Тръмп прощално: Бях първият президент, който не започна война

Америка не е плаха нация от опитомени души, каза още той
20 яну 2021 07:49,
111
Тръмп прощално: Бях първият президент, който не започна война
Снимка: БГНЕС

В прощалното си президентско обръщение Доналд Тръмп посочи, че е бил първият американски президент от десетилетия, който не е започнал нито една нова война.

Освен това той призова американците да се молят новият президент да успее да опази Съединените щати и да продължи просперитета им, но отказа да назове по име своя наследник Джо Байдън, съобщава БНР.

"Тази седмица полага клетва новата администрация и се молим за нейния успех да запази Америка в безопасност и просперитет", каза републиканският президент. "Ние отправяме най-добрите си пожелания и също така искаме да имат късмет - много важна дума".

"Най-голямата опасност, пред която сме изправени, е загуба на доверие в себе си, загуба на доверие в националното ни величие. Америка не е плаха нация от опитомени души, които трябва да бъдат защитени от онези, с които не сме съгласни“.

Във видеообръщението Тръмп се опита да подчертае аспекти от своето президентство, с които той се гордее.

"Направихме това, за което дойдохме тук, и много повече", каза той. "Минах през тежки битки, най-тежките битки, най-трудните избори - защото вие ме избрахте да направя това".

Тръмп отбеляза мирните споразумение в Близкия изток, за които посредничи неговата администрация, и похвали програмата си за външната политика.

"Ние съживихме нашите съюзи и обединихме народите по света, за да се противопоставим на Китай, както никога досега", каза той. "Особено съм горд, че съм първият президент от десетилетия, който не е започнал нови войни".

"Всички американци бяха ужасени от нападението над нашата Капитолия. Политическото насилие е атака срещу всичко, което ценим като американци. Никога не може да бъде толерирано", каза той, визирайки щурма на 6-и януари от негови привърженици.

"Сега, докато се подготвям да предам властта на новата администрация по обяд в сряда, искам да знаете, че започнатото от нас движение тепърва започва“, подчерта Тръмп.

"Отивам си от това величествено място с лоялно и радостно сърце и оптимистичен дух и с върховна увереност, че за нашата страна и за нашите деца най-доброто тепърва предстои", заключи Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън ще е последния президент за кратко, щатите се разпадат
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоСлед започването на призованата от Тръмп (многократно и в прав текст) гражданска война, какъв избор има...?
21
2
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Яко ги започва дедо Джо. Капитолия 25 000 военни. Повече, от колкото в Ирак, Афганистан, Сирия общо :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
20
4
 
3
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 3 години
Има още няколко часа...
19
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който иска война и се води по акъла на алчните, кръвожадни, многополови същества не е нормален и трябва да среща отпор. Никой няма нужда от война, освен тези, които мечтаят да подчинят многообразието на света и да превърнат хората в роби. Трябва да се борим за свободата си, за родината си, за нацията си и за традициите. Такива като Байдън искат да ни унищожат.
18
7
 
36
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Скоро американците ще реват за Тръмп!
17
6
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Най кървавите агресии, преврати, арабски революции, терористи и тн. Са при президенти демократи!
16
4
 
13
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Конвенционални войни - не, но икономически войни - доста. А колко от активните войни приключи или поне опита да приключи?Целта винаги е една - господство. Само средствата са различни.
15
10
 
13
 
! Отговори
11 преди 3 години
Българи , нека да се поучим от Тръмп как се защитава нацията,на нейното високо самоуважение и самочувствие , разчитайки само на себе си! Престанете да превивате гръб !
14
9
 
27
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Да поклон на Тръмп че е първият президент от 40г.който не започна война и агресия. И затова дълбоката държава го свали, сега Господ дани е на помощ,когато "демократите" са на власт се лее много кръв .
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп истинският президент
12
8
 
17
 
! Отговори
Долу сащ преди 3 години
И ще е последния... Сащ вече не е на белите и байгън ще го покаже ясно.
11
9
 
29
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
ДЖО БАЙДЪН е кукла слуга на СОРОС
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама много слабо ме интересува кой е президент на САЩ или Русия и тн :))) всичката ни е наред, че сме седнали да ги мислим тях :))) що се занимавате с глупости? :) Вижте си собствената *** :)
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Америка не е плаха нация от опитомени души, които трябва да бъдат защитени от онези, с които не сме съгласни.Изречение с архиважен подтекст. Ше може ли да остиска фифти-фифти доверието, идващото днес на власт временно правителство?
8
17
 
10
 
! Отговори
ще го запомня преди 3 години
само с едно...Той е първият президент, който заяви не ме интересува бъдещето искам пари и само пари ...сега.Това беше казано с акта за оттегляне от ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КЛИМАТА. ДА ОСТАВИШ НА ДЕЦАТА СИ ИЗГОРЕНА ЗЕМЯ...ТОВА ЛИ Е ЦЕНАТА НА ВЕЛИЧИЕТО МУ?
7
10
 
17
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Ако сте по-умни ще се сетите, че Китай пусна вируса в отговор на икономическите санкции. Това обаче няма да ви го каже пияния Юксел или Хики.
6
12
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Велик човек! Един от последните мохикани! 2024 с гръм и трясък да се завръща!
5
26
 
6
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
Боядисаното американско врабче на путинь до като не започна война ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НА ПУТИнь СЕ НАГУШИ ЯКО...
4
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само заради това заслужава името му да бъде записано със златни букви в американската история!