вярва. Вече не.
63
0
 
14
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Голям ден за Съединените АФРОАМЕРИКАНСКИ Щати. Най накрая командващ на Афроамериканските Въздушни сили от ПРАВИЛНАТА боя .
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо Браун. Не е ли Шварц.
61
0
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Хора, не бъркайте боя с демокрацията! В момента тълпата е оставена да повилнее на воля. Идват избори - политиците на общо основание правят дивидент. Дали на Байдън му дреме въобще за Флойд? Дали вярно "страда" за него? Надали. Демократите винаги ползват цветнокожите. Не забравяйте също и това, че афроамериканците са около 20 % от Америка. След като ги пояздят политиците много бърза ще им свият сърмите! А ние нещо много се "огрижихме" за Америка! А не я копайте толкова равно, смешничко е!
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Азиатоамерикнците са по дискриминирани за тях няма постове и ги наричат само азиатци жълтото не е по лош цвят от църното не е хубаво така
59
2
 
14
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Хора, не слагайте под един знаменател! Тъпо е! За кариерата която има този човек, със сигурност е завършил Академия подобна на Уест Пойнт или Анаполис. Този човек е кастов военен. Интересно би било да се чуе, какво той мисли за Флойд, обаче надали. Защото и интелигентните афроамериканци не харесват отрепките.
58
1
 
5
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
Те имаха и един сенатор,бивш пилот по-вече време прекаръл в плен.Та и той беше голям фактор,даже спря газовата траба,която минаваше през България за Европа.
57
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Аха, това е анти-геноциден ход - само, че с такива ходове черните ще им се качат на главите...
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Прав си. За да си генерал и командваш на ВВС на САЩ, освен да си пилот първи клас трябва да имаш интелект, познания, опит.....................За разлика от нашия посмешко дето напълни гащите в Рафала.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си генерал на ВВС на САЩ НЕ Е достатъчно да си пилот от клас А!
54
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ се превръщат в ЮАР. Ще става все по кофти за белите в тези държави!
53
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение цвета на кожата. Човека е пилот от класа а не като нашия *** с коремните преси.
52
3
 
3
 
! Отговори
ники преди 3 години
Абе човека е воювал през 2106 година,а вие обсъждате дали е афро или латино :D :D :D
51
0
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 години
Хаха. Долни подмазвачи и лицемери. Е те цял президент си имаха че генерал ли няма.
50
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терористичната групировка BLM (Black lives matter) взе властта в САЩ.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Black lives matter!
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено избраха го защото е черен.