Тръмп: Привърженици на "левия фашизъм" искат да унищожат историята ни

Президентът на САЩ с реч за Деня на независимостта
4 юли 2020 11:14, Петя Славова
57
Тръмп: Привърженици на "левия фашизъм" искат да унищожат историята ни
Снимка: БГНЕС

Привържениците на "новия крайно ляв фашизъм" в САЩ искат да унищожат историята на страната и "да низвергнат американската революция". Това заяви в петък вечерта президентът на САЩ Доналд Тръмп в щата Южна Дакота на тържество в чест на Деня на независимостта. Речта му беше излъчена от американски телевизии.

Речта на държавния глава беше посветена на протестните движения в САЩ, чиито участници разрушават паметници на исторически личности. "Страната ни стана свидетел на безпощадна кампания за унищожаване на историята ни, клевети за нашите герои, изтриване на ценностите ни и индоктриниране на децата ни. Разгневени групировки се опитват да разрушат статуите на нашите основатели. Те смятат, че американският народ е слаб, мекотел и покорен. Но това не е така", подчерта президентът.

Според него вандалите, които се опитват да свалят паметниците, "се стремят да разрушат връзките на любовта и вярността", които американците имат със САЩ и един към друг, предаде БГНЕС.

"Целта им не е най-добрата Америка. Тяхната цел е да сложат край на Америка”, заяви стопанинът на Белия дом. Той подчерта, че проявата на „този нов крайно ляв фашизъм изисква абсолютна лоялност“ и по същество е тоталитаризъм. „Не се колебайте, тази лява културна революция е предназначена да низвергне американската революция", каза Тръмп.

"Те искат да ни заставят да мълчим, но ние няма да мълчим", продължи президентът. Според него вандалите атакуват "величествената свобода" и американското наследство и "трябва да бъдат спрени възможно най-бързо". "Радикалната идеология, атакуваща страната ни, напредва под знамето на социалната справедливост", добави американският лидер. "Тези, които се стремят да унищожат нашето наследство, искат американците да забравят гордостта и голямото си достойнство, за да не можем вече да разберем себе си и съдбата на Америка."

Тръмп призова американците да "защитават и съхраняват своята история, наследството и големите си герои".

В края на словото си президентът обяви "създаването на нов паметник на изключителни хора от миналото" в Съединените щати. Той отбеляза, че е подписал съответно постановление, според което ще бъде създаден "огромен открит парк", наречен Национална градина на американските герои със статуи на "най-великите американци, които някога са живели".

За първи път след речта на Тръмп беше изпълнено произведението на канадския художник Нийл Йънг Rockin’ in a Free World.. Преди това всички републикански изяви завършваха с парчето на британската рок група "Ролинг Стоунс" You Can’t Always Get What You Want. В края на юни обаче Стоунс поискаха американският президент да престане н.да използва парчето по време на кампанията за преизбиране.

Съдейки по телевизионното предаване, малко от приблизително 7500-те души, присъствали на тържеството, носеха медицински маски и поддържаха социална дистанция. Тръмп, съпругата му Мелания, повечето помощници на президента не носеха маски.

На 4 юли 2020 г. жителите на САЩ за 244-ти път празнуват основния национален празник на страната – Денят на независимостта – отбелязващ приемането през 1776 г. на Декларацията на независимостта, провъзгласяваща свободата на САЩ от британското управление. Много американци се обличат днес в национални цветове – синьо, бяло и червено, а къщите и улиците са пълни със знамена на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Зад всичко стоят противниците на Тръмп. т.е. Демокртатите на Клинтън и Обама. Сценарият е отдавна подготвен за предстоящите избори.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега, Радев и Бойко да не би да носят маски...?? Намерихте къде да се хванете.
39
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Казва фашизъм, за да се подмазва на евреите, след като те държат всичко, от парите до конгреса и самото президентство, те и създават и финансират не$ърските протести. Ляво, дясно, фашизъм е разрешено от синедриона - еврейски ляво десен фашизъм обаче се води за антисемитизъм и приравнява с отричане на холокоста. На борба другари да застигнем Америка!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво...луд или не Тръмп се оказва един много ефективен президент, който не е купен.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е лузър.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не си пие хапчетата.Светът не се нуждае от велика робовладелска америка.
35
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
"Левия фашизъм" са евреите Троцкисти в САЩ. Чуете ли "леви", "демократически" "комунистически", "социалистически" и пр. - това са все партии дирижирани от евреи с такива убеждения...
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом са против всичко, левите би трябвало да отричат независимостта, защото е извоювана от омразните им робовладелци. Да се обадят на кралицата , че ще обявят САЩ за задокеанска губерния.
33
1
 
5
 
! Отговори
абг преди 3 години
Един бърз преглед на информацията къде отиват парите събирани от сайта актблу в САЩ под лозунга "живота на черните има значение", показва че всички събрани над милиард долара отиват за кандидат-президентските кампании на кандидатите за президентските избори на демократичната партия. За Бърни 190 милиона, за Байдън 120 и т.н.
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тя пък една история: индиански геноцид, робовладелство, подклаждане на военни конфликти из целия свят, политическо интригантство! все такива неща!
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какъв ляв фашизъм бълнува пък тоя. Това са си леви екстремисти, анархисти, последователи на Фидел, Мао, Сталин и т.н.При фашизма няма безредици, там нещата са под контрол, левичарите са изпратени в трудово-възпитателни лагери.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сравнение на Тръмп .Никсън не говореше ,а действаше и то как.Ислямските главорези черните пантерики с марксистка идеология бяха избити и натикани в миша дупка.Ама затова Никсън е велик ,а Тръмп е плямпало.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тъй ,антифашистите чегеваристи станаха леви ..фашисти.Ей,много го вардите тоя комунизъм бе Тръмп.
28
7
 
10
 
! Отговори
Все още не изтрезнял преди 3 години
Нищо и никой не може да унищожи възхищението ми от Великата Америка,от моята Вяра в Американската Свобода и нашите споделени Демократични ценности. Затова скъпи братя и сестри честит Ви 4 юли.Демокрацията ще възтържествува по цялата планета и света.
27
4
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До Анонимен 28Президентът е велик, страната вече не.
26
2
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Тръмп разбира се е прав - но в тоя случай трябваше да действа много по-решително: светкавично да организира лоялните военни (огромното мнозинство от армията), да арестува изменниците в армията, да обяви военно положение при нужда да организира национално опълчение. След това е ясно - арести на всички подривни политици от т.нар. "демократи", съд за държавна измяна и поголовен погром над бандити и мародери - както чepни pacисти, така и бели троцкисти-анархисти.
25
0
 
10
 
! Отговори
Не се преди 3 години
Давай,бай Дончо!Честит празник от Б-я!
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ!
23
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Перхидроления пудел е прав,новите умни и красиви, готови да продадат и майка си, баща си и историята си, за да угодят на група питекантропи с ареал тропиците, са толкова вредни, колкото и фашисти, дори по-зле ;) !!!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов е десен комунист.