До колко Мъск вярваше в Tesla, която го направи най-богатият в света?

Изпълнителният директор на SpaceX детронира Джеф Безос от първото място
8 яну 2021 18:51, Петя Славова
47

Пренареждане на върха при най-богатите - най-заможният човек в света вече е Илън Мъск. Той измести изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос.

Илън Мъск разказва една шега по време на мотивационна лекция през 2013 година, която по-късно, по ирония на съдбата, се оказва невярна.

"Чухте ли смешката за човека, който е направил малко пари в космическата индустрия? Е, той започна с много пари", каза тогава той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

А днес цената на акциите на Tesla се повиши толкова, че го изстреля на върха в класацията на Bloomberg. Изпълнителният директор на SpaceХ притежава състояние, оценено на 188,5 милиарда долара.

Преди това първото място беше за Джеф Безос, чието състояние е с 1,5 милиарда долара по-малко. Той беше на върха от 2017 година. Двамата милиардери са конкуренти и в космическата надпревара. Акциите на Tesla отбелязаха ръст от 743% през миналата година с 499 550 доставени коли. Самият Мъск е изненадан от успеха.

"Толкова съм горд, че екипът на Tesla постигна този важен етап. В началото на Tesla мислех, че имаме 10% шанс да оцелеем изобщо", коментира той.

А в историята на милиардерите няма по-драстична промяна от тази на Мъск. За една година инженерът, роден в Южна Африка, забогатя с над 165 милиарда долара и стана най-бързо забогатяващият човек.

Най-богатите 500 хора в света са спечелили рекордните 1,8 трилиона долара към общото си нетно състояние през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли? преди 3 години
Не случайно аз от много години им казвам, че затова дето са направили свещенниците без синове ще останат от другите християни, мен ако питаш аз бих изтрепал свещенниците, а не децата им, обаче знаеш ли нещо богът на отмъщението има власт и над това отмъщение - християнското. Сега кой точно измести нещо е въпрос "ниско относително труден". Но каквото и да е ... явно е одобрено! И щом е одобрено, значи е заслужено наказание. Форсети - не прави на другите, каквото не искаш да правят на теб ...
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен13Абе защо се държите като *** бе? Ти не четеш ли какво пиша или просто задачата е да плюеш руснаците. Талибани малибани по - добро оръжие от техническа гледна точка от АК няма. Това и американците го знаят много добре.Друг е въпросът че сега не е редно в модерните държави да се ползва руско оръжие. Пък и какво ще го правят тяхното?За да пробутват него е редно да плюят руското. Надпревара, противоборство, като във всяко нещо. Но това не променя факта че АК е страхотно оръжие
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13В конфликтът който описваш бяха изправени неравни сили.Азърбейджан ползваха последно поколение оръжия.На арменците най-новата техника им бе 25 годишна ракетна установка.Как ги биха азерите ли? С дрон летящ на височина 5-7 километра маркират целите и след малко ги стрелят с далекобойна артилерия и ракети.Азърбейджан ползваха няколко вида дрони последен модел плюс значително по-добра логистична подръжка от към муниции и гориво.Арменците някои от танковете дори нямат нощно виждане.
15
4
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли? преди 3 години
Знаеш ли каква е разликата между езическо и християнско отмъщение? Отмъщението от християни към християни обикновено приключва с убийство на първородни синове. Още от египтяни и израелци е така. Отмъщението при езичниците е различно много, зависи кой е замесен. Примерно Хектор като се е бил с Ахил детето на Хектор оцелява. Видиш ли разликата и кой е по жестокия бог? Езичниците убиват бащата и казват детето не е виновно за грешките на родителите. Но не и Форсети - жънеш каквото си посял!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Найлон първо да спре да ползва името на най-гениалният учен, живял някога на тази планета, Никола Тесла.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Селски, борсата е динамично нещо. Днес е един, утре е друг.
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Бате, ти в кой век живееш?Ак72 е добро оръжие за талибани и терористи.Нали видя в нкарабах какво ги направиха тези с ак72.Всяко нещо с времето си.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Не знам, може би това е била задачата и Мъск стана милиардер по политически причини а не защото е велик иноватор и пионер. Тоест в него няма нищо за което да му се възхитиш. Просто поредният който знае че пари могат да се спечелят от всичко и чудесно се възползва от това. Не виждам за какво толкова му се тръшкат. И ти включително. Всяко чудо за три дена. Няма да мине много време и ще се появи следващият.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Не знам какво искаш да кажеш, но тук Русия няма нищо общо. Въпреки това мога да ти кажа че руската техника макар и с отвратителен външен вид в техническо отношение изобщо не отстъпва на световната. Пример: все още вече толкова години няма по - добро оръжие от АК -47. Просто Русия днес не е на мода. А аз все още помня страхотният ръчен часовник Зенит на баща ми невероятен ако искаш да знаеш. Сигурна съм че ТЕСЛА изобщо не е популярна в Русия. Там няма ***.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Ето -атоменергомаш.И обединена корабостроителна компания. И двете фирми правят неща които другите не могат.Виж, Тесла е бита карта в дългосрочен аспект.Всички големи фирми почват с електрическите автомобили.Нали се сещаш в един момент Тесла няма да издържат на чисто пазарният натиск. Кога 400 000 продадени автомобила се е равнявало на скок в акциите с 1000 % ? Злато да даваха да ги разбереш а те продават ел автомобили.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е борсова стойност.3 завода за автомобили които произвеждат 4 модела общо не струват 200 милиарда.
7
0
 
2
 
! Отговори
Оправете си грешките преди 3 години
Ниво трети клас
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди няколко дни Днес бг.,ни съобщи ,че Джеф Безос е най-богатия човек в света!Другата седмица ще се сетят за Бил зГейтс или някой друг.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MaйMyнaтaТи наистина ли мислиш, че някой ти приема "мислите" сериозно, особено като сам си се определил като ***?
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е човека който накара цялата световна автомобилна индустрия да го следва или да загине и то за 10 години. И също така погреба Роскосмос. Наздраве друзя и поклон пред Илон Мъск
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаа под всяка статия за Мъск нашите русофили изтерясват.Я кажете някоя руска автомобилна компания, или някоя руска компания каквато и да е на световно ниво. Айде успех
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам доколко е вярвал във възможностите на тази кола но със сигурност е вярвал в това че хората особено тези с пари обичат да се дуят да се кичат с какви ли не финтифлюшки и да харчат пари за неща които някой хитро е нарекъл уникални. Тоест както много други разчита на човешката глупост и тщеславие. За това не мога да не го поздравя. Уникален бизнесмен без съмнение.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая класация е доста нестабилна. Утре ще туитне някоя простотия и ще се срутат акциите и пак ще е втори, или пък Амазон ще докладва нови рекордни печалби.