Байдън след оправдаването на Тръмп: Демокрацията е крехка

„Тя трябва да се защитава, трябва винаги да бъдем бдителни“
Обновена: 14 фев 2021 12:17 | 14 фев 2021 11:58, Елка Василева
58
Байдън след оправдаването на Тръмп: Демокрацията е крехка
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че оправдаването на бившия президент Доналд Тръмп по обвинение в подстрекателство към бунт е напомняне, че демокрацията е крехка и че всеки американец има дълга да брани истината, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Тази тъжна глава от нашата история ни напомни, че демокрацията е крехка. Че тя трябва винаги да бъде защитавана. Че трябва винаги да бъдем бдителни", каза Байдън в комюнике часове след като Сенатът не успя да събере необходимото мнозинство да осъди Тръмп.

"Въпреки че при финалното гласуване не се стигна до осъждане, обвинението в своята основа, не се оспорва", заяви демократът, цитиран от Франс прес.

Тръмп бе обвинен, че със своя реч, изнесена на 6 януари, е подтикнал свои привърженици да извършат нападение срещу сградата на Конгреса във Вашингтон.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буш, Обама, Тръмп, Байдън и следващата пионка коята и да е все се менят но ИСТИНСКИ лидери като Ердоган и Путин си стоят там където им е местото и се забавляват с САЩ !
4
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И обвинението срещу Тръмп беше смешно. То като се прослушат записите се вижда че Тръмп не е наказвал да се напада сградата на когреса.
3
7
 
4
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Айде сега, "оправдаването"...... Все едно не беше ясно какво точно ще стане.... Това е точно същото, както когато герберастките калинки гласуват под строй или се подреждат зад Вожда, когато излязат филмчета с чекмеджетата с кюлчета злато и патлаци до грозните му чаршафи и туловище....Пак че се намериха 7 от 50 сенатори (14 процента), които наистина послушаха съвестта си. Но ако си мислите, че това е началото на Тромбона, лъжете си... НЮСД идва, тихо но безпощадно
2
29
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
процеса беше пълен фарс. Изобщо не е честно. Тръмп си е виновен.
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека разпитат арестуваните кой ги е накарал да атакуват Капитолия. Кой е бил начело на ОПГ-то?Процесът трябва да е криминален, не политически.Тръмп може да бъде осъден от американския съд по криминалните закони за престъпен заговор и осъден на доживотен затвор.