Ужасът на пасажерите от иранския самолет, прихванат от американски F-15

Няколко души на борда са ранени
24 юли 2020 18:00, Нели Христова
77
Ужасът на пасажерите от иранския самолет, прихванат от американски F-15
Снимка: YouTube

По-рано днес стана ясно, че американски изтребител е прихванал ирански пътнически самолет над Сирия. Машината F-15 се приближава толкова близо, че хората на полет 1152 от Техеран до Бейрут изпадат в паника. 

Още по темата

За да избегне сблъсък, пилотът на пътническия самолет се налага да свали рязко височината на самолета. Заради рязката маневра няколко души са ранени.

Иранските власти са категорични, че ще повдигнат въпроса пред ООН.

Видео от борда на пътническия самолет показва ужаса, в който изпадат пътниците. Те започват да крещят и да се молят, когато кислородните маски падат. Един мъж лежи на земята, а останалите се опитват да му помогнат. По-късно се вижда как някои от пътниците носят спасителни жилетки. Клипът показва и изтребителя, който се вижда от прозорците на машината.

"Самолетът рязко се качи нагоре, а после слезе надолу. Главата ми удари тавана", казва един от пътниците.

Полет 1152 кацна успешно в Бейрут.

Според САЩ изтребителят F-15 е извършил "стандартна визуална инспекция" на "безопасна дистанция" от 1000 м. Инспекцията била извършена по "международните стандарти". Но пътниците на борда твърдят, че американският самолет се е доближил на 100 - 200 метра от иранската машина. Един от репортерите на националната иранска телевизия се оказва на борда. Той също потвърждава, че военният самолет "е бил прекалено близо и за да избегне сблъсък, пилотът на пътническия самолет е трябвало да промени височината".

Пентагонът тепърва ще обясянва какъв визуален контрол може да осъществи военен самолет, движещ се със скоростта на звука, прихващайки пътнически самолет в полет. И най-вече - какви действия би предприел, ако забележи нещо съмнително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StrikerАсад - терорист, ИДИЛ - терористи, но спонсорираните от хамериканците милиции са "бунтовници" и "борци за свобода". Of course, sir.
34
23
 
7
 
! Отговори
Чикчоруармандараганд преди 3 години
При все американците нямат никаква вина за случилото се това е рутинна операция иранците е трябвало търпеливо да изчакат команда от американците!!!!Който твърди обратното нищо не разбира.
33
10
 
28
 
! Отговори
Iran flight 655 преди 3 години
САЩ са смъквали ирански пътнчиески самолети в миналото.... в ирански териториални води........Убиват 70 деца в самолета....
32
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да са разтоварили в Дамаск, мошетата до 2-3 дена ще му видят сметката.
31
14
 
16
 
! Отговори
От реконтраразузнава преди 3 години
Извършил маневра с пътническия, за да избегне F15 . Ха ха ха. Шапката миИзвършил е маневра, щото е знаел какво е натоварил
30
2
 
8
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До АнонименА някой друг след време може да каже - абе православни от България ..... Ко да ги мислиш..
29
9
 
12
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Преди няколко месеца самолета на Шойгу на път за Кьонингсберг беше инспектиран от двойка Ф-16 но пилота на съвецкия самолет си летеше спокойно без да пикира. Или иранеца крие нещо в каргото и е очаквал мошетата да го свалят? Забележете, първата реакция на иранците е че самолета е израелски и е пикирал зашото мошетата не си поплюват. След като разбират че самолета е американски са се успокоили.
28
22
 
12
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Нормална маневра на Ф-ката. Нищо близко не е имало. А ги инспектират, защото използват граждани като щит, за да превозват оръжие за терориста Асад. Но по-интересното е как нито С-300, нито С-400 притесняват американците, хахаха! И са пуснали ф-15, дори не е стелт. Мужикистанци апят абасралис!:)))
27
14
 
16
 
! Отговори
Zed преди 3 години
Ирански военни катери въоръжени с картечници редовно маневрират около чуждестранни кораби в международни води на входа на персийския залив. И свалят украински граждански самолети по грешка.И заявяват че ще заличат Израел.Трудно ми е да им съчувствам
26
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе мюсюлмани .... Ко да ги мислиш..
25
3
 
4
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До Анонимен 30Това е нещо като спътника-инспектор наПутя. Ф-15 и той е извършил инспекция, какъв е проблема?
24
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си обратен сценарии - ирански изтребител да доближи американски пътнчиески самолет и то на територията на чужда суверенна държава !
23
5
 
13
 
! Отговори
Zed преди 3 години
Пътническия самолет с пътниците барабар извършил маневра, може би пикиране, за да избегне сблъсък и се измъкнал от F-15.Прощавайте но това звучи нелепо
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Статдартна визуална инспекция"Какво прави американски военен самолет в чуждо въздушно пространство ?И какво има да се "инспектира" на самолет от гражданската авиация ?
21
11
 
8
 
! Отговори
БРАВО НА ИЗРАЕЛ преди 3 години
ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА...ХА,ХА,ХАААААААААА
20
15
 
11
 
! Отговори
Безаналогов С-700 преди 3 години
Руските пилоти и те се панират когато Ф-15 ги наближи на по-малко от 1000 метра. Обикновенно ситуацията приключва със безконтролно катапултиране на руския пилот.
19
6
 
13
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Мошетата почти ежеседмично атакуват летището в Дамаск където пристигат оръжейните доставки от Иран с граждански самолети.
18
12
 
12
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Персите и в бъдеще могат да очакват проблеми ако използват каргото на пътнически самолети за превоз на оръжия. Използват обикновенни граждани като щит за зловредната си дейност в Сирия.
17
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво сте ревнали за аятоласите бе, червени касскети коммунистически ?
16
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иранците сами си свалиха самолет пълен с техни граждани- това забравихте ли го, беше скоро!