30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
36
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Лекари и психолози обясниха защо хората не вярват. Вируса не се вижда, болните не се виждат от всички, починалите са само числа. Хората си загубиха начина на живот и работата и търсят някакво логично обяснение ... Тъжно, но .. толкова си могат.
14
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно природата си знае работата. Вика му се естествен подбор.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До inedСамо дето вече има лекарства за СПИН с които човек може да живее пълноценен живот.
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял свят е затворен и взима мерки обаче ей такива умници си мислят, че всичко е измислица... трагедия.
11
7
 
34
 
! Отговори
ined преди 3 години
Същото е като да умреш от СПИН след гейско микс парти
10
6
 
9
 
! Отговори
Az преди 3 години
Боко оставката и той така по цял ден с мисирките-*** си прави партира, нема маски, само полвинчати мерки.
9
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тука е така бре. Днес е петото корона парти. До седмица ще започнат да капят. Тогава сеира ще е голям, но най-забавно ще е като главния чорап на Дондуков 2 прилегне запъхтян в някоя болница... язък за Йоло само. Протестите вече няма да са същите без него
8
5
 
6
 
! Отговори
77 преди 3 години
До ево , ТО не е толкова просто , ако беше - рублата щеше да е на върха , червенко.
7
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествен подбор. Благодарение на този вирус може би най-после ще подобрим генофона и глупаците ще намалеят.
6
16
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Приказки от 1001 нощ... Като тази за д-р Стамов.
5
24
 
25
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
И у нас почнаха да имитират това парти,само че на по високо ниво!Главанака на държавата първо се пробва да изпозарази наивниците дето се влачат след него на Шипка,но явно не се получи от първия път!После ги повлече на манифестации да оскверняват паметника на Левски.И там не стана много шоуто.Но сега вече с предизвикателно вдигнатия юмрук към вирусът и с ежедневните сбиркипод прозорците му,само им трябва един добре заразен с,ъсел от тяхното котило и ще има масов траур на П,озасрано!!
4
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това звучи като - пенсионер почина от коронавирус след скок от десетия етаж на панелка .
3
34
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съчинена история.Ама стойте си в къщи и си носете маските де, не е забранено.
2
13
 
18
 
! Отговори
ево преди 3 години
американците са пълни дебиливреме е светът да отхвърли безоплезните им хартийки и да събори доминацията на базираните там глобалисти
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам думи.