Четирима души са починали при окупацията на Конгреса в САЩ

Властите обявиха Капитолия за "обезопасен" 4 часа след нападението
7 яну 2021 06:55, Анисия Иванова
187
Четирима души са починали при окупацията на Конгреса в САЩ
Снимка: БГНЕС

Четирима души са починали по време на насилствената окупация на сградата на Конгреса във Вашингтон от привърженици на президента Доналд Тръмп в сряда, съобщи началникът на полицията в американската столица Робърт Конти, предаде Асошиейтед прес.

По думите ми една жена е била застреляна от полицията на Капитолия, а други трима са починали "при спешни медицински случаи".

Жената е била простреляна, когато тълпата се опитала да нахлуе през барикадирана врата на Капитолия, отбранявана от въоръжена полиция от другата страна, била е откарана в болница с огнестрелна рана и по-късно е починала.

Още по темата

Вашингтонската полиция съобщи, че са били открити две самоделни бомби, едната пред Демократическия национален комитет, а другата пред Републиканския национален комитет.

На територията на Капитолия са намерени още едно дългоцевно оръжие и коктейл "Молотов", най-малко 13 са задържани. Конфискувани са и 5 огнестрелни оръжия.

Американски официални представители обявиха Капитолия за "обезопасен" четири часа след като привърженици на президента-републиканец Доналд Тръмп окупираха сградата на Конгреса в сряда следобед и прекъснаха сесията, на която трябваше да бъде утвърден избора на спечелилия президентските избори демократ Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес.

Полицията използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да освободи Капитолия от демонстрантите малко преди да влезе в сила обявения от кмета Мюриъл Баузър комендантски час в 18 часа местно време (1 часа след полунощ българско).

Между полицията и протестиращите избухнаха сблъсъци, но след употребата на газ и гранати тълпата започна да се разпръсква.

Десетки привърженици на Тръмп разкъсаха полицейския кордон и нахлуха в Капитолия по време на заседанието на двете камари на Конгреса. Сенаторите, конгресмените и вицепрезидентът Майк Пенс бяха евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всчико ще се оправи, сега Тръмп ще даде изявление пред Белия дом, заобиколен от целия си екип, ще цунка по *** простaтa мерилендска тутка Нанси и готово!
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много моля да изтриете овцата със сериалите!
49
1
 
4
 
! Отговори
По повод "прево преди 3 години
Стар виц:Полицай вижда умрял чернокoж на тротоара на улица в Манхатън и казва: -40 дупки от куршум! Какво лошо самоубийство!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва трета световна война и да се изтребят всички така наречени " корпоративни и политически елити"При война *** селяните, които иначе щяха да са зад ралото или пред монитора. Елитът най-много да му намалее печалбата, в случай че е на губещата страна.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майданче, а? Поничката като дойде на власт ще ви обади, фак ди ию.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Личи си дългата ръка на Бойко...натакова ги американците с 200 заради санкциите над Балкански поток...
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва трета световна война и да се изтребят всички така наречени " корпоративни и политически елити" Това са новите монарси които трябва бъдат ликвидирани за да се възстановят обществата. Защото сега демокрацията не работи.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 53Превода е политкоректен !Страх ги е да не спрат грантовете!Нужно е мъжество за да наричаш нещата с истинските им имена
43
0
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ВОДЕХА ВОЙНИ В ЦЯЛ СВЯТ-КАКВОТО ПОЧУКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.-ВЕЛИКАТА США-БА.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам дебатите по CNN, толкова промита телевизия, че чак ме е гнус да им слушам водещите.Преди малко имаше интервю с некъв сенатор - тоя толкова беше запалил, и толкова грозни неща каза, че почвам изобщо да им се чудя как може да гласуват за тия.Но при положение, че тук има хора гласуващи за Борисов, Радев и прочее парашутисти, не съм особено изненадан.
41
2
 
20
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
Държавата извършила десетки преврати, агресии, милиони убити и тн. в света говори за "нарушение на демокрацията"
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората които умират от естествена смърт, им казват прчинали. А тези от насилствена смърт са убити. Поправете си превода.
39
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 3 години
починали - направо са били убити от демократите бе!
38
3
 
3
 
! Отговори
Мълчат като путки преди 3 години
от пасольството.
37
6
 
4
 
! Отговори
Перхидрола преди 3 години
е за усмирителна риза.
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Необразованата работническа класа в действие :) сега няма да има кой да им говори сладки приказки :))))))
35
2
 
4
 
! Отговори
Акъл да ти изпратят преди 3 години
Ще се пратят ли миротворци в САЩ?каскет смачкан.
34
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки нормален човек му беше ясно, че Тръмп ще загуби. Този човек е луд и ако имаш поне малка идея от живота в сащ и политиката там ще го разбереш. Е работническата класа която няма много акъл в главата обича да слуша това което иска а Тръмп там ги разбира много. Нищо че реално на края няма нищо изпълнено от казаното. В България същата работа.
33
3
 
8
 
! Отговори
Долу сащ преди 3 години
Искам европейски умитотворителни бази в сащ китайски и руски нпо та и консултанти по демокрация. Нека светът помогне на сащ, както сащ помогна на света последните 70 г. На всяка империя на злото и идва края.
32
0
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Заглавието Е подвеждащо, не окупация, а превземане.... , а то в някоя друга страна Тъй щяха да пуснат заглавието... но това са нашите спонсори....