Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето, те са при нас“
11 фев 2021 14:51, Елка Василева
107
Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия
Снимка: архив, БГНЕС

Вносителите на обвинението във втория процес по импийчмънт срещу бившия американски президент Доналд Тръмп представиха нови доказателства от щурма на Капитолия на 6 януари, предаде БНР. Обвинението настоява, че Тръмп е подбудил свои симпатизанти да атакуват сградата на Конгреса в момента на приемането на резултатите от изборите. При атаката загинаха петима души.

Американците преживяха наново един от най-мрачните дни в историята си, след като вносителите на обвиненията срещу Тръмп представиха нови записи от щурма на Капитолия.

Още по темата

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето. Кажете на Капитолия, че те пробиха охраната на скелето. Tе са при нас“. В този запис на органите реда се чува моментът, в който барикадата е пробита от симпатизантите на Тръмп, които се изправят срещу охраняващите.

Беше показан и клип с евакуацията на тогавашния вицепрезидент Майк Пенс. От друг клип може да се чуе как щурмували сградата призовават за обесването на Пенс. Пенс бе критикуван от Тръмп за това, че не е направил достатъчно да попречи на приемането на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън.

Обвинението представи внимателно едно по едно доказателства, които те смятат, че недвусмислено показват как Тръмп с непрестанни недоказани твърдения за изборни измами и призиви преднамерено е накарал свои симпатизанти да атакуват Конгреса.

За адвокатите на Тръмп думите на бившия президент са защитени от правото му на свободно изразяване и не могат да се категоризират като подбудили атаката срещу сградата на Конгреса. На това обвинението отговори, че ако обикновен гражданин може да изкаже в подкрепа на сваляне на властта, то действащ президент не може.

В процеса всяка страна има по 16 часа да представи своите доводи. Не е ясно дали  методичният подход на демократите и смразяващите нови клипове ще убедят достатъчно републиканци да гласуват за осъждане на Тръмп. За осъдителна присъда на Тръмп демократите имат нужда от 17 гласа от редицата на републиканците. Процесът по импийчмънт се очаква да приключи в края на седмицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Право на всеки е да протестира. Преди години в България също нахлуха и подпалиха партийния дом, но комунистическия режим не си позволи да разстреля никои.Къде е по голяма демокрация, тук или там?Представяте ли си ако в БГ демонстрант бъде застрелян?
23
5
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
И не, не съм чел публикацията. Знам какви напъни са я родили!
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интелигентни протестиращи. Как демократите подхлъзнаха Бай Дончо Трътката....Ся ще го тричат на воля...
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смразяваща простотия! Това ако е доказателство, то и баба Пенка от Вълчидол, може да бъде съдена като подбудител на щурма на Капитолия, но тук въпроса е да се вмени на обществото какъв злодей е Тръмп, като се повтарят всекидневно лъжи.
20
9
 
20
 
! Отговори
Все Пак преди 3 години
Тръмп продължава да е Легитимният Президент, все пак Байдън е "избран" с фаршифизирани избори - цял свят го знае, каквото и да казват!
19
10
 
18
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Никакво доказателство нямат срещу Тръмп.Само лъжи и измами.
18
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Дакато да кликна и станали 17!
17
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Дотук 13 прецакани да кликнат на тази статия!
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма място при демокрацията за метежници,анархисти,въстанници...революционери!Това са комунистически прийоми за сваляне на законната власт!Стига световни революции!Ай сиктир!
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е от това по-убедителни доказателства здраве му кажи!Какво трябва да направи един действащ президент на САЩ, за да бъде истински виновен?Да даде личен пример като тръгне на поход към Капитолия с картечница на рамо може би?
14
4
 
32
 
! Отговори
медийни курви преди 3 години
Къде са тези смразяващи доказателства???????????? Боже какво идиотско заглавие!! За колко пари се продавате? Колко струва човек да си пусне нещо да му го публикуват!
13
3
 
30
 
! Отговори
Един от Юг преди 3 години
"Смразяващи доказателства" и къде са тези доказателства бе "дрОгари"?
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кога пък Тръмп е призовавал да се щурмува Капитолия? Пак либерастки лъжи и манипулации, ето защото се стигна и до това напражение, прерастнало до насилие и жертви. Истинските отговорни за BL бунтовете и щурма на Капиталия са демократите, техните медии и социални мрежи. Впрегнаха се огромни усилия за дискредитирането на Тръмп, очевадно е че той беше много неудобен за едни човечета и техните бизнеси за милиарди.
11
5
 
32
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
И ако това е "смразяващо доказателство' - че паниран полицай се обажда да каже че демонстрантите минали през загражденията???Въпреки хилядите снимки и клипове - на тях няма въоръжени протестиращи! Но има клип на който от упор застрелват невъоръжена жена! А останалите четирима 'починали от медицински причини'??? Ей така - ходели си и изведнъж починали...
10
21
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСЕКИ КОЙТО ПОДКРЕПЯ ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е АБСОЛЮТЕН ДОКАЗАН СЛУГА НА САТАНАТА И СИ ГО ЗНАЕ!ВАЖИ И ЗА ТРЪМП КОЙТО СЛУГУВАШЕ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН!
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тука Метежника не искаше ли да свали законната власт с Мутри вън и вдигнат юмрук!Какво чакат за импийчмана и после в затвора!
8
5
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Спукаха го оранжевия от активни мероприятия!Имаме си работа със психопати,ако може на амвериканския президент да му скроят така шапката ,то какво остава за обикновения човечец!това е култ на педофили станисти !
7
23
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕДИН ПУТИНСТ ПО-МАЛКО!--------------УПРАВЛЕНИЕТО НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е НАПЪЛНО НЕЗАКОННО ЩОТО НЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ!!!ПРИ ФАЩ ТОВА ДА СЕ ГЛАСУВА ПО ПОЩАТА Е БЕЗУМИЕ И СИ ГО ЗНАЯТ!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гну.ни ми си р ки смразяващото е, че полицаите стрелят срещу невъоръжени хора, ако беше обратното щеше да е революция и вече щяхте да ръсите дитирамби в прослава на Тръмп.
5
7
 
9
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
СЕГА ЗАЩО КОМУНИСТА БОЙКО МЕТОДИЕВ НЕ Е ИЗКАЗАЛ СТАНОВИЩЕ ПО СЛУЧЕЯ,ЗАЩО МЪЛЧИ,КАКТО ЕДНО НЕЩО МЖДУ КРАКА.ДА АМА НЕ .