Байдън: САЩ ще имат достатъчно ваксини до края на май

Доставката им била само едно от предизвикателствата
Обновена: 3 мар 2021 10:37 | 3 мар 2021 10:32, Ния Христова
10
Байдън: САЩ ще имат достатъчно ваксини до края на май
Снимка: БГНЕС
САЩ ще разполагат с достатъчо ваксини за всички пълнолетни американци до края на май тази година. Това заяви снощи президентът Джо Байдън, цитиран от информационните агенции, предаде БНр.
 
Той добави, че е отправил молба към министерството на отбраната за логистична подкрепа на усилията на компанията "Джонсън и Джонсън".
 
"Сега сме на път да разполагаме с достатъчно ваксини за всички пълнолетни в Америка до края на май", подчерта президентът на САЩ. "Три седмици по-рано можехме да кажем, че ще получим достатъчни доставки до края на юли. Радвам се да съобщя за последствията от активизацията на процеса", добави той.
 
"Прекрасна новина, но това не е приключило. Останете бдителни!", призова Байдън сънародниците си.
 
Президентът отбеляза, че доставката на ваксини обаче е само едно от предизвикателствата пред постигането на групов имунитет. Следващото предизвикателство е тези ваксини да бъдат поставени. "Връщаме излезли в пенсия лекари и медицински сестри. Създадохме 1500 работни места за медици", съобщи Байдън.
 
В отговор на въпрос кога САЩ ще се върне към нормалното той заяви, че е бил предупреден да не отговаря на този въпрос, защото нищо не е сигурно, но добави, че се надява "по същото време следващата година да се върнем към нормалното".
 
Щатските власти са получили от президента инструкции да ваксинират до края на март хората, които работят в образователната система, поне с една доза от ваксина срещу коронавируса. "Необходимо е децата да се върнат в учебните зали възможно най-бързо", подчерта Байдън, като отбеляза, че училищата могат да бъдат отворени дори преди ваксинирането на всички работещи в тях. "Учители и родители обаче изпитват опасения", добави той.

10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще имат да но благодарение на великия -
истинския президент - гн Тръмп!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А теб , бай Йозко Бидоня (Joseph Biden ) , дали ще те има до края на май ?!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тоя му бият през ден ваксина за равновесие и оросяване на главата)
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5

K ...
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джо Байдън е военнопрестъпник. Бомбардира Сирия и изби цивилно население, сред които множество жени и деца. И не, не съм русофил. Русофоб съм.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ отново се жертваха за народа на ЕС и останаха без ваксини завалиите, народа на ЕС е длъжник на Бил Гейтс и САЩ. Неблагодарници, на колене пред Джо Байдън.. смотан материал такъв.
3
3
 
6
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 1 месец
Сега остана да намерят и достатъчно американци за всичките тия ваксини.
2
6
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
Когато някой държавник започва да говори на "ще", (в бъдеще време), става ясно на всички, какво може да се очаква от него. И с ваксина, и без ваксина, истината е една- на кой каквото му е писано!
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още не могат да прекопират руската ваксина, но ще я прекопират и ще разполагат със достатъчно копия на руските ваксини за да се ваксинират качествено най-сетне.