САЩ намалява броя на военните си в Германия до 25 000

Тръмп обвини Берлин, че не харчи достатъчно за отбрана
67
САЩ намалява броя на военните си в Германия до 25 000
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп съобщи днес, че САЩ ще намалят числеността на военнослужещите си в Германия до 25 000 души, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

В коментари пред репортери в Белия дом Тръмп изрази недоволство, че Германия не харчи достатъчно за отбрана, както изисква НАТО.

Президентът каза, че присъствието на американските войски представлява "огромен разход за САЩ".

След период на спекулации, германското правителство миналата седмица каза, че е било уведомено от Вашингтон за планираното частично изтегляне на американски войски, разположени в страната.

В момента в Германия има около 34 500 американски войници, както и допълнителен цивилен персонал - най-значителното американско военно присъствие в Европа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"в Ново село има 400 американски военни в момента!"В руслямското посолство в Червена звезда рушиЯмските служители са поне два пъти повече.
29
9
 
7
 
! Отговори
хехе преди 3 години
почти 80 години след края на Втората световна война Германия все още е окупирана от САЩ.Руснаците се изтеглиха....Французите се изтеглиха..Англичаните се изтеглиха ...Американците са още на Германска територия с военна техника и военнен персонал....Едно въпросче само .... ако американците са 37 000 ...дали немската армия има повече от 40 000 войници !???
28
4
 
5
 
! Отговори
Крокодилът Гена преди 3 години
Чебурашка е много възпитан и послушен, ако редовно си пие хапчетата против бяс.Днес явно пак е пропуснал.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май само ги предислоцират в съседни държави по близо до Русия.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
охо и другия болен мозък калеко бил тук,както винаги експерт по всичко,хахахаха
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не отговаряйте на тоз болен мозък чубурашку,нека да си пише сам будалата
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 15 ЧебурашкаЩо той да ги обслужва американските войници с жена си и дъщерите си?По- скоро ти като един представител на русофобите у този сайт трябва да врътнеш на всички американски войничета у нас по един свирчок и да си заслужиш напълно репутацията на русофоб. Нали, Чебурашке? Нещо против? Знам, имаш опит в това- няма да ти е проблем!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я на бой Дончо скоро не са му боядисвали косата
22
4
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Немците ще останат доста доволни. На кого му трябват окупатори?!
21
14
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
САЩ трябва да увеличат броя на военнослужещите си в Полша и Прибалтийските страни, а също така да вкарат свой контингент и Украйна, която не би имала нищо против, с оглед на това с кого граничи ... !!!
20
3
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
ами ще ги изтегля, я! - фуражките му трябват в прекрасните САЩ, за да помагат да се оправят бакиите покрай етническия бъркоч. Но да внимава кого връща - за да не му нарастнат проблемите заедно със завърналите се афроамериканци-военни, тъй като те имат М13 и стрелят много добре (не само по света, ами и в къщи... :)
19
7
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... той да ги обслужва американските войници с жена си и дъщерите..... Защото такава ви е русофилската порода. И със сигурност се прави на Щирлиц и разузнава американски военни тайни.
18
7
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... представител на русофобите... Русофоби няма! Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските *** целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
17
4
 
4
 
! Отговори
дедо Динчо преди 3 години
Явно броят на милионерите в САЩ намалява, а това не е в полза на Тръмп.и поради това блъфира,като се надява така и другите държави да вземат участие в увеличаването на броя милионери в САЩ.И като има правителства да му се връзват, защо да не се възползва.......
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АзГ е против американските бази, така или иначе. До няколко години присъствието им във властта ще стане прекалено очевидно, за да бъде игнорирани, както сега. Не бих се учудил, ако Москва стои зад зараждащия се европейски национализъм, надявайки се, че чрез него биха засегнали американското влияние на континента. Но това е пожар, който трудно се гаси, и не се знае дали няма да изгори и подпалвачите.
15
12
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До баба мараБабо Маро, ГДР дето беше под руска окупация 30 години след изтеглянето на руснаците все още не може да се изравни със зоната окупирана от САЩ, Великобритания и Франция. Плюс това населението на бившата ГДР е намаляло с 6 милиона. Където стъпи руски ботуш има само мизерия и гадост.
14
6
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... ...в Ново село има 400 американски....... А ти сигурно работиш като сводник и с жената и щерките ги обслужваш.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 9 Чебурашка, кретенчето на сайта...в Ново село има 400 американски военни в момента!
12
1
 
5
 
! Отговори
да преди 3 години
сега германците ще плачат
11
6
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
от 1945 г германия е окупирана СССР се изтегли а сащ останаха и тъ=пи=тегерманци ги търпят ам бази са заплаха за всички нас да се махат от Европа и да несъздават конфликти с русия ние искаме мир мир мир