Пощите в САЩ още откриват бюлетини, дават ги на властите

Протести в подкрепа на Тръмп и полемика сред самите републиканци
6 ное 2020 10:11, Елка Василева
101
Пощите в САЩ още откриват бюлетини, дават ги на властите
Снимка: БГНЕС

Представители на изборните власти в няколко американски щата изразиха безпокойство за сигурността на техния персонал в момент, когато към тях се отправят заплахи и пред сградите, в които те се помещават, се събират гневни протестиращи привърженици на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Във Финикс, щата Аризона, демонстранти с огнестрелни оръжия скандираха пред местния изборен център "Още четири години!" и "Бройте гласовете!" Оратори с мегафони се оплакаха там от хода на изборния процес. Те прекъснаха изказванията си, когато бе излъчено изявление на Тръмп от Белия дом, в което той отново повтори, без да приведе доказателства в подкрепа на твърденията си, че вотът е бил манипулиран. Когато президентът на САЩ увери: "На път сме да спечелим Аризона", неговите привърженици в спорния щат, където преброяването на бюлетините продължава, го аплодираха бурно.

В Атланта, щата Джорджия, около 100 души скандираха в подкрепа на Тръмп пред спортния комплекс Стейт енд Арм, където се броят бюлетините. Няколко десетки привърженици на сегашния президент се събраха и пред конгресния център в Детройт, щата Мичиган, където също се броят бюлетини, подадени по пощата. В Лас Вегас, щата Невада, стотина привърженици на Тръмп скандираха пред сграда, където се броят бюлетини: "Спрете измамата!" и "Спрете кражбата!".

Още по темата

Междувременно социалната мрежа Facebook забрани голяма група, наречена "Спрете кражбата", която привърженици на Тръмп използваха, за да организират протести срещу броенето на гласовете. Някои от членовете й призоваха към насилие, а други твърдяха, че демократите са откраднали вота. Групата събра над 350 000 членове, преди Facebook да я забрани.

Американските пощенски служби казаха, че са открили около 1700 бюлетини в Пенсилвания и сега те са в процес на предаване на представители на изборните власти, предаде Ройтерс.

Бюлетините били намерени в центрове за обработка на пратките на пощенските служби във Филаделфия, Питсбърг и Лихай Вали.Те трябва да бъдат получени до тази вечер от изборните власти в Пенсилвания, за да бъдат преброени. В щата разликата между президента републиканец и кандидата на демократите Джо Байдън остана изключително малка и все още не е ясно кой побеждава там.

Същевременно полицията във Филаделфия проучва сигнал за подготвяно нападение срещу местния конферентен център, където продължава броенето на бюлетините, съобщи ТАСС.

Около 500 бюлетини са открити също и в център за обработка на пратките в Северна Каролина, предаде Ройтерс.

В някои щати като Северна Каролина и Невада се броят и бюлетините, получени по пощата след изборния ден, стига те да са с клеймо до 3 ноември.

В пощенските центрове се правят по две проверки на ден, за да се гарантира, че всички открити бюлетини, които са били подадени по пощата, ще може да бъдат пратени на изборните власти за преброяване.

Двама сенатори, които са съюзници на Тръмп, поставиха под съмнение легитимността на резултатите от президентските избори, предаде Франс прес. Това са Линдзи Греъм и Тед Круз. Пред телевизия Фокс нюз Греъм изрази подкрепа за Тръмп.

Круз заяви, че генералният прокурор на Пенсилвания бил наредил всички гласове да бъдат броени, "докато Байдън не спечели". Това твърдение е невярно, отбелязва Франс прес.

Тръмп настоява негови наблюдатели да следят по-отблизо броенето на бюлетините в този американски щат.

Няколко сенатори републиканци обаче се дистанцираха от президента, съобщи ДПА.

Лари Хоган, републиканският губернатор на щата Мериленд, каза, че хората трябва да уважават резултатите от вота, и добави, че не може да защити изказванията на Тръмп от тази нощ, които подкопават демократичния процес в страната.

Пол Мичъл, конгресмен от щата Мичиган, заяви, че ако някой има доказателства за неправомерни действия, то те трябва да бъдат представени и случаят да бъде разрешен, защото всичко друго подкопава почтеността на изборите и е опасно за демокрацията в САЩ. Сенатор Пат Туми от Филаделфия каза, че не вижда никакви доказателства за значителен нередности на изборите. Адам Кицингър, конгресмен от Илинойс, каза, че легитимните опасения за измами трябва да се разсеят по съдебен път.

Щабът на Тръмп пък сезира министъра на правосъдието Уилям Бар за случаи на незаконно гласуване по пощата в щата Невада, предаде ТАСС.

Става дума за 3062 души, при които, според щаба, са били установени нарушения при изпращането на бюлетините по пощата.

Невада е сред колебаещите се щати, където победителят все още не е известен, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
В Щатите, за да гласува някой където и да е било е нобходино само да отиде до някой пункт и да каже "Аз съм Джон Иванов, запипете ме да гласувам". При това положение дори и без гласуването по пощата измамите са извънредно лесни и много трудно доказуеми в съда. Но кой знае защо когато все пак някоя измама бива доказана неопревержимо и стане скандал, винаги се оказва че е в полза на демократите. След което те запчоват да твърдят че това не е измама, а просто грешка.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бананова република
93
4
 
24
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
хахаа а после изборите в Беларус били нелигитимни, смях
92
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е,дали американците ще приемат измамите на байдъновата шайка или ще се вдигнат!?
91
7
 
20
 
! Отговори
Истината преди 3 години
В момента тече преврат на рептилите срещу Тръмп!Вдигнали са половината гробища да гласуват за Джо Байдън!Само в Невада откриха десетки хиляди починали в избирателите на обамовата кукла!Нормалния Свят загива!
90
9
 
3
 
! Отговори
Наскоро гледах преди 3 години
един филм където намериха едно писмо което годеника на една 90 годишна баба беше и писал преди да загине в първата световна война. Занесоха и го. Беше много трогателно. Всички плакаха. Та така и с тези избори. Живот и здраве и след 50-60 години може да се открият писма. Затова тази стана е велика.
89
3
 
22
 
! Отговори
Е КАК преди 3 години
ОТКРИВАТ САМО БЮЛЕТИНИ ЗА БАЙДЪН?100 ХИЛЯДИ В УИНСКОНСИН160 ХИЛЯДИ В МИЧИГЪН1 МИЛИОН В ПЕНСИЛВАНИЯИ НИТО ЕДНА ЗА ТРЪМП!
88
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички мултимилиардери подкрепят Байдън,за да получат монопол над хората,бизнеса,медиите и ресурсите.Само Тръмп им пречи да разпалят поредица от войни!
87
3
 
14
 
! Отговори
ТА на СК преди 3 години
Другарят Ким Чен Ун не признава легитимността на тези избори и потвърди че Демонократическата партия на САЩ е включена в списъка на забранените терористични организации.
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризата на демокрацията.Години наред й викаха панацея дорде и в родината на най-старата модерна демокрация решиха да я изнасилят щото не е угодна в полза на елитите.
85
4
 
11
 
! Отговори
Чудех преди 3 години
се къде се загуби Цецко, а той ходил в щатите избори да прави.
84
5
 
6
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Е то от Костинброд до щатите далеч, бе!И още имат да "откриват". ;)
83
7
 
4
 
! Отговори
Китай преди 3 години
спечели изборите в САЩ. Тръмп тичаше след бурята.
82
4
 
12
 
! Отговори
Брояч на билютини преди 3 години
Пичове, доидоха тука едни билютини от пощата, *** те още топли бре...
81
3
 
17
 
! Отговори
НАСА преди 3 години
Тия билютини с дилижанси ли идат или с дирижабъл? Шести ноември е?
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да очакваме ли нова Американска гражданска война като 1862?
79
6
 
4
 
! Отговори
Shopen преди 3 години
На бодлива крава господ рога не дава.
78
5
 
30
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Тези избори унищожиха и последните илюзии и надежди за демокрация в САЩ!
77
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп се беше държал една идея малко повече като президент.---Не съм фен на демократите нито на републиканците.Но мисля, че Тръмп прекали в много точки:-здравната система-климата-5G-договорите за атомните бомби-UNO-WHO...Просто като слон в порцеланов магазин.
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пощите в Беларус също все още откриват бюлетини за Лукашенко и ги дават на властите. Също така са открити 500 000 бюлетини в колетния отдел на "Белоруската гара" Те също се броят за Лукашенко.