Трансформация за часове - как Джо Байдън промени Овалния кабинет?

След смяната на власта промяната бе драматична
21 яну 2021 20:30, Нели Христова
74
Трансформация за часове - как Джо Байдън промени Овалния кабинет?
Снимка: БГНЕС

Пресата успя да надникне в Овалния кабинет на президента Джо Байдън в сряда, показвайки как за броени часове офисът видимо се трансформира драматично, за да отрази вкуса и политиката на новия лидер.

Повечето следят какво се случва в офиса - какви споразумения се сключват, какви политики се обявяват и кои чуждестранни представители се отбиват. Но с всеки сантиметър от изложеното пространство, американските президенти, техните семейства и техните служители също така изразяват себе си, избирайки кои произведения на изкуството да покажат, стила на мебелите и дори дрънкулките, поставени на рафтовете.

Ето как Байдън избра да промени Овалния кабинет.

Произведения на изкуството

Портретът на Андрю Джаксън, вляво от стола на бюрото, е заменен с портрет на Бенджамин Франклин от Джоузеф Дюплесис. Подобно на други произведения, рутинно отпуснати на Белия дом, портретът изглежда е даден под наем от Националната художествена галерия на института Смитсън.

Тръмп предизвика критики през 2017 г., след като проведе събитие в Овалния кабинет в чест на ветераните от Навахо, докато стоеше пред портрета на Джаксън - президентът, подписал законодателство, което в крайна сметка доведе до "Следата на сълзите".

Washington post, който за пръв път разгледа новите интериорни декорации на Овалния офис, съобщи, че портретът на Франклин и близката лунна скала трябва да представляват интереса на Байдън към науката.

Бронзов бюст на латино лидера за граждански права Сезар Чавес, създаден от художника Пол Суарес, също беше поставен на скрина зад бюрото му. Чавес се стреми да промени суровите условия на земеделските работници в САЩ и да се бори за по-добри заплати. Видното включване на неговия бюст в Западното крило дойде същия ден, когато Байдън предложи имиграционно законодателство, което ще позволи на работниците без документи да отговарят на условията да кандидатстват незабавно за зелени карти.

Джули Чавес Родригес, внучка на трудовия лидер, вече директор в Службата за междуправителствени въпроси в Белия дом. Елизабет Стратър, говорител на Обединените земеделски работници - трудова група, която Чавес помогна да създаде - каза пред Fresno Bee, че бюстът е бил изложен преди това в Посетителския център на Националния паметник на Сезар Е. Чавес в Калифорния. Стратър сподели пред изданието, че преходният екип на Байдън е работил с фондация "Сезар Чавес", за да получи произведението на изкуството.

Байдън също така постави на видно картината от колекцията на Белия дом - "Авеню под дъжда" вдясно от Резолютивното бюро. Художественото произведение, изпълнено с метафори, беше изложено в Овалния офис на Тръмп, но по-късно бе преместено.  Маслената картина, създадена през 1917 г., също е била в Овалния кабинет по време на администрациите на Обама и Клинтън.

Въпреки че не са напълно видими за телевизионните камери, Post съобщава, че "бюстове на преподобния Мартин Лутър Кинг младши и Робърт Ф. Кенеди са около камина в офиса" - в очевидно кимване на усилията им в движението за граждански права. Има и бюстове на Роза Паркс, Елеонора Рузвелт и скулптура на Алън Хаус, изобразяваща кон и ездач на Чирикауа Апаче. Скулптурата, съобщава Post, някога е принадлежала на покойния сенатор Даниел Инуе, демократ, представляващ Хавай.

В репортажа на Post се казва, че в други части на офиса сега има картини на Джордж Вашингтон, Ейбрахам Линкълн, Франклин Д. Рузвелт, Томас Джеферсън и Александър Хамилтън и бюст на Даниел Уебстър, бивш сенатор, защитил Съюза. Бюстът на Уинстън Чърчил е премахнат от показ

На Резолютивното бюро

Има два комплекта предмети, забелязани на Резолютивното бюро, когато Байдън встъпи в длъжност, които определено отразяват прехода на властта: комплект чаши и чинийки, както и кутия химикалки за подписване на заповедите.

Тръмп е бил пияч на диетична кока-кола, който според съобщенията е имал бутон в Овалния офис, за да призове някой, който да му донесе сода. Рядко се снима с чаша за чай или кафе до него. Той също така обича да използва дебели, черни маркери, за да се подписва в официалните правителствени документи - стил, който се използва при даването на автографи от знаменитости. Първоначално той се придържаше към традиционните писалки, използвани от други президенти, но в един момент премина към маркери в стил Шарпи, със златния си подпис, отпечатан върху цевта му.

Вътрешно обзавеждане

По време на подписването на изпълнителната заповед в сряда, Байдън беше седнал на тафтиран, тъмнокафяв кожен стол, напълно различен от дебелия, червеникавокафяв изпълнителен стол, в който бе заснет последно Тръмп в Овалния кабинет. Столът бе изключително подобен, ако не и идентичен на мястото, което Тръмп използваше в личния си кабинет, преди да стане президент.

Семейство Байдън избраха мебели от ерата на Клинтън, които да заменят селекциите на Тръмп - син килим от Овалния кабинет с флорални облицовки и по-тъмни златни завеси, според Post. Други артикули, които може да изглеждат познати, също са избрани от колекцията на Белия дом, пише Post.

Фини промени

Знамената на американските военни клонове, които Тръмп първоначално добави към декора на стаята, са премахнати.

Снимките зад президента представят семейството на Байдън. Много от изображенията показват колко голямо е семейството на президента. Те включват много от членовете на семейството, които са го придружавали във Вашингтон в Деня на встъпването в длъжност. Поне една снимка е на покойния му син Бо.
 

 


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

"Портретът на Путин също е премахнат..."

Оказа се, че само е преместен на по-скрито. Я виж как се съгласи със Руските условия на договора "Нов Старт"
50
10
 
13
 
! Отговори
На тоя преди 1 месец
Изобщо не му е мястото там !
49
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда безвкусно.Златни перденца втора употреба от Клинтън,кафявокожен стол от някой друг и други употребени вещи от мазето на Беличкия дом т.е . " бърза" трансформация.Едно календарче с цветовете на дъгата липсва!
48
0
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 1 месец
Ти ходи ли ?
47
1
 
5
 
! Отговори
Каза ганЮ преди 1 месец
Това не е добре за американците.......надувайки се във външната тоалетна.
46
9
 
5
 
! Отговори
дончУ белината преди 1 месец
събираше там руските шпиони.
45
4
 
15
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Само остава да се превърне в рептил, за да завърши трансформацията !
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кък беши тая дума ве, Ъгломерация ли?
43
2
 
2
 
! Отговори
Wc преди 1 месец
АНУСА Е ЛИЦЕТО НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ
42
4
 
0
 
! Отговори
До 40 преди 1 месец
Аз съм толерантен към различните, защо ме нападаш?
41
6
 
8
 
! Отговори
ЯСНО преди 1 месец
КОЙ ИЗОТЗАДЗЕ Е ПОДКРЕПЯЛ БАЙ ДЪН

ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО НАПРАВИ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ

Е ДА ПОЗВОЛИ НА МЮСЮЛМАНИ ДА ВЛИЗАТ В САЩ
40
5
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 1 месец
Няма и как да го проумееш. Не се мъчи.
39
6
 
10
 
! Отговори
Изненадите преди 1 месец
тепърва започват

Американците бяха безкрайно изненадани като как стана така че Дедука "спечели" изборите
Напролет и вас ви чака такава изненада - ще видите как любимия ви Тиккквввоч и хунтата му отново ще "спечелят" изборите
38
8
 
17
 
! Отговори
Избран е .... преди 1 месец
и понеже е избран за това във Вашингтон има 25 000 армия и бронетранспортьори на всяко къстовище
37
4
 
7
 
! Отговори
АНДРОПОВ преди 1 месец
СТАРЕЦ Е И МИ НАПОМНЯ ЗА СИТУАЦИЯТА В РУССИЯ ПРЕДИ ПЕРЕСТРОЙКАТА...НО ЩОМ Е ИЗБРАН ПОДПИСЬТ МУ Е НАД ВСИЧКО...НЕ Е ПОДСТРИГАН ДОБРЕ...ВРАТЬТ МУ НЕ Е ПОЧИСТЕН И ОФОРМЕН
36
14
 
7
 
! Отговори
Маркс и Кастро преди 1 месец
остава да си сложи на бюрото

тоя ще *** на краварника - това много ме радва

САЩ пречиниха много злини на България и заслужават да се превърнат в дупка за цветнокожжжи
35
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уволни Бойко, та новия да ми разреши да си възстановия фирите, Тоя Бойко ми закри фирмите и ме обрече на глад и липса на пенсия.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вкара саркофаг ли?
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците си избираха президент, който е с памперси и не си познава роднините, но пускат слух, че Путин е с паркинсон.
А пък наш лемур, който преподава във военната академия, твърди, че американци и англичани са ни бомбардирали, за да ни спасят от Сталин.
Сега, когато ги е толкова страх от Путин, що не вземат да ни праснат една хубава бомбардиовка, та пак да се спасим от жожето.
Тоя свят откачи съвсем.
32
4
 
4
 
! Отговори
РускиБежанец - DC преди 1 месец
А пък на нас бездомните руски бежанци в САЩ ни дадоха по една допълнителна порция супа от картофени обелки послучай встъпване на новия президент в длъжност.