САЩ изкупи световните запаси от "Ремдезивир"

Лекарството е доказано, че действа срещу коронавируса
1 юли 2020 18:38, Петя Славова
69
САЩ изкупи световните запаси от "Ремдезивир"
Снимка: БГНЕС

Никоя друга държава няма да може да закупи лекарството, което може да помогне за лечение от COVID-19, поне през следващите три месеца, пише в The Guardian.

САЩ закупиха почти цялото количество от "Ремдезивир" за следващите три месеца, а то е едно от двете лекарства, доказано, че действат срещуCOVID 19 без да оставят възможност за закупуването му от Великобритания, Европа и останалия свят, предава БГНЕС.

Експертите са обезпокоени както от едностранните действия на САЩ, така и от по-широките последици, например в случай на наличие на ваксина. Администрацията на Доналд Тръмп вече показа, че е готова да надмогне всички други страни, за да осигури медицинските доставки, от които се нуждаят САЩ.

Още по темата

"Те имат достъп до по-голямата част от доставката на това лекарство, така че за Европа няма нищо“, заяви д-р Андрю Хил, старши научен сътрудник в университета в Ливърпул.

"Ремдезивир" е първото лекарство, одобрено от лицензиращите власти в САЩ за лечение на коронавирус. То се произвежда фармацевтичната фирма "Gilead" и е доказано, че помага на хората да се възстановят по-бързо от болестта. Първите 140 000 дози, бяха доставени за клинични изпитания по целия свят, но вече са свършили.

Администрацията на Тръмп е закупила над 500 000 дози, което е цялото производство на "Gilead" за юли и 90% от производството на фирмата за август и септември.

"Президентът Тръмп направи невероятна сделка, за да гарантира на американците достъп до първата разрешена терапия за COVID-19", заяви американският секретар по въпросите на здравеопазването и човешките ресурси Алекс Азар. "Доколкото е възможно, ние искаме да гарантираме, че всеки американски пациент, който се нуждае от "Ремдезивир" ще може да го получи. Администрацията на Тръмп прави всичко възможно, за да научи повече за животоспасяващите терапии за коронавируса и да осигури достъп до тях за американския народ", добави Азар.

Лекарството, което е изобретено за лечение на Ебола е патентовано от "Gilead", което означава, че никоя друга компания в развитите страни не може да го произвежда. Цената на курс за лечение е около 3200 долара, според изявлението на американското правителство.

Сделката беше обявена, след като стана ясно, че пандемията в САЩ е извън контрол. Антъни Фаучи – водещият експерт по обществено здраве в страната и директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, заяви официално, че САЩ вървят назад в борбата с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Театъра преди 3 години
на лъжите продължава.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66, няма нищо подобно! Кой ти го казва това цвиЕнЕн ли? Извън контрол е в либерастките щати, Мексифорния, Ню Йорк, Илиной...но то там всичко е извън контрол, не само вируса. Това са най-големите кочини на Америка, управлявани от умопомрачени демоНкрати с промити мозъци.
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Аз бих казал, че руснаците се мислят за велики, а всички други, според тях, нямат друга работа освен да им вредят. Никой друг не плаче така, както се казва на крив ... вълната му пречи.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе ръси глупости. Лекарството е колхицин (Colchicine) и не е за животни. Не лекува, подаграта а намалява количеството на кристалите пикочна киселина в засегнатата става, донякъде подпомага сърдечносъдовата система. Експерименти с него са провеждани за сега само в Гърция при 300 случая на болни от коронавирус. Няма категорични данни още. Като не знаеш, не пиши.
58
3
 
0
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Ами те дръпнатите се опитват всичко с билки да лекуват. Там неможеш да си купиш лекарства. Само лекаря ти ги дава на ръка, всичко друго с чай и ориз.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3200 гущерара за терапия, бая пара е това. Бай ви Доньо бая комисионна е захлебил.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манипулативно заглавие, та дрънка Какви запаси, като сега почва производството му ?И откъдде накъде световни, като ще се прави в САЩ от американска фирма? А нечетящите друго освен заглавията си скъсаха задниците да пишат дивотии :) Що не четет, бре? Двайсетина реда са само, няма да ви заболят кратуните от толкова.
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Ти не четеш ли? Внасяли били. Те го произвеждат, фирмата е американска, производството е в САЩ, патента е техен, та няма нужда да го внасят. Но ти си бай, каквото са ти казали. Платиха ли ти 5 рубли поне?
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Кравария 130,434 умрели,В Русия 9,536. Не знам кой стриже козите.
53
7
 
4
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
Руснаците се лекуват от ковид-19.с кисело мляко или кумис, със много ситен постриг от козя вълна.СТРАШНО ЕФИКАСНО!!!
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колхицин се казва.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците се лекуват с хапчета против подагра на животни. Едно кило струва 5 рубли. Забравих му името, но 80% от тежките случаи се излекувани с него.
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, много умират там все дебели и грозни, малцинства без БЦЖ ваксина, разбираемо е.Америка фърст.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НФСБ Дори и да е американско,говорим за световни запаси което ще рече че лекарството е предназначено за лечение на хората в световен мащаб.Ама какво да говорим? Истината е че никой не мисли за ближния, няма келепир в тая работа. Всичко е бизнес, бейби, а пък това с лекарствата - здраве му кажи! И това не е от сега- що народ мре а пък има лекарства за лечение. Но как така - лекарства не се подаряват Нека хората си ***. Сега стана фрапантно защото не говорим само за Третия свят
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината ще са за " белия" хауз! Превантивно!!
47
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият ЕС по територия е колкото Тексас.
46
6
 
6
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Китай още март месец одобри 7 техни билкови лекарства , пробвани на хиляди хора .но в Европа не се говори за това щото не са одобрени от сзо . Когато беше пика в Италия китайците пратиха 2 самолета с помощи и доктори + 120 000 опаковки lianhua qingwen /едно от одобрените / и веднага намаляха смъртните случай . В нета има много инфо но трябва да се чете ....
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Това е тъпотия не е сарказъм. Ама всеки с мнението си.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44 Не се слагай и ти барабар Петко с мъжете. Целият ЕС е колкото само територията на САЩ.Тъй че няма място за сравнение.Но е факт че европейските учени вместо да търсят истинско решение се занимават с псевдонаука като стаден имунитет и не знам си какво.Много ми е интересно къде отиват милиардите които се отпускат всяка година за научни изследвания в областта на медицината и за откриване на нови лекарства в глобален мащаб.Ето какво започнах да се питам.И не мога да си отговоря
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците пък разработиха заедно с японците favipiravir и се лекуват с него от юни. Общо взето, големите държави се погрижиха за населението си, докато Европа ла..па мухи и всеки дърпа чергата към себе си. Няма как коя да е европейска страна да е конкуренция на САЩ, Русия и Китай, освен обединени. Но нашите са твърде заети да се джавкат и да гледат презрително на съседите си.