Трети американски щат отново затваря барове, фитнеси и кина

В Аризона бяха отчетени два тревожни рекорда
Обновена: 30 юни 2020 08:46 | 30 юни 2020 08:13, Елка Василева
2
Трети американски щат отново затваря барове, фитнеси и кина
Снимка: архив, БГНЕС

Губернаторът на американския щат Аризона Дъг Дюси нареди баровете, нощните клубове, спортните центрове, кината и водните паркове отново да бъдат затворени, както вече направиха щатите Флорида и Тексас, заради увеличение на случаите на коронавирус, предаде Ройтерс.

Дюси отложи отварянето на държавните училища за 17 август, след като много училища планираха да започнат новата учебна година през юли или в началото на август.

Нареждането, което е в сила от снощи и ще действа 30 дни, беше издадено, след като в неделя в Аризона беше отчетен рекорд в броя на новите случаи на коронавирус за ден. В събота пък беше регистриран рекорден брой хора, постъпили в болница с COVID-19.

Още по темата

Лос Анджелис отчете вчера обезпокоителен ръст в броя на новите случаи за ден - 2903, съобщиха здравните власти и предупредиха, че болниците скоро може да се окажат претоварени. В окръга с население 10 милиона души са установени общо 100 000 случая на коронавирус.

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи каза вчера, че закритите части на ресторантите в щата няма да заработят от четвъртък, както беше планирано, и отварянето им се отлага за неопределено време.

Губернаторката на Канзас Лора Кели наложи на жителите на щата задължително носене на маски на обществени места, смятайки, че с тази мярка ще се избегне евентуално връщане на карантината.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се уплашиха. Смелост трябва да издържат Мангърския шведски модел до достигане на 70 процента. Но трябват смели хора, които да не се страхуват и да си живеят живота с четвърт бели дробове.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой го пусна тоз вирус бе, Китай забравиха за него. *** там няма избори ха ха ха.