Лаура достигна сушата като ураган от категория 4

Скоростта на ветровете е 150 мили в час (240 км в час)
27 авг 2020 12:50, Ния Христова
3
Лаура достигна сушата като ураган от категория 4
Снимка: БГНЕС
Ураганът Лаура достигна сушата близо до границата между американските щати Тексас и Луизиана. Бурята вече е от категория 4 с бурни ветрове, които се движат със скорост 150 мили в час (240 км в час), сочи последната информация на Националния център за урагани на САЩ, предаде БНР.
 
Ураганът вече се намира на около 40 мили (70 км) източно от Порт Артур, Тексас. Очаква се да се премести във вътрешността на югозападната част на щата Луизиана в четвъртък сутринта.
Още по темата
 
Очаква се "изключително опасният" ураган да доведе до "катастрофални" въздействия, предупредиха от Националната метеорологична служба. Те отбелязаха още, че това може да се окаже една от най-мощните бури в историята на двата американски щата.
 
"ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ДА СЕ ПРИКРИЕТЕ СЕГА! Третирайте тези предстоящи екстремни ветрове сякаш се приближава торнадо и незабавно се преместете в безопасно помещение във вашето място за обитаване. Вземете мерки, за да защитите живота си!", силвно препоръчват от Националния център за урагани.
 
През 2005 г. опустошителните урагани Катрина и Рита достигнаха сила от категория 5, докато се приближиха до бреговете на Луизиана, но навлязоха на територията на щата като урагани от категория 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересува ме другата Лаура Кьовеши да мине у нас с пета степен и да свърши работата на каскета.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ни засяга нас времето в щатите?