Разликата между Тръмп и Байдън е отвъд статистическата грешка

Ердоган призовал за неприязън към Европа, но е подценил ефекта на думите си
3 ное 2020 10:18, Ния Христова
53

 

Съединените щати избират 59-ия в историята си президент. Доналд Тръмп или Джо Байдън? Без маски срещу COVID-19 или затягане на мерките? Изборът на американците изглежда лесен. Социолозите дават преднина на Байдън, но Тръмп и друг път им е показвал, че може и да грешат. Как ще се отрази на страната ни избора на американците?

"Разделението в американското общество е толкова дълбоко, че поражда крайности. Има крайни, радикални групи, които създават този вид междурелигиозни ексцесии. Периодично има моменти, в които насилието взема връх, може би сме в такава фаза", каза директорът на софийския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни още, че този тип крайни групи винаги са съществували, а Ердоган е призовал към повече неприязън към Западна Европа.
 
"Това са моментите, в които виждаме отговорността, която политиците носят. Говоренето на Ердоган срещу Европа е преди всичко продиктувано от неговото вътрешнополитическо отслабване, но той подцени ефекта на думите си", смята Чернева.
 
Според нея американците са решили да дадат отпор на управлението, основано на разделението.
 
"Разликата между Тръмп и Байдън е отвъд статистическата грешка. 9% разлика в полза на Байдън вече е много трудно да бъде намалена. Неслучайно Байдън говори за мерките за коронавируса много засилено", отбеляза директорът на софийския офис на Европейския съвет за външна политика.
 
Чернева смята, че обидите и лъжите на Тръмп са направили невъзможно да има конструктивна кампания, която да се занимава със спорове по същество.
 
"Като гледам снимки от последните дни, в които собственици на магазини си заковават прозорците, очевидно, че много хора се притесняват от сблъсъци. Надяваме се те да не станат кървави, тоест десетките милиони оръжия, които американците притежават, да не влязат в употреба", подчерта Весела Чернева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 3 години
От доста години чета тук, в това онлайн издание,но съвсем откровено, такава безобразна дpиcня, каквато е тази "публикация" никога не съм чел. Докъде са стигнали пипалата на Елита, за да се плюе Тръмп по такива незначителни издания, каквото е Dnes. Тактиката MK (Mind Control) работи и затова такива диаpии човек може ежедневно да прочете в американския индокринационен, пропаганден медиен конгломерат, като CNN, WaPo & Сие, но да се вкарва пропаганда в Българско издание е направо потрec.
38
2
 
19
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Тръмп не допусна война през мандата си! Не знам кога за последно е имало такъв президент?Това глобалистите-либерасти няма да му го простят!Ще се молим за него.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Надяваме се те да не станат кървави, тоест десетките милиони оръжия, които американците притежават, да не влязат в употреба", подчерта Весела Чернева"Ще влязат, госпожо ще влязат, и то именно заради такива либералсоросташки подметки като теб.
36
0
 
5
 
! Отговори
За кютек преди 3 години
Като гледам как и коват магазините и изкупуват оръжията.....явно се готвят за кютек.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти па, къде слагаш Тръмп заедно с Борисов и Меркел? Нямат нищо общо Тръмп води политика на рестрикциите, докато Меркел и Борисов водят политика на правният растеж. Това е в чисто икономически план, няма да говоря в политически защото политиката на Тръмп там е напълно безотговорна!
34
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2се едно слушам местните гербаджии...ако си тръгне Бойко...ще настане апокалипсис..войни, суша по реколтата...и т.н.Сега и за Тръмп...ако не бил преизбран...щял да се срине света.Време е такива популисти като Тръмп, Бойко, Меркел, Джонсън...да се разчистят...и да дойдат разумни хора.
33
7
 
14
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Да се молим само Тръмп да спечели, по-добре и за България, иначе и към клета майка родилка ще полетят ракети.....
32
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ще спре Ковид истерията и ще натири СЗО във дупката отдето са излязли. Май Тръмп ще излезе политически некоректен със нашите либерал Ковид истерии. Гербоидниците манипулират плюсовете за Байдън, че щаба им увяхва. Да живее президента Тръмп, долу Байдън и Мутафчийски и СЗО.
31
14
 
21
 
! Отговори
Елена преди 3 години
ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТРЪМП ! ИНАЧЕ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА И КРАЙ НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, КОВИДА ЩЕ Е НАЙ-РОЗОВОТО НЕЩО, АКО САТРАПИТЕ ДОЙДАТ НА ВЛСАСТ !!!!!!!!!!!!
30
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Който и да спечели повече намеса на европейски социалисти в американската политика няма да бъде допуснато.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментихо черв.ераст, САЩ ще се погрижи за вас
28
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТРЪМП - МИРНО НЯМА ДА ДАМ ВЛАСТА - НАЙ - ГОЛЕМИЯТ РАЗЕДИНЕНИТЕЛ НЕ САМО НА АМЕРИКАНСКОТО ОБЩЕСТВО...
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като ви Ви бие Тръмп с 7 % означава ли , че сте лъжлива медия и нищо неможе да ви се вярва на вас . Айде да видим до утре кой ще победи. Предния път CNN до последно лъга , че Хилъри води. До последно. Това не е медия а лъжлива падмина. Утре пак ще ви пиша и най - вероятно ще съм прав. Не лъжете.
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е мирен не води войни по света.Дойде ли Байдън край на мира!СТИГА СИ МАНИПУЛИРАЛ АУДИТОРИЯТА!!С БЕЗДЕЙСТВИЕТО ИЛИ С ОТТЕГЛЯНЕТО НА САЩ ОТ ВСИЧКИ "ГОРЕЩИ" ТОЧКИ, ТРЪМП ПРОВОКИРА ВОЙНИ!! НЕ НАПРАЗНО ХОРАТА В ИРАК ЗАМЕРВАХА С КАМЪНИ ОТТЕГЛЯЩИТЕ СЕ АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ, ЗАЩОТО ГИ ПРЕДДОХА!ТРЪМП РАЗЧИСТИ МЯСТО ЗА ДРУГИ СИЛИ!
25
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Тази другарка май не осъзнава че говори за Джо Байдън, явно си мисли че става дума за Дур Баядън....
24
6
 
21
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна подкрепа за ДОНАЛД ТРЪМП, имам приатели в Америка и местни и българи над 100 човека, няма нито един, който да не гласува за Тръмп. Най-добрият американски президент, вдигна икономиката, изключително миролюбив, дипломатичен, дори със Северна Корея успя да постигне консенсус ! Да се молим да е той, иначе ни чака трета световна война, уб.ийства, глад и мизерия !!!!!
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Байдън спечели привържениците на Тръмп ще подпалят страната, няма само БЛМ да палят я. Байдън ще го намажат със катран и ще го овъргалят със перушина като колаборационист. Никой американец няма да търпи черни ковид либерали да му мърсят страната.
22
5
 
13
 
! Отговори
няма грешка преди 3 години
Значи Тръмп печели.
21
3
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Като гледам снимки от последните дни, в които собственици на магазини си заковават прозорците, очевидно, че много хора се притесняват от сблъсъци. Надяваме се те да не станат кървави, тоест десетките милиони оръжия, които американците притежават, да не влязат в употреба" хахахаха айде на уестърна хахахаха
20
2
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Не знам защо другарите са решили че ако спечели Байдън ще им се размине... това е голямо заблуждение хаха