Човекът, който никога не греши, предсказа кой ще е следващият президент на САЩ

Ще спечели ли Доналд Тръмп втори мандат?
Обновена: 8 авг 2020 20:49 | 8 авг 2020 19:23, Нели Христова
91
Човекът, който никога не греши, предсказа кой ще е следващият президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Професорът по история Алън Лихтман е свикнал винаги да е прав.

От победата на Роналд Рейгън през 1984 г., той успява да предскаже кой ще победи на президентските избори в САЩ на всеки 4 години. За целта той използва система от "13 ключа". Лихтман предсказа победата на Тръмп през 2016 г., когато никой не искаше да му повярва. А през 2000 година е на мнение, че активистът Ал Гор ще бъде новият обитател на Белият дом. В този случай обаче се оказва наполовина прав. Ал Гор наистина печели популярния вот, но губи поста от Джордж Буш, тъй като Върховният съд гласува да спре преизчисляването на избирателните гласове във Флорида. Историкът все пак стои зад валидността на прогнозата си.

Сега Лихтман и неговите "13 ключа" са готови да предскажат кой ще победи на изборите през 2020 г. 

"Доналд Тръмп ще загуби Белият дом тази година", категоричен е Лихтман пред CNN.

Системата от "13 ключа" на историка включва фактори като икономиката, управляващите, социалните вълнения и скандалите, както и личната харизма на кандидатите. Според него не трябва да се обръща внимание на анкетите, допитванията и ежедневните възходи и падения на кампаниите, а да се следи само "голямата картина".

Но дали системата му може да предвиди резултата от нещо толкова мащабно, като пандемията от COVID-19?

"Вижте, ретроспективно и перспективно, ключовете датират чак до 1860 г. Те са това, което наричаме стабилна система. Така че, не се съмнявам тях. Те преживяха огромни промени в нашата политика, в нашата икономика , в нашата демокрация", обяснява Лихтман. И признава, че все още се притеснява, когато дава своите прогнози.

"Аз съм на 73 г., но винаги, без пропуск, получавам пеперуди в стомаха", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти си мъдрец.Квартален мъдрец.
49
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според същия, Тръмп щеше да загуби и миналите избори
48
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На перхидролното недоразумение му останаха по-малко от 100.
47
7
 
25
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Така е винаги при силно разстройство, г-н Льохман. Усещане за пеперуди в стомаха.
46
6
 
25
 
! Отговори
Хм преди 3 години
А какво решиха Ротшилдите и най-вече клана Барух?Щото изборите там са по-манипулирани и от нашите...
45
3
 
50
 
! Отговори
//// преди 3 години
А какво стана с прогнозата през 2016, че Хилари ще спечели с 92%?
44
5
 
33
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Професор Алън Льохман тоя път не позна
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Октоподът Паул Като у нас . Ц. и .г . аните и администрациите,за Мафията и = БКП-ГЕРБ и Червеногербера от Банкя ,суджук, Балцелона ,чекмеджето ,евра , злато ,уйски ,вода....,к.у .рви ,к.у .рви..пури ..Вежди , ..прстопсувни , търтеи ,*** ,маргнали .. ЕХ ЖИВОТ ,ЗДРАВЕЙ ,ЗДРАВЕЙ....ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЕРБ! НАЙ БЕДНИ ,БОЛНИ И НАЙ УМИРАЩА НАЦИЯ В СВЕТА . . . ГЕРБ !!!
42
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение ! На края , над бившия Вашингтон , ще се веят руското и китайското знаме !
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 40 Пропускаш факта, че един бял глас тежи повече и белите щатове излъчват повече делегати, които избират президента. Така че Тръмп като изразител на консервативно настроените бели избиратели все още има своите шансове, въпреки, че коронавирусът усложни положението му
40
10
 
14
 
! Отговори
Не каза победителя преди 3 години
Защото всички знаят, че новият президент на САЩ ще бъде не Байдън, а вицепрезидентката, която му подберат големите финансови октоподи като "Вангард", "Блек Рок", "Фиделити", "Стейт Стрийт". И тя ще "управлява" пикирането на разпадащия се самолет САЩ към земята. Защото дедикът скоро ще застава сутрин пред огледалото, ще си зяпа отражението и ще мърмори "Тоя пък кой беше".
39
15
 
2
 
! Отговори
Октоподът Паул преди 3 години
Над 90 процента от черните, 70 процента от азиатците и 65 процента от латиносите гласуват за Демократите. Тръмп не си спази обещанията отпреди четири години и това, заедно с демографската подмяна на населението в САЩ, ще го накара да загуби.
38
6
 
15
 
! Отговори
Император Жи преди 3 години
ако не изберете Байдън - пускаме Ви Ухатска Чума Версия 2.0!
37
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп може да загуби от коронавируса, но не и от Байдън, който е вече изкуфяла дядка и след две години вече няма да помни как се казва, камоли да управлява на 80 години. Най-вероятно и този път прогнозата ще е като тази за Ал Гор и Джордж Буш. Поне така ще е по-справедливо да стане, но да видим
36
45
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп шанс няма. Беше избран от най-простото съсловие на обществото там. Един вид- преставете си пред люлинска панелка как се надлъгват шкембаците с немските бракми и допотопни професии- ето тия главуваха за Тръмп. И същите те станаха още по-бедни. Средната класа се запази, богатите станаха още по-богати. Свърши му времето. Ако бяха избрали Хилъри, КНДР щеше да е изравнена със Земята, Иран да е васална държава на Израел и светът да е по-добър.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26 Анонимен Къде си тръгнал да се правиш на гуру и пророк с тая болна шамандура? Китай няма никакво намерение да се въвлича в авантюри, плюс това Русия й е единстения съюзник. Така че твоето е чисто бълнуване. От стратегическа гледна точка такива фабтасмагории могат да повлекат голяма война, в която Китай да се окаже между два фронта - Индия и Русия.САЩ ще е против, който и да е друг да гепи Гренландия или друга територия освен, тях. Дори теоретически това, което бълнуваш е невъзможно
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е редно пак да даде едно рамо на Тръмп!Все пак, не каза и една дума накриво срещу него, през целия си мандат.
33
5
 
26
 
! Отговори
Ике Дубаку преди 3 години
Само Черните Животи са от Значение - Гарантирано от Байдън за Президент!!
32
4
 
16
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Не знам дали CNN някога са били по-умерени в пристрастието си към демократите но след Буш младши и особено след като Тръмп стана президент са се превърнали във фанатици. Даже по-големи фанатици от Фокс. И в този ред на мисли ама въобще няма значение какво бил казал човека който уж никога не грешал. Дойче Зеле и Радио Свободна Европа могат на CNN вода да му носят по отношение на извъртяване на фактите и политическо пристрастие. Последните примери са с начина по който отразяват BLM протестите.
31
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този път ще сбърка!