Джо Байдън официално е кандидат за президент на САЩ

Демократическата партия го утвърди на национален конгрес в Милуоки
19 авг 2020 07:10, Анисия Иванова
30
Джо Байдън официално е кандидат за президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Демократическата партия в САЩ утвърди Джо Байдън като кандидата си за президентските избори на 3 ноември. Решението беше взето на нейния национален конгрес в Милуоки, предадоха агенциите.

Мишел Обама и Бърни Сандърс изразиха подкрепата си за Байдън. Бившата първа дама и сенаторът, самоопределящ се като социалист, бяха водещите оратори през вчерашния първи ден от конференцията.

Още по темата

Заради пандемията от коронавирус, от която САЩ са най-тежко засегнатата страна, конгресът преминава предимно онлайн.

Байдън заяви, че виртуалните конгреси са конгресите на бъдещето и изрази съмнение дали те някога ще се върнат към вида си отпреди коронавирусната пандемия.

Според Мишел Обама - Джо Байдън би бил най-добрият кандидат на демократите, тъй като е способен да обедини страната и да я изведе от кризата.

В своята реч, излъчвана онлайн, бившата първа дама на САЩ подчерта важното значение на съпричастността в тези трудни време на пандемия и на причинената от нея рецесия.
"Доналд Тръмп е неправилният президент за нашата страна. . . Той не е на висотата на" предизвикателствата на времето, увери Мишел Обама и разкритикува по-конкретно Тръмп за реакцията му на пандемията и по расовите проблеми.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разкритикува остро отговора на Тръмп на пандемията от новия коронавирус. "Нашето федерално правителство е неадекватно и некомпетентно. То не може да се пребори с вируса, де факто то изобщо не видя, че той идва. Европейският вирус (се разпространи в американския) Североизток, докато Белият дом все още бе обсебен от Китай", заяви Куомо. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27,Аз уважавам мнението на другите без да ги атакувам.Не взмемам лекарства в момента понеже нямам нужда - а ти?И Не вярвам да идва психоза или поне мене няма да ме засегне защото съм далече, но щом я виждаш по-добре ти вземи мерки. Първо помисли за себе си и после давай съвети на другите.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Пак си пропуснал/а медикейшъна или сесията ECT. (Electro Convulsive Therapy) Набави ги че психозата иде без предупреждение!
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Само че разликата е че Доналд буули всички - и демократите и тези около него.Що се отнася до изброените организации - това са само фантазии на същото болно същество което в момента е в белият дом. Понеже не може да измисли нище друго и следвайки уроците на Роджър ги пуска всякакви. Последното е че като стане Байден президент САЩ че станат соцстрана.Ти като живееш в САЩ ми обясни как ще стане това? Той не знае дефиницията за соц, само приказва глупости. Дните му са преброени!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Аз лично не бих искал да имам президент на който първата характеристика е буули.......Аз пък лично предпочитам президент който буулиии съвремените марксисти и *** от демократичната УЖ партия! Всъщност, доказа се на 100% че те самите демократи са буулиитата чрез организации като БЛМ, Антифа и Черните Пантери! Дните им са преброени!!!
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Благодаря за уточнението. Явно че виждаме и чувстваме нещата по различен начин.Аз лично не бих искал да имам президент на който първата характеристика е буули, ти щом предпочиташ това е ок - приемам ти мнението. Аз лично не съм нито за едните нито за другите но не ми се иска още 4 години това недоразумение да продължава.Между другото бях превърженик на Роналд - но след него нищо ново под слънцето. Всеки следващ или гонеше собствените си интереси или тези на паковете които го избраха.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Аз разбирам защото живея в САЩ, не в БГ! Тръмп ще спечели защото има неприязъм към марксистките обществени елементи като на първо място слагаме демократите. Хубавото в случая е че го подкрепят повече отвсякога даже и традиционно гласуващите за демократската партия.Разликата е огромна и историческа, разбира се ако някой благоволи да прочете ей така за обща култута вместо да търка влажен поглед пред Булсатком или да хленчи през Скайп за щяло и нещяло.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много разбирачи в БГ - то за туй сме на това дередже.Изборите в САЩ през 2020 както и през 2016 ще са не кой е по-добрият а кой е по-малкото зло. Преди 2016 Супер Пакс с парите си контролираха кой ще спечели сега е сощъл медиата - гоогле, фасебоок, туитер и т.н.Та сега като разбирате много - я кажете кой е по-малкото зло? Заспалият Джо или порнографа Доналд?Спете спокойно - няма разлика между демократи и републиканци.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обама, ох твойта мама. Демократите го духат по пижама.
19
1
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Има над 400км построена стенаХа ха ха ***, защо въобще го спомена?Границата между Мексико и САЩ е повече от 3100 км. А дори и да беше построена, нарко-трафика е под негова протекция и това е прах в очите на американците!
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е лудд, най-слабият президент на САЩ. По-прос е дори от Буш-син.Много излъгани бг ***-лизатори му направиха Култ към личността - обявиха го за Месия, борец срещу олигархията. "Тръмп общество" - това е един култ към личността.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kimberly Klacik - още една бивша афро американска демократка която влезе в лагера на Тръмп - Балтимор.
16
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата епоха:Червена звезда над САЩ.
15
2
 
9
 
! Отговори
Тая преди 3 години
Обонговица , маймунка на токчета, кой па нея я пиша.Тоя новият кандидат нещо не е на център горкият, горко има на американците ако го изберат.По зле от нашият Лойко.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сънлив старец с деменция, изтъргувал Украйна с Порошенко, че и с педофилски наклонности. Не ми стига въображението да си представя следващата степен на падение
13
1
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
До колкото знам тоя го чакат да гушне китката и автоматично вицепрезидентката да го замести. Тя има само един недостатък - не е обратна, иначе е жена и цветна, по-скоро латино.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9;Има над 400км построена стена ... за Хилари не успя защотот всичките медий и курумпирани политици са зад нея. Важното е че опита и продължава. Не гледай какво ти показват по тв, те както и тук контролират какво да се излъчва и срещу кой. Да си чул 1 добро нещо за Тръмп? Няма и да чуеш, но аз ще ти кажа че намали таксите и само заради това вземам 100$ на месец повече.Поздрави от Маями
11
0
 
3
 
! Отговори
Г. Сомов преди 3 години
Дано му кажат на завалията, че вече три месеца се крие в избата. Обесниха ли му кой е решил да избере за VP ?
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тая дименция Джо не може да стъпи н Тръмп на малкия пръст. Тръмп 2020 със сигурност
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръм нито стена вдигна, нито Хилъриту вкара у затворо.
8
1
 
3
 
! Отговори
Не бий се преди 3 години
Бай Дончо,този е спяща калинка,ще си ляга!