Ваксината срещу коронавируса ще е с ограничено действие

Няма да осигурява имунитет за цял живот
7 юли 2020 10:05, Петя Славова
31
Ваксината срещу коронавируса ще е с ограничено действие
Снимка: БГНЕС

Действието на всяка ваксина срещу коронавирус ще бъде ограничено във времето, заяви директорът на американския институт по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи.

Още по темата

Главният инфекционист на САЩ направи това изявления по време на видеоконференция, организирана от националните институти по здравеопазване, съобщи БГНЕС, позовавайки се на агенция Bloomberg.

Според Фаучи, може да се очаква хората да получат защита, която да помогне да бъде преодолян поне този етап на епидемията. Той поясни, че действието на новата ваксина няма бъде сходно на това на ваксината срещу дребна шарка, която осигурява имунитет за цял живот.

По-рано Фаучи потвърди информацията на американската фармацевтична компания „Модерна“ относно това, че третата фаза на изпитанията на ваксината срещу коронавируса може да започнат в края на юли. Това означава, че е напълно вероятно в началото на 2021 г. да има ваксина, за която учените да са убедени, че е ефективна и безопасна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
1
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Пръскат грип.Требе пари да се правят модерна война.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си я пият, като противогрипната. Нито веднъж не се ваксинирах с противогрипна и нито веднъж не хванах грип през изминалите 10-тина години, откак станаха модерни сезонните ваксини. Не мога да разбера защо. Карма сигурно.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как така за 6 месеца ще са убедени че е безопасна? намирисва ми на фарма-далавера тук.
21
1
 
1
 
! Отговори
@24 преди 3 години
Извинявам се за неточността, 15% от настинките се дължат на коронавируси. Но ако човек кара по 5 настинки на година, всяка година в продължение на 50 години, това са 250 настинки, задължително поне 25 от тях ще са от коронавируси. Е, не виждам имунитет. Няма нищо манипулативно в тезата ми. Няма никаква причина да се очаква, че ще има дългосрочна ваксина срещу коронавируса. Вижда се, че антителата към ковид изчезват след 3 месеца, към момента не се знае дали има дълготраен имунитет.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До @20Моля ти се! Настинките не са от един и същ вирус. Тезата ти е дезинформираща и манипулативна.
19
2
 
5
 
! Отговори
@20 преди 3 години
Преди медицината и разноцветните хапчета, средната продължителност на живота е била 35.Не всяка ваксина може да е единична. За бързомутиращи вируси, т.е. такива в постоянно обръщение, като грипът няма как да е. Ще се прави вероятно всяка година, в началото може би по няколко пъти в година. Това е коронавирус, мислете за настинките, човек ги кара по 5 пъти на година, всяка година. Как да те ваксинират срещу това? Тялото просто не изгражда дълготраен имунитет срещу тях.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AlastairЪ? Според теб са намерили ваксина и тя е устойчива за цял живот, въпреки че антителата на преболедувалите изчезват за няколко месеца, но сега се мъчат да я направят да държи само 6 месеца? Не е ли по-трудното да намериш начин естествено изчезващите за под 6 месеца антитела да бъдат накарани да останат в организма за цял живот?Ваксината вкарва отслабен вирус или близък РНК код, като кара организма да произведе антитела. Ако държат 6м, толкова ще трае.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Чети статиите какво говорят Кантарджиев и останалите от НОЩ. В България има 35 щама на коронавирус. 33 от тях по спомен, че го четох преди 3-4 дни, са от G мутацията, която е разпространената в Европа и САЩ. 2 са от уханската D мутация, т.е. оригиналната, и се чудят кой ги е донесъл директно от там.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахааа значи през неколко месеца ше цакате по 100 кинта за инжекциика. Ей измислиха го бе.Доене му е макята. Удриии да го е, ва. Нафърфориииииии
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"досега в България са установени 35 щама"Аха. Алкохолиците от БАН ли ти го говорят това? Дето закачиха UV лампа от "Всичко за 1 лев" на робот-прахосмукачка(35$ в алиекспресс) и го представиха като ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА МЕДИЦИНСКА РАЗРАБОТКА на световно ниво?!? Извинявай, ако не им вярвам!
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми нужен имунитет срещу нищо. Да не говоря за ваксини, те са за промити мозъци.
13
1
 
12
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
Спрете се да лъжете бе, спретее се!!! Отговорност се носи за тия неща, няма нещо, за което който и да е човек да не плати в живота си. Хитреца хуитрува, докато му е дадено, после плаща. Спрете се! Никой не ви вярва много отдавна вече!
12
1
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
според резултатите от първите изследвания, ваксината ще бъде ефективна за не повече от 6 месеца...т.е. ваксинирането ще е 2 пъти годишно...
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абонамент за ваксина
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
демек си можем и така. Аѝдедръще си ваксината
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8 къде ги видя тия щамове, в музея на революционното двежение ли!?
8
3
 
5
 
! Отговори
пешо преди 3 години
до 7Ама ти наистина ли си вярвал, че ще изкарат ваксина за цял живот и ще ти я бият до есента? Те сега се чудят дали ваксина за оригиналната D мутация ще става за G мутацията, която е масовата...
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, нали печалби трябва да има. Нали никой не си прави илюзии, че надпреварата за ваксините е от алтруистични подбуди кой пръв ще спаси света?
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Явно много си затънал в теориите за конспирация. Не всяка ваксина може да действа цял живот, затова и няма такава за грип, а се правят всеки сезон. За съжаление при ковид антителата изчезват в рамките на 2-6 месеца, а вирусът мутира бързо- досега в България са установени 35 щама. Доколкото и да вярваме в науката, още не летим със скоростта на светлината, не телепортираме хора и т.н. Защо всеки си мисли, че нещата стават от нищото за 5 мин и все някой е крив?
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно че няма да е за цял живот. Свъри тя тази работа с ваксини за цял живот, трябва да се копува всяка година.., ако искаш