Тревожни данни за нови заразени с коронавирус в САЩ

Експерт предупреди американците за дълга битка с COVID-19
24 юни 2020 12:33, Елка Василева
8
Тревожни данни за нови заразени с коронавирус в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Американските щати Тексас и Калифорния регистрираха рекорден брой нови случаи на COVID-19 на фона на покачване на заболелите на няколко места в страната.

Същевременно водещият експерт по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи предупреди за критичен момент в борбата със смъртоносния вирус, предаде БНР.

Властите в Тексас съобщиха за 5000 нови случая само за период от 24 часа. Най-малко 5000 са били новите случаи и в Калифорния.

Още по темата

Показателите са обезпокоителни също в Аризона, Невада, Северна Каролина и Мисисипи. Повече от половината американски щати имат средно по-голям брой нови заразени в сравнение с миналата седмица.

Мрачна картина описа и експертът по инфекциозни болести към Белия дом д-р Антъни Фаучи, който по време на изслушване в Конгреса каза, че страната е изправена пред предизвикателства с исторически пропорции.

Фаучи предупреди американците за дълга битка с коронавируса и подчерта нуждата от използване на предпазни маски и избягването на големи тълпи. Той също изрази оптимизъм по въпроса за създаване на ваксина до края на годината или в началото на следващата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Как се става "водещ експерт"?
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
д-р Антъни Фаучи, най-корумпираният американец, който ще изкара най-голяма печалба от ваксината против Ковид 19.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 4, теб откъде те изтърваха?
3
16
 
1
 
! Отговори
гл шеф. преди 3 години
от. гл. шеф. на тайно разузваване. заразата не е още преминала; пазетесе от най новата зараза . маски само оргинални. пазете дизтанций. малко хора ще останат в Българея. живи... третата вълна ще погуби много хора. ние ви изчистваме всички. сета изчистваме по [ цял свят. ]
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям праз.
1
9
 
1
 
! Отговори
Консерватор Ямбол преди 3 години
Короната подкара и тръмперастките щати.