Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Започва разследване след поредния случай на смърт
23 авг 2020 09:40, Александър Попов
245
Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Полицаи в Луизиана застреляха тъмнокож мъж при опит за арест.

Инцидентът е станал в град Лафайет, щата Луизиана и беше заснет и пуснат в социалните мрежи.

Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава каналът.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън.
Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност. Нейните адвокати планират да съдят полицията за смъртта на Трейфорд Пелерин в петък вечер.

Смъртта на Пелерин накара тълпа протестиращи да се съберат в събота и да демонстрират срещу последната фатална полицейска стрелба. Те бяха разпръснати от полицията.

Според семейството му, Пелерин може да е имал криза, започна и частно разследване, за да се изясни въобще имал ли е нож застреляният, както твърди полицията.

Семейството вярва, че Пелерин може да е имал криза на психичното здраве, каза Кръмп.

"Полицията на Лафайет застреля Пелерин няколко пъти, когато той се отдалечи от тях, казва Маргарет Хуанг, президент и изпълнителен директор на Юридическия център за борба с бедността. - Убийството му изисква анализ на прекомерната употреба на сила от органите на реда".

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: САЩубийствоЛуизиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Америка полицията се отнася към черните така както полицията към Българите в западна европа
129
3
 
21
 
! Отговори
Америго Веспучи преди 3 години
В Европа такъв "срамежлив и интелигентен " търчащ с нож и заплашващ хората СЕ ЗАСТРЕЛВА НА МЯСТО и започват разследване на цялото му семейство за радикализация и тероризъм ..... а във Флойдовска Америка това е несъмнен " ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт" ... и последващ арест и затвор за полицаите попречили на тоя мил младеж да заколи някой продавач или случаен гражданин . Велком ту Америка ... първата Африканска колония .
128
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ е била, е и ще остане векове расистка държава!
127
0
 
28
 
! Отговори
Мда преди 3 години
А у нас полицията бие белите,цветните пък бият нея...
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Луизиана,Тексас и други подобни щати е така!Там още стрелят по капачки.ОбъркАл е щата метрото.
125
0
 
10
 
! Отговори
Политофил преди 3 години
Д.Тръмп форевър
124
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
маикката на печката казва че печката е интелигентна и срамежлива представям си другите печки които по принцип не са интелигентни и срамежливи а напротив жалко че досега давах пример за АМЕРИКА колко са безкомпромисни но печките ще им изядат главата явно че се страхуват от тях защото те са важни гласоподаватели и всеки иска да ги спечели на тяхна страна защото печките накланят везните
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-добре ли е ... Шизофреник уби дядо, хвърлял камъни по кучето му
122
3
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
И у нас трябва така
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Black out !!!
120
0
 
14
 
! Отговори
Ебасиму Майката преди 3 години
Тия САЩ са много добре, тука Бойко ни стреля директно с гранатомети - направи къщата на айдука Чакъра на швейцарско сиранйе.
119
13
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Като бил опасен можеха да стрелят в краката му, но те "бяха мъже" и го убиха!
118
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ако заплашваш някого, че ще го заколиш, ти не нарушаваш правата му?Ама полицията нарушава твоите права, като не ти позволява да го заколиш...бре, бре и демокрация и мултикултурализъм.Той кой е заплашвал?Просто си вървеше и искаше да влезе в магазина.Нито електрошок употребиха(както твърдят нито той е размахвал нож)! Просто се правят на големи полицаи, вместо да се борят с наркотрафикантите.ID Investigation Discovery е нон стоп престъпления в САЩ и заради свободната търговия на оръжие.
117
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Бил съм в щатът Лузиана -Ню Орлеънс и Батън Руж- Пълно е с тъмнокожи и латиноси - белите са има няма 20-30%,,Престъпността и навремето беше голяма -и сега е същата явно!
116
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Отровното трио му трябват точно такива полисмени и ще забравят да нарушават законите.
115
0
 
24
 
! Отговори
8791 преди 3 години
Значи ако заплашваш някого, че ще го заколиш, ти не нарушаваш правата му?Ама полицията нарушава твоите права, като не ти позволява да го заколиш...бре, бре и демокрация и мултикултурализъм.
114
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко такива полицаи да поканим и тия с бирите по кръстовищата, дето блокират София много бързо ще си намерят друга работа ;)
113
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо не виждаме застреляни азиатци в САЩ ...?Мазово черрнокожите са престъпници там.Този бил тревожен ... а полицаите го успокоили.Няма да чакат да ръга хора с тоя нож!
112
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си внесем стотина такива полицаи. Ще разчистят ромските квартали за нула време.
111
4
 
30
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Защо тъмнокожия господин не изпълнява полицейски разпореждания? Защо очевидно крие нещо с дясната си ръка и продължава към магазина, вместо да спре и да обясни на полицаите, че всичко е точно и отива да си купи сникърс примерно? Най вероятно полицаите са предотвратили най-лошото - да бъде убит поредния невинен работещ в магазин човек.