Голям интерес в САЩ към вота на 4 април, 35 секции не стигат

Професорът в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов по темата
1 мар 2021 08:56, Ния Христова
330
 
С наближаването на парламентарните избори на 4 април се отварят и избирателните секции в чужбина. Така сънародниците ни ще могат да упражнят правото си на глас.
 
"Интересът към изборите в САЩ е незапомнено голям. Имаше страшно голяма активност при заявлението за отваряне на нови секции. Вече са може би доста над законовия максимум от 35 места. Само в Чикаго са 14. Има в Южна калифорния, в Сан Диего, Финикс, Лас Вегас и тн.", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR преподавателят в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов.
 
Според него интересът е висок, въпреки условията на пандемия, но отбеляза, че техническото отваряне на секцията не е лесно. На много места, където досега е имало секция, давана под наем от училища и църкви, сега това е невъзможно. Различните щати налагат различни ограничения.
 
"Статистиката на броя секциите се променя, но със сигурност са доста над 35. В Чикаго на предишни избори чакаха по 3-4 часа. В Южна Калифорния сме готови дори да съберем пари, за да вземем подходящото помещение, защото консулствата и посолствата нямат достатъчно средства", каза Караджов. 
 
Той е на мнение, че процедурата би могла да бъде по-лесна.
 
"Боли, че държавата нехае. Не бяха удължени изборите с няколко дни. Не може да се гласува по пощата, което щеше да улесни процедурата", добави Караджов.
 
На въпроса ще се отрази ли католическият Великден на изборите, той отговори: 
 
"Не бих казал, че това ще окаже кой знае какво влияние. Хората, които искат да гласуват тук, ще гласуват поради факта, че имаме пандемия - хората не пътуват чак толкова много. Проблем е организацията на секциите и ограниченият им брой, което е абсолютно нередно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 214И продължаваш да МЪЛЧИШ.Бройката не ме интересува, аз не избирам бройка, аз гласувам за платформи и предложения. Къде и кой е алтернативата, това питам, ако наистина знаеше нещо щеше да започнеш поне със своята собствена преценка! Такава НЯМА! Защо така?
210
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората в чужбина гласуват предимно за ГЕРБ.
209
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям интерес да гласуват, но когато стане въпрос да плащат данъци - тези от чужбина ги няма! А искат да определят как да се харчат парите от нашите данъци!
208
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички станаха с голямо гражданско самочувстиве, но когато се наложи да помогнат на някого, който е мачкан от местната власт и мутрети й, всяко се извърта и се прави на кьораво, а някои дори злорадстват
207
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно , "Родолюбците" са се закахърили къде си харчат парите емигрантите , МИ ЩО НЕ ПОПИТАТЕ властимащите къде си ги харчат ,дали не си изучават чедата в таз пуста чужбина, не купуват ли къщи , яхти , коли пак от това "недостойно"място, ами екскурзиите , почивките им , че ,знае се ,голяма част от тях и ХРАНА си поръчват оттам ,щото са наясно с "родното" производство на сирене , колбаси , кашкавал и т.н - та първо питайте тях ,щото това е с нашите данъци и парите на емигрантите
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Не. Избор има. 28 регистрирани партии и 8 коалиции
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 210През 90-те когато бях лапе, имам познати които спечелиха зелени карти, единия даже не искаше да ходи (тука му било добре, също неизвестното го плашило) разубедих го и не се върна повече, може да са го застреляли някъде в Щатите :)) Разбира се има много селяци (като поведение) които ни срамят, но има и интелигентни хора, трябва да има и от двата вида :)))
204
6
 
5
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Със сигурност "големият интерес" не е в полза на Боко!на всички ни е писнтало от хвалипръцко!
203
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 206"Нарочно ги правят тия номера, за да няма как два милиона българи в САЩ да гласуват в 35 секции. Щом интереса е голям на Бойко гащите му треперят, защото никой в щатите няма да гласува за ГЕРБ."За БСП и ДПС ли ще гласуват?
202
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората искат да се въранат *** зарад тия лагой дет управляватне става за живот , църната свиняя кат го видя да ми говори се едно ми е баща с неговите 2 мозъчни клетки и ми идва да смупя тв , нз как го търпят хората
201
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 2009-а насам има поне 600 000 емигранта. Ако им се позволи да гласуват, колко ли от тях биха гласували против ГЕРБ?
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 206Последния международен вот от Европа подкрепи Трайчо Трайков ... брааат
199
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Българското лесно не се забравя, дори и да живееш зад граница, хората живо се интересуват какво се случва в територията :))"Така е. Травмите от детските години остават дълго.
198
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно ги правят тия номера, за да няма как два милиона българи в САЩ да гласуват в 35 секции. Щом интереса е голям на Бойко гащите му треперят, защото никой в щатите няма да гласува за ГЕРБ. От чужбина най-добре се вижда провала и там медиите на олигарсите не могат да ги излъжат колко добре се живее в България.
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в България, но по документе се водя навън и си плащам данъците навън, защото системата е просто по-добра. Тук е по-евтинко обаче ;)
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 203Повече от половината работещи в София, били от София. ... не думай!
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 191"Нито си направил 100 милиона ,нито си голям интелектуалец. И да повечето села и малки градове напуснаха на вън. Факт който НЕ може да Обориш. Ако искаш пробрай да поспорим."Можем да поспорим за каквото искаш, само не знам откъде ти е опита с емигрантите навън.Тук където съм, поне хората от университетите и фирмите за квалифициран труд хорта са МАСОВО от големите градове в България. Поне половината са Софиянци, но има и от Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и пр.
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 197 Твое право е да гласуваш за когото поискаш
193
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 197"За герберите, всички Българи зад граница за миячи, берачи или поне техните познати. Това говори достатъчо за нивото ви. Гаранция 20-25 годишни хрантутници"Всъщност, като гледам как спекулациите са, че повечето хора които са портив емигрантите тук плюят и по ГЕРБ, бих предположил, че повечето хора, които хулят емигрантите са по-скоро анти-ГЕРБ.Аз самия съм "емигрант" и ще гласувам за ГЕРБ на предстоящите избори, нищо, че най-близката ми секция е на над 100 километра.
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 199 Какво да спориш с тия ***. Начина им на изказване, говори достатъчно. Ако ги пуснеш в чужда държава, ще почнат да звънят на мама и тати да ги пребират.