Някои от най-глупавите неща, които се случиха покрай щурма на Капитолия

Полицаи си правят селфита, Руди Джулиани отново звъни на грешен номер
Обновена: 8 яну 2021 20:12 | 8 яну 2021 20:10, Нели Христова
48
Някои от най-глупавите неща, които се случиха покрай щурма на Капитолия
Снимка: БГНЕС

Вчера бе странен ден от историята на САЩ - телевизиите по цял свят излъчваха кадри на хора, нахлули в Капитолия, а сцените приличаха на гражданска война. Но камерите заснеха и доста необичайни неща, като полицаите, които си правеха селфита с бунтовници и привърженици на Тръмп без дори да носят маски.

На фона на целия този хаос, куп глупави и забавни неща се случиха онлайн, по телевизията и дори в реалния живот, предполагащи, че целият инцидент е едновременно повече и по-малко обмислен, отколкото може би изглежда. Ето кои са най-странните неща, които се случиха около бунта в Капитолия:

Via Getty

Едно от изображенията, което обиколи интернет, бе на мъж, който се опитва да открадне подиум от Капитолия. Журналистът Райън Лиза публикува кадрите, като над тях написа Via Getty (от Getty) опоменавайки източника на направените снимки, а именно - онлайн платформата Getty.

Но някои онлайн потребители разбраха друго - те помислиха, че Via Getty е името на мъжа от снимката и започнаха да я разпространяват, настоявайки Виа Гети да бъде арестуван. "Виа Гети, това е името му! Нека този човек си получи заслуженото!"

Терорист поставя стикер срещу тероризма

Терористично и престъпно е да щурмуваме Капитолия в разгара на гласуването в Конгреса за удостоверяване на президентските избори. Но не всички са благословени с чувство за ирония, включително един от поддръжниците на MAGA, който поставя този стикер на един от прозореците на Капитолия по време на вчерашните размирици, критикувайки движението Антифа.

Джулиани е направил още едно скандално телефонно обаждане... но на грешен сенатор

Руди Джулиани прави телефонни гафове през цялото време, включително вчера, когато случайно е оставил гласова поща, за да "забави" удостоверяването на изборите на телефонния номер на грешния сенатор. Той е искал да се обади на съюзника на Тръмп Томи Тъбервил, но вместо това е оставил съобщение на някой, който сподели записа с The Dispatch.

Голяма опашка за... тоалетната

Дори и терористите имат нужда да удолетворят естествените си нужди.

Карли Клос е направила опит!

Забравете размириците и щурма на Капитолия. Нека вчера оттук нататък да бъде известен като деня, в който Карли Клос, супермоделът, съпруга на Джош Кушнър и снаха на Иванка Тръмп и съпругът й Джаред Кушнър призна, че тя се е "опитала" да убеди свекърите си да приемат резултатите от изборите. Създадена е история - Карли Клос опита!

Полицаите не пазиха, а си правиха селфита с протестиращите

Не само, че полицаите си правиха селфита с терористите, но именно те отварят загражденията на Капитолия, за да може бунтовниците да влязат вътре необезпокоявано. Много журналисти отбелязаха, че не такава е била реакцията, когато движението BLM изпълни улиците на Вашингтон миналият юни.

Джордж Буш е "мъжът, преживял войната в Ирак"

Някои от потребителите се възмутиха, че журналист от CNN описва Джордж Буш, мъжът, който започна конфликта в Ирак и унищожи милиони животи, като "човекът, който е преживял войната в Ирак".

Протестиращите са си направили тениски

Журналистите все още се питат дали щурмът на Капитолия е бил инцидентен или всичко е било планирано. И все пак една снимка доказва, че някои от протестиращите са имали нещо на ум, тъй като са си направили тениски с датата на протеста - 06.01 и надписа MAGA Civil War (гражданска война).

Тифани Тръмп може и да не е забелязала, че има протест

Най-вероятно единственото нормално изказване от член на семейство Тръмп дойде от дъщерята на президента - Тифани. Тя поздрави своя брат Ерик Тръмп за рождения му ден, навярно дори незабелязвайки, че пред Капитолия се заформя началото на гражданска война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
16
 
! Отговори
Пена общата преди 3 години
Абсолютна инсценировка с провокатори! Защо полицаите отвориха умишлено загражденията и пуснаха хората вътре? Ъ? На тая поляна дето те сега пасат, ние вече смесрали.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американски форум: питаш и ти отговарят.Руски форум: питаш и те питат.Български форум: питаш и ти обясняват колко си Т.Ъ.П.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше добре планирано и организирано. Още същата вечер гледах на живо стриймове в реално време над 7 часа. По едно време влязох тук и написах няколко коментара в реда на мислите ми, че охраната ги пусна и те влезоха като у дома си.Но нали съм в български форум - започнаха да ми обясняват колко съм т.ъ.п.
16
2
 
3
 
! Отговори
Юсуф пoмaкa преди 3 години
Искам да застана пред Капитолия със вдигнати ръце към небето и да се провикна: Вички вие се нуждаете от Исус Спасителя, Господ да благослови Америка. Кой идва със мене ?
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво излезе - полицаите услужливо пуснаха тълпата. Навярно така им е наредено от Тръмп, но той пък не е предполагал че неговите симпатизанти са тотално изкуфели.Сами се разобличиха в собствената си конспирация.
14
7
 
29
 
! Отговори
Българин преди 3 години
А нещо да кажете за терористите от Антифа и black life ***? Или от ДОЙЧЕ ЦИОНИСТ ВЕЛЕ не ви позволяват а ? Истинските терористи са левите комунисти които се правят на демократи - военолюбците които днес премахнаха думите :МайкаБащаБратСестраЧичоЛеля и т н Някаква думичка за това Някаква думичка за че-рните низши май-:муни които Мин.година палеха трошаха и разграбваха магазини докато нападаха а ножове възрастни БЕЛИ ХОРА ? А ? Думичка поне
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диваци...
12
7
 
8
 
! Отговори
2 рушки трол преди 3 години
още ли0нанираш за революцияПростак? СъщитеИди0ти сте като тръмпуистите.
11
4
 
20
 
! Отговори
Оператор преди 3 години
И в Ирак и във Венецуела и в Либия и в Сирия ви показаха това, което искаха да видите и повярвате. Т.е. купчина говвна. И стадото вярва. Събудете се. Истината не се дава на готово. Тя се търси. А който търси, намира.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда...2021 г криза в САЩ и фалит на ***...
9
6
 
0
 
! Отговори
ха преди 3 години
Нищо не е свършилооще. 2024 ще дойде ;)
8
3
 
17
 
! Отговори
Организаторите преди 3 години
На цветни революции по света си спретнаха и един фалшив неуспешен преврат у дома за да помогнат на Тръмп да си тръгне скоропостижно. Пък ние дето отдавна ги наблюдаваме и сме им схванали сценария може само да предположим доколко Тръмп им е бръкнал в здравето
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сидерка и Симеонка не бяха ли там?
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешната тв и медии ще покажат това, което им е заповядано. Няма да видите нищо, което да е реално. Това по официалните духаччи. А иначе има пробойни благодарение на мрежата
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-глyпaвoтo нещо, че вместо да тръгнат по пътя на ре-индустриализацията и отново да станат икономическия гигант на света, жителите на САЩ гледаха безучастно сеира, където далавераджиите правещи милиарди само от изнасяне на бизнеса, скроиха номер на Тръмп, и сега се връщат към ситуацията преди 4 години - световен хаос, войни, а през това време далавери с произведени в Азия джунджурии и парцали. Правене на борчове и "износ на демокрация". А вътре в САЩ - права за наркомани, черни и ***.
4
11
 
6
 
! Отговори
Германец преди 3 години
На 5 Януари наблюдавахме голямо струпване на "патриоти" около и в Капитолия. В резултат бе регистрирана интелектуална черна дупка на същото място.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирк американски. Ако това беше сериозно, щяха да запалят сградата, както си му е редът. За американците всичко и шоу, също и загиналите са част от шоуто.
2
21
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Статията е за разпадащия се краварник станал за посмешище пред света с бекрайнете им циркове ,не за нашия президент ,чийто втори мандат е бетон ,ако гробаските *** не извършите същата фалшификация под ковид претекст ,както педо станинската мафия на демократите във ФАЩ!Само уточнявам :)
1
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА ФИГУРАНТ - ФАШИСТА РУМЕН РАДЕВ ВЕДНАГА! радев е позор, оставка и ЗАТВОР!