Номинираха Тръмп за Нобелова награда за мир

Заслужавал я заради споразумението Израел - ОАЕ
9 сеп 2020 14:28, Елка Василева
52
Номинираха Тръмп за Нобелова награда за мир
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше номиниран за Нобелова награда за мир за постигнатото споразумение за нормализиране на отношенията между Израел и Обединените арабски емирства, съобщи Sky News.

Номинацията за наградата през 2021 г. е издигната от норвежкия депутат Кристиан Тюбринг Геде, който е от дясна популистка партия.

Още по темата

Според него Тръмп заслужава това отличие, тъй като регионът е много важен. „И всички усилия, които доведоха до мир в него, трябва да бъдат отличени с Нобелова награда за мир, включително и тези на Доналд Тръмп“, каза Тюбинг Геде.

Това не е първата номинация на Тръмп за Нобелова награда за мир. Тюбринг Геде заедно с още един норвежец номинираха американския президент и след като през 2018 г. той се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Сингапур.

На 13 август тази година Тръмп обяви, че Израел и ОАЕ са постигнали споразумение за пълно нормализиране на двустранните си отношения. Съгласно договореностите Израел ще прекрати разпростирането на своя суверенитет върху еврейските селища на Западния бряг на река Йордан, което се предвижда в американския план за урегулиране на палестинско-израелския конфликт, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големият култ към личността е в България.Още от бае Тодар през ББ та до Льотчика.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ има култ към личността на президентите. Столицата им, самолетоносачи, летища са кръстени на президенти.Най-големият култ към личността е в САЩ.
4
10
 
5
 
! Отговори
God forbidden преди 3 години
Награда за мир ?!?!?!?!!?хаххахахахахахахахахаххааххахахахахахаххахах. Та я вижте кво шествия къв погром имаше в сащ расово неравенство.Войната в Сирия Икономическа война с Китай и ЕС .ХаххааххахааххХхххХХ
3
8
 
6
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Тоя заслужава наградата "Безплатен престой на 4-ти километър"...
2
11
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
УЖАС!!!!
1
9
 
2
 
! Отговори
Цирк дьо сьолей - преди 3 години
Нямам думи! speeclessGod forbidden!