Байдън отмени забраната транссексуални да постъпват в армията

Силата на Америка била в нейното многообразие, смята той
26 яну 2021 04:00, Анисия Иванова
108
Байдън отмени забраната транссексуални да постъпват в армията
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън отмени днес забраната транссексуални хора да постъпват във въоръжените сили на САЩ, наложена от неговия предшественик в Белия дом Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

"Президентът Байдън е убеден, че силата на Америка се основава върху нейното многообразие", се казва в съобщението на Белия дом.

"Да позволим на всички квалифицирани американци да служат на своята страна е по-добре за въоръжените сили и по-добре за страната, защото всеобхватните въоръжени сили са по-ефективни сили", гласи документът.

През 2016 г. тогавашният президент демократ Барак Обама разреши на транссексуалните лица да служат открито във въоръжените сили и да получават медицински грижи за смяна на пола. Републиканецът Тръмп замрази решението на Обама, но остави на служба вече приетите транссексуални. С днешното си решение Байдън изпълнява своето обещание от предизборната си кампания, припомни Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да получават медицински грижи в армията транссексуалните",демек хормони,да не се върне пола.Че ско се върне,ще им се обърка мисълта.Соросчето пак се уреди в многообразието,доайена на джендърите и велик спонсор!А това с поколението,няма значение,нито Банди има мнение.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те изборите минаха, тези няма да му донесат гласове.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно, сега лимонадения Джо да каже на мъжа си да го обслужи, че тази вечер той ще е жената.
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потресаваща изpoдщина!