Защитата на Тръмп има думата: Не може да му се търси отговорност

Ще бъдат изложени аргументите в процеса по импийчмънт
12 фев 2021 09:56, Елка Василева
14
Защитата на Тръмп има думата: Не може да му се търси отговорност
Снимка: архив, БГНЕС

Защитата на бившия американски президент Доналд Тръмп ще изложи своите аргументи в процеса по импийчмънт срещу него в Конгреса. Тръмп е обвиняван в подбуждане на метеж с цел спиране на официалното приемане на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън. Обвинителите настояват,  че бившият държавен глава умишлено е подстрекавал симпатизантите си.

Демократите посочват, че бившият президент е виновен за подбуждането на щурма на Капитолия на 6 януари, при който загинаха петима. Обвинителите заявиха, че Тръмп представлява опасност и трябва да му бъде забранено да заемa държавен пост, предаде БНР.

Още по темата

След два дни, през които бяха показани нови клипове от атаката, обвинителите поискаха сенаторите да гласуват за осъждане. Доводите на демократите - речта на Тръмп преди щурма е била част от внимателно обмислена стратегия с много конкретна цел, а именно да не се допусне приемането на изборите, спечелени от Байдън. Обвинителите също така попитаха защо тогавашният държавен глава не е изпратил бързо силите на реда да спре нападението.

Защитата на Тръмп днес се очаква да застане зад аргумента, че на бившия президент не може да се търси отговорност, защото първо, той не е призовал конкретно за насилие и второ, защото бивш президент не може да бъде съден от Сената.

Президентът Байдън коментира процеса, като заяви, че представеното видео може да промени мнението на някои.

Поне 17 републиканци трябва да гласуват, за да се стигне до осъждане на Тръмп, но засега няма индикации това да се случи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
безпрецедентен атентат насърчан и организиран от тръмп срещу Конгреса на САЩ...срещу Народа на САЩ...всеки може да го види в мрежата...осъдителна присъда и отнемане на имуществото или насърчавате раждането на нов вид фашизъм...зависими сте....предавате Бог и Ценностите Му...продавате бъдещето на децата си...страданията на предците ни...избора е ваш!!!Справедлив и Свободен Свят!!!Републиканската партия е съучастник в атентата!!!
10
2
 
0
 
! Отговори
до к.9 преди 3 години
Браво бе, едно изречение - 6,5 реда. Би ли поставил няколко препинателни знаци, та да се разбере какво искаш да кажеш?
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дисидентите искаха сваляне на режима на олигархията, а режимът стреля срещу народа и уби 5 скъпи жертви.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е било официално приемане на резултатите от изборите,но обжалвани предварително зарад подменени резултати в нарушение на изборния процес в часта коректност на звената от обслужващи служители участващи в процеса,назначени на щатна заплата за изпълнение по длъжност,допълнителни добавки как за извънредно работно време,хонорари за услуги при участие според кодекси с изисквания за прозрачност на дейноста им в детайли,присъствието им на работно място по численост персонал с доказателства за тезите
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво е целия този цирк? Вече не е президент, но да го спрат да се кандидатирва и в бъдеще! Страх лозе пази. Ще го видим и новият "младеж" какви ще ги окъка.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп възстанови Америка и приятел на Путин постигна крехък мир в Близкия изток ще видим сладващите войнолюбци..
5
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е виновен защото има вина което всички добре знаят. трябва да признае вината си че е виновен и да лежи в затвора доживот
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5-*** загинали, не са загинали и петимата. Някои бяха хладнокръвно разстреляни от полицията.Представяте ли си какво би станало ако в България полицията застреля демонстрант? На момента всяко правителството си заминава.
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, много ги е страх дермократите от Тръмп, скоро ще им лъснат голите ***! Тръмп е един от тримата най - велики президенти и това изправя дермократите на челна стойка. ***!!!
2
7
 
5
 
! Отговори
Защитата преди 3 години
На Тръмп да вземе да им покаже на конгресмените как нашенскя Радев призовава тълпата с вдигнат умрук и вика Мутри вън! А Тръмп даже не беше във Вашингтон по време на събитията, а обикаляше с джипката някъде.
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да му търсиш отговорност за това, че неколцина доказани привърженика на опозицията счупиха няколко прозореца, и бяха водени насам-натам из капитолия от полицай, който си изпуска палката? Дори в клоунския свят ще е малко прекалено