Байдън след оправдаването на Тръмп: Демокрацията е крехка

„Тя трябва да се защитава, трябва винаги да бъдем бдителни“
Обновена: 14 фев 2021 12:17 | 14 фев 2021 11:58, Елка Василева
58
Байдън след оправдаването на Тръмп: Демокрацията е крехка
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че оправдаването на бившия президент Доналд Тръмп по обвинение в подстрекателство към бунт е напомняне, че демокрацията е крехка и че всеки американец има дълга да брани истината, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Тази тъжна глава от нашата история ни напомни, че демокрацията е крехка. Че тя трябва винаги да бъде защитавана. Че трябва винаги да бъдем бдителни", каза Байдън в комюнике часове след като Сенатът не успя да събере необходимото мнозинство да осъди Тръмп.

"Въпреки че при финалното гласуване не се стигна до осъждане, обвинението в своята основа, не се оспорва", заяви демократът, цитиран от Франс прес.

Тръмп бе обвинен, че със своя реч, изнесена на 6 януари, е подтикнал свои привърженици да извършат нападение срещу сградата на Конгреса във Вашингтон.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
САЩ най_мощната държава в света, по традиция демократична, изпадна в мракобесието на диктатора Тръмп, докаран на власт от чужди агенти, нанесе огромни щети на световната демокрация. През времето на неговото управление, бързо изникнаха диктатурите в целия свят. Борбата с тях трябвА да е абсолютно безкомпромисна.
44
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
6 януари е най-позорната дата в Историята на един Велик Народ...Народ предаден от действащ президент...опитващ се да отнеме Свободата на Народа си с цел запазване властта си...инструмент бяха фашистки,расистки и мафиотски групировки...отнели живота на американски граждани...само факти!!!
43
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
на 6 януари милиарди по-света чухме и видяхме как тръмп насърчи привържениците си расистки и фашистки организации в Атентата на Конгреса на САЩ...срещу ценностите на Народа на САЩ..има праите и медиите да лъжат в опит да го превърнат в герой...видяхме и убийствата на невинни американци...Републиканската партия са съучастници в този Атентат...Бин Ладен не си позволи подобна атака...лъжи и лицемерие...оковаващо ви в зависомист от русия и с.корея...позор...
42
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп остана в историята, а платените *** и будаличките които им се връзваха няколко години на измишльотините още си пишат. Пичове, получихте ли последната надница от ?оpос за защитаване на Тръмп? Cоpоcoидчетата вият на умpяло, че Байдън дойде на власт.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е Президента на САЩ и сред хората във Флорида!Комрад Байдън е назначен от глобалисткия елит и го охранява 30 хилядна армия във Вашингтон!Телени мрежи,вишки,въоръжени до зъби пазванти.Защо ли?
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен.."не се одигравайте с американския президент, използвайки такива странни снимки..."Не бе, той човекът си е такъв, странно изглежда... Снимките са си наред, човекът не е наред
39
4
 
12
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 3 години
ВАНГА излезна права ,Тръмп е последния президент на САЩ.Всяка несправедливост на този свят дори и със закъснение се наказва.Американският филм приключи.......
38
2
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Tъй тъй. Демокрацията е крехка, затуй и тези дето го го назначиха, са приготвили нещо по-надеждно и здраво.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой знае ли дали се напикава или носи американски памперси?
36
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не се подигравайте с американския Президент, използвайки толкова странни снимки, изобразяващи го в някаква странна светлина.Засрамете се. Дори на Борисов, Нинова, Гешев Пеевски и други не си позволявате да публикувате толкова грозотийски снимки.Да ви спре феберейска джипка в двора!
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дядка дано изкара зимата
34
5
 
22
 
! Отговори
Един от Юг преди 3 години
"Демокрацията е крехка", за това Джо китайския се обгради с войска за да го пазят от народната любов и като бомби една две държави ще я възтанови!
33
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да крехка е , щом знаете и можете да фалшифицирате избори. Справка - в Мексико 1988 г изборите са били фалшифицирани, всички са знаели , Сащ също , но фалшивия президент си управлява до 1997. По този критерий Сащ са си една бананова република, загубиха ми доверието. 2001 г бях в Сащ по бизнес, по арогантно и унизително отношение не съм срещал никога. Даже и колегите с които бях все още го помнят , единия ми каза оттогава ги ненавиждам , аз също . Демокрацията им е бананата на мамата.
32
0
 
20
 
! Отговори
... преди 3 години
Бау,ти кога обърна палачинката бе. Докато Тръмпето беше на власт ти беше на амбразурата. Сега,извееднаж Тръмп бил виновен. Или и ти си като вижда си- квото кажат началниците. *** и лешоядите ***.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Демокрацията е крехка", трябва да го разбираме като: "Скоро ще спретнем война".
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С две думи, а се оккендзза и Тръмп е отново президент! :))))))))
29
3
 
20
 
! Отговори
ГАРИ преди 3 години
Този не се ли осеща че президенската институция в САЩ бива обезценявана с такива действия. Дайстващия президент (поона време ТРЪМП) не може да се изказва публично. Голяма демокрация. Срете микрофоните на Байдън. Кой рашава кое е правилно да се говори - от президента? Какво ли е за обикновення гражданин? Дали от времето на БУШ младши президентите неса една кукала на конци. (БУШ го назначиха за президент с едни глас с решение на съда)
28
16
 
16
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Да няма война , само няколко убийства и арабите му платиха тлъст чек да си затвори очите за убийството на журналист.Безраватица , хмм имаш предвид оръжейната индустрия, социалните мерки , ами забрана на абортите, намален данък за богатите и други безполезни мерки за болшинството американци. Още по времето когато Джулиани е бил прокурор на Ню Йорк, Дончо е разследван за връзки със строителната мафия, а сега разследват цялото гнусно котило на оранжевият бабуин.
27
0
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
защо всичките хамерикански президенти са мумиии?? този печели по тази графа на 100%
26
8
 
31
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
Тръмп като президент няма нито една война - това е най-важното, което ме интересува.Безработицата в САЩ преди КОВИД периода бе най-ниска от десетилетия при Тръмп.Колкото до Байдън - нека да коментира безобразията на сина си в Украйна, както и информацията за оргии с непълнолентни в Китай, за което трябва да влезе в панделата.Бащата на Нансито пък е избран с помощта на Мафията и организираната престъпност, от която е бил частНищо чудно след 4 години Тръмп да се върне на бял кон в политиката.