Тексас даде на съд 4 американски щата, спечелени от Джо Байдън

Аргументът е, че са направили незаконни промени в избирателните процедури
9 дек 2020 07:10, Анисия Иванова
27
Тексас даде на съд 4 американски щата, спечелени от Джо Байдън
Снимка: БГНЕС

Американският щат Тексас обяви, че е подал иск във Върховния съд срещу щатите Джорджия, Мичиган, Филаделфия и Уисконсин. Аргументът е, че промените, които те са направили в избирателните процедури насред коронавирусната пандемия, са незаконни, предаде Ройтерс. Новината бе съобщена от главния прокурор на Тексас, републиканецът Кен Пакстън, съобщи "Труд".

При някои спорове между щатите те имат право да внасят иск директно във Върховния съд, където сега консерваторите имат мнозинство от 6 срещу 3 гласа и в който трима съдии бяха назначени от президента Тръмп.

Върховният съд не е задължен да разгледа случая, който е последно юридическо усилие, целящо да обърне в полза на Доналд Тръмп резултата от президентските избори от 3 ноември, спечелени от демократа Джо Байдън. Байдън победи в четирите гореспоменати щата. Предизборният щаб на Тръмп и негови съюзници подадоха искове във всеки един от тези щати с мотива, че е имало големи изборни измами, без да приведат доказателства в подкрепа на твърденията си. Тези ходове не се увенчаха с успех.

В иска на щата Тексас, който е управляван от републиканците, се обвиняват официални представители на гореспоменатите четири щата, че не са успели да защитят гласуването по пощата от измами. Официалните представители заявиха, че не са открили доказателства за подобни измами, които биха променили резултатите от вота.

Щатът Тексас иска Върховният съд да блокира броенето в Избирателната колегия на гласовете на електорите от четирите щата. Общо броят на тези гласове е 62.

Съгласно резултатите от изборите на 3 ноември Байдън има подкрепата на 306 електори в колегията, което е повече от нужните му за избиране 270 гласа. Тръмп има 232 електори. Байдън освен това спечели и народния вот с над 7 милиона гласа. Колегията обаче е тази, която избира президента.

В иска на Тексас се настоява също така Върховният съд да отложи крайния срок, до който колегията може да избира нов президент. Сега той е 14 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Във Върховния съд преди 3 години
6 са републиканци и трима демократи, Анисия!!! Май си за уволнение!
22
0
 
0
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
ще е пак президент.
21
0
 
3
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Въй, ша на обидиш значи, Анисия. Как така "ще обърнат изборите в посока Тръмп"?!?! Ние, редовните читатели тук, в този онлайн вестник знаем, че "демократа" Биден бил печелил още на 3-ти ноември, след което от кеф, в рамките на 15 минути на два пъти се изпуснал и напълнил памперса! Я се извини и напиши, че Биден е новия президент на САЩ! Веднага ще те похвалят от редакцията!
20
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни жалки напъни на тръмпофилите преди 14 декември да спрат окончателния избор на Байдън за президент от електите.
19
1
 
2
 
! Отговори
Ж12 преди 3 години
ДЕМОКРАЦИЯ,ПЬЛЕН ***.ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ПЬЛЕН СМЯХ.БОРБАТА ЗА ВЛАСТ Е МЕЖДУ,, РЕПУБЛИКАНСКИТЕ,, И ,,ДЕМОКРАТИЧНИТЕ,,КАПИТАЛИСТИА ТЬПИТЕ АМЕРИКАНЦИ МИСЛЯТ ЧЕ ТЕ ИЗБИРАТ.ОГЛЕДАЙТЕ СЕ В БЬЛГАРИЯ НЕ Е ЛИ СЬЩОТО.
18
0
 
0
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До баба мара....ЕХООооооо...бабо ИЗКУФЯЛА !!!! Петр.кладенци в Тексас са собственост на АРАБИТЕ - СА....както и полуостров МАНХАТЪН в Ню Йорк ( където са небостъргачите ).......и какво от това ?????? КАПИТАЛИЗЪМ !!!
17
1
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 3 години
Само да попитам. Случайно ли пропуснахте да напишете че до вчера още 16 щата са се присъединили към Тексас???
16
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 3 години
ГЕРБ няма да допусне разпадането на EU (Естади Юнидос), - световното Еврейство е под контрола на Байко Борисоff.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До баба мартаТи не разбра ли че цветът на парите в тексас се промени?Виж кои пари и кои компании са в Тексас и тогава вземи да пишеш.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12 Това пък къде си го чел?През 2017 имаше интерест Калифорния да се раздели на 3 шата - Нова Калифорния, Северна Калифорниа и Южна Калифорниа. Също така имаше интерест територии от няколко щата да се обединят в нов щат - Джеферсън, но и той не стигна до никъде.Ама пък цялата Калифорния да се отдели - това е вече новина. Фейк разбира се!
13
7
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
тексас петролни кладенци мултимилионери много пари ще загубят акопадне тръмп ще се борят до последно
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Да ти отговоря на въпроса който зададе:Знаете ли защо точно Тексас? - Защото прокурора на Тексас е републиканец и от години прави всичко за да угоди на Тръмп. А знаеш ли какво ще стане след като и това дело бъде отхвърлено както бяха вече останалите 30+?
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Калифорния има много голяма автономия и може да се стигне до пълно отделяне при повече желание.Прекалено много разногласие се създаде в САЩ, идеите за управление на демократите и републиканците са вече в почти различни посоки.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7 Явно не си чел Конституцията на САЩ или не си ползвал гоогъл правилно. Според Конституцията на САЩ щати могат да се разделят на части (например Западна Виржиния и Виржиния) но нито един щат не може да напусне федерацията.
9
6
 
23
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Тексас е последният щат, който представлява онази Америка с която израстнахме и искахме да стигнем.
8
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този могат само военните на 20 януари насила да то изхвърлят от Белия дом, той доброволно няма да излезе. Но преди това може още много неща да направи....освен,ако не го затворят пак в бункера и да си пие хапчетата там.
7
16
 
5
 
! Отговори
Да де ама преди 3 години
вече предишният е цял живот в бизнеса - резултата нищо свършено освен да похарчи парите на баща си и банките (и няколко банкрупта - по точно 6, и още няколко чакащи го след като му свърши мандата на 20ти Януари) и накрая го изтипосаха за президент. Измамник, циркаджия и още нещо.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли защо точно Тексас, защото по Конституция на САЩ, повтарям по Конституция само този щат има право да иска отделяне от САЩ.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е цял живот в политиката - резултата нищо свършено освен да забогатее там и накрая и да го изтипосат президент. Измамник.
4
30
 
9
 
! Отговори
Ха сега преди 3 години
Значи според Текаските прокурори е неконстуционно хората в други 4 шата да гласуват по пощата но е конституционно да се премхне вотът на хората само защото те искат. Ами добре да ги махнат тези 62 електората и тогава Джо пак води с 244 на 232.Ама много мирише тук да се угоди на егото на Доналд само защеото той не иска да загуби.Не е ли време целият този цирк да спре? Иначе защо въобще имаше избори на 3ти Ноември?