ФБР отчита задълбочаване на вътрешния тероризъм в САЩ

Тройно повече арести са извършени за расизъм
3 мар 2021 12:41, Ния Христова
29
ФБР отчита задълбочаване на вътрешния тероризъм в САЩ
Снимка: БГНЕС
Проблемът с вътрешния тероризъм в Съединените щати значително се задълбочава през последните години. Това заяви директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) Кристофър Рей по време на изслушване в правния комитет на Сената на САЩ.
 
Той посочи още, че броят на случаите, които са свързани с подобни екстремистки дейности в страната, се е удвоил през последните години.
 
"Що се отнася до вътрешния насилствен екстремизъм, броят на делата се е увеличил значително. Когато оглавих бюрото (през 2017 г.), имаше около 1000 дела, до края на миналата година – 1400. Сега 2 000 дела са в ход. Арестите срещу пропагандиращите превъзходството на бялата раса са се утроили миналата година в сравнение с 2017 г."
 
"За съжаление, (събитията, свързани с щурма на Конгреса на САЩ) на 6 януари не са изолирано явление. Проблемът с вътрешния тероризъм наподобява рак с метастази, разпространяващ се в цялата страна и е малко вероятно да изчезне в скоро време", каза Рей.
 
Той отправи призив към ръководствата на социалните мрежи да си сътрудничат с правоприлагащите органи за идентифициране на материали от екстремистки и друг нелегален характер. Освен това директорът на ФБР подчерта интензивността на екстремистката реториката в интернет пространството, пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте с толераско-леберастията и чакайте да изчезне, всеки човек си има праг на търпимост, при вас май отдавна е преминат!!!
3
1
 
17
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Какво общо има "вътрешния тероризъм" с расизма? И интересно колко *** и леваци са арестувани за погромите в градовете, където управлва демократическата партия.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лятото и то ли беше вътрешен тероризам или само това повреме на изборите, че някак ми се стрева, че има връзка едно с друго, пък вие само едното се опитвате да отчитате.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
72 милиона явни терористи гласували за тръмп и кой знае още колко се крият в храстите и ще нападнат! 270 хиляди доноса са написани само за януарските събития, основно срещу роднини и близки хора. Борбата продължава.