Проф. Захариев: Декларациите за мир на Байдън са само на книга

Войната на САЩ с Москва е безсмислена
9 мар 2021 22:20, Нели Христова
47

Геополитическият триъгълник Китай-Русия-САЩ остава ключов за тенденциите в международните отношения.

"Китай не може да бъде забравен, защото е основният играч на световната геополитическа сцена. Щатите подготвят, заедно с Китай, среща на ниво държавен секретар и Янг, членът на политбюро, който отговаря за външната политика на Пекин. Предполагаемото място на срещата е Аляска. Подготвя се срещата между Си Дзинпин и Байдън, които всъщност се познават откакто бяха вицепрезиденти", заяви международният анализатор проф. Захари Захариев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му Байдън се опитва да оправи "острата страница", отворена от Тръмп и замразяването на политическите отношения с Китай. Това се отчита като грешка от новата администрация. Според него неслучайно демократите се връщат към този подход, защото отношенията с Москва са много лоши.

"Новата администрация търси контрабаланс и затова се търси да се оправят отношенията с Пекин - да се нормализират в руслото на един нормален международен диалог", добави Захариев.

Той смята, че се наблюдават и усилията да се възстановят връзките с Европа.

"Тук отново се прибягва към политиката на "камшика и курабийката". От една страна има обещания за олекотяване на търговските отношения, но също и искания Европа да бъде толерантна към тяхната, бих казал, безсмислена война срещу Москва", посочи експертът пред Bulgaria ON AIR.

Захариев коментира и ситуацията с опозиционера Алексей Навални.

"Тук те прибягнаха до използването на стари методи, които са изпробвани донякъде с успех, например в Украйна - чрез контрапункт на опозиционност срещу режим, неудобен на САЩ. Те се спряха на Навални поради липса на нещо по-добро. Актьорът, който обаче беше избран, не успя да изиграе историческата си роля - изплуваха факти от миналото му като расизъм, ксенофобия, великоруски шофинизъм и др." каза Захариев.

Анализаторът смята още, че декларациите на Байдън за нов геополитически мир са "само на книга".

"Напрежението в световен план само ще расте. Надпреварата във въоръжаването продължава, често с нови технологии", допълни Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Фактии къде са фактите?КГБ и БГ ***...това не са факти,това е промиване на мозъци...не ,че имате,вашите деца са роби...вие предавате предците си жертвали се за да ви има...позор,България ще си плати заради *** и зависими...вашият дом е напи.ан от вас самите...нечистоплътни духом,умирате като ***...както и живеете...какъв срам...невиждан позор,Бог да пази САЩ!!!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди анализатора проф. Прочетох много за САЩ, Китай, Русия. И неговия анализ не е по различен. Та си казвам може и да е преписал , защо да не се получи и при професор.
34
3
 
6
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Байдън е не само дементен педо но и зомби
33
4
 
2
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Байдън е не само дементен педо но и зомби
32
1
 
4
 
! Отговори
Заблуден преди 3 години
БОБИ НАПИШИ ТУК ЕДНА СВОБОДНА МЕДИЯ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ТЕ ЧЕРПЯ КВОТО КАЖЕШ
31
4
 
10
 
! Отговори
ЖАЛНА МАЙКА НА САЩ преди 3 години
МОЛЯ,ВИЖТЕ МУ ПОГЛЕДА ПРАЗЕН ПУСТ БЕЗ ГРАМ МОЗЪК
30
4
 
11
 
! Отговори
Факти преди 3 години
КАК МОЖЕ ЕДИН ПРОФЕСОР ДА ВЯРВА,ЧЕ БАЙДЪН ПАМПЕРСА,ДЕТО СПАЛНЯТА СИ НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ,НЕ СИ ПОЗНАВА РОДНИНИТЕ И СЕ ЗАПОЗНАВА С ПЕРСОНАЛА ВСЯКА СУТРИН УПРАВЛЯВА САЩ ААХАААЙААХ
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човекът
28
7
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Обама и Байдън-6 войни за 8 години!Доналд Тръмп-0 войни за 4 години!
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комрад Байдън и картечарката Кабала ще ви докарат акъла,ама късно...
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка америка получи това, което искаше и й трябва, първо тръмпунгел, после бидоня, сенилното старче.Лошото е, че под сянката му бродят яcтpeби и те командват парада, но и този цирк ще бъде развенчан когато дядото тръгне с краката напред.Кофти, но вярно.
25
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До ББПиши на Доган или Бойко ...парите на Путин те ги раздават
24
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Закачка разбира се...Свободно Човешко Същество съм...нямам нужда от нищо...Свободата е моят Бог...Справедливостта е Божията майка...мечтая децата ни да живеят в Справедлив и Свободен Свят...не е много...бъдете здрави и не предавайте децата си...
23
5
 
2
 
! Отговори
До ББ преди 3 години
Дай уреди ме и мене бе, че все не стигат парите !
22
5
 
14
 
! Отговори
Пълен блъф е преди 3 години
..Бай Дръндрън ! По-фалшив президент не знам дали са имали !
21
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и дори не ми плащат както на г-н захариев и ченгетата-*** на кгб...ако ли...Бог да ви е на помощ!!!:)))
20
11
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Достоен и Справедлив...това е възможно само в САЩ,Путин каратиста,самбиста,любовника...е народа му живее скотски...американски гражданин да мечтае за...лада...или сибир...Човек с Ценности,Държавник и Политик милеещ за оцеляването и добруването на света ни...Бог да пази САЩ!!!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкото старче...
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо го мъчат дядката така бе, колко му остава, че да се наказва така....Боже, колко мъка има по този свят, Боже!
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не измрат комунистите като Захариев, които цял живот бяха на хранилка на Кремъл, няма спасение от руската зависимост.Те едно са си свикнали и едно си знаят.Слава богу че им се провали въстанието и революцията и няма опасност да вземат властта.