Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето, те са при нас“
11 фев 2021 14:51, Елка Василева
107
Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия
Снимка: архив, БГНЕС

Вносителите на обвинението във втория процес по импийчмънт срещу бившия американски президент Доналд Тръмп представиха нови доказателства от щурма на Капитолия на 6 януари, предаде БНР. Обвинението настоява, че Тръмп е подбудил свои симпатизанти да атакуват сградата на Конгреса в момента на приемането на резултатите от изборите. При атаката загинаха петима души.

Американците преживяха наново един от най-мрачните дни в историята си, след като вносителите на обвиненията срещу Тръмп представиха нови записи от щурма на Капитолия.

Още по темата

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето. Кажете на Капитолия, че те пробиха охраната на скелето. Tе са при нас“. В този запис на органите реда се чува моментът, в който барикадата е пробита от симпатизантите на Тръмп, които се изправят срещу охраняващите.

Беше показан и клип с евакуацията на тогавашния вицепрезидент Майк Пенс. От друг клип може да се чуе как щурмували сградата призовават за обесването на Пенс. Пенс бе критикуван от Тръмп за това, че не е направил достатъчно да попречи на приемането на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън.

Обвинението представи внимателно едно по едно доказателства, които те смятат, че недвусмислено показват как Тръмп с непрестанни недоказани твърдения за изборни измами и призиви преднамерено е накарал свои симпатизанти да атакуват Конгреса.

За адвокатите на Тръмп думите на бившия президент са защитени от правото му на свободно изразяване и не могат да се категоризират като подбудили атаката срещу сградата на Конгреса. На това обвинението отговори, че ако обикновен гражданин може да изкаже в подкрепа на сваляне на властта, то действащ президент не може.

В процеса всяка страна има по 16 часа да представи своите доводи. Не е ясно дали  методичният подход на демократите и смразяващите нови клипове ще убедят достатъчно републиканци да гласуват за осъждане на Тръмп. За осъдителна присъда на Тръмп демократите имат нужда от 17 гласа от редицата на републиканците. Процесът по импийчмънт се очаква да приключи в края на седмицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как при хиляди полицаи около сградата, баш НАЙ-ПЛАЧЕВНИЯТ И ПОКАЗЕН ИНДИВИД, успя да се нахули и да си прави снимки?Ем пуснаха го!
3
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После тръгнали да реват срещу Путин за Навални. Двойни стандарти постоянно при тези хамериканци и евро... сещате се.
2
8
 
31
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Исус Христос простил на евреите, че го разпнали, - но евреите-троцкисти никога няма да простят на Тръмп, че им наруши хегемонията за 4 години в САЩ...
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огромна пародия. Даже на снимката са антифа-посадките...