Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова

Необходима е промяна на законите в САЩ, заяви президентът
22 мар 2021 09:42, Ния Христова
277
Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова
Снимка: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в американските закони, за да се премахне расовата дискриминация, пише БГНЕС.
 
В изявление, публикувано по повод Международния ден за премахване на расовата дискриминация, Байдън категорично заяви, че "системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, които отдавна измъчват САЩ".
 
Американският президент подчерта още, че расизмът и ксенофобията са глобални проблеми, но трябва да се направят и вътрешни реформи.
Още по темата
 
"Трябва да променим законите, които дават възможност за дискриминация в нашата страна, и трябва да променим сърцата си“, каза Байдън и добави, че неговата администрация „няма да се свени да се ангажира с усилената работа, за да ликвидира вредното наследство от робството и нашето отношение към индианците. Нужна е ежедневната работа за справяне със системния расизъм и насилието срещу чернокожи, латиноамериканци, азиатци и други малцинствени общонсти".
 
Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
36
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Опре ли се на тъмнокожи да движат наука, иновации, икономика и политика - САЩ не след дълго ще се превърнат в бананова република. Всъщност Байдън четка цветнокожите за да ги излъже да бачкат на ниски доходи...
22
2
 
24
 
! Отговори
Има 4 години преди 3 години
да си създаде електорат, дето да гласува за демократите срещу две кебапчета... С тези фалшиви избори и купен вот Америка е на път от водеща демокрация да се превърне в бананова република ,като нашата... Само и само определени мутри да са на власт несменяеми.
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровата сте ти, цялата ти партия и кукловодите ти.
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той затова не смее да гъкне на саудитеца, а се репчи само на белия Путин.
19
1
 
51
 
! Отговори
:) преди 3 години
Скоро в учебниците ще пише, че Айнщайн е афроамериканец, а Нютон е бил черен роб докаран от Африка. Расизмът е гадно нещо, но расизъм не се премахва с... обратен расизъм.
18
2
 
35
 
! Отговори
А СЕГА преди 3 години
Да се върне Америка на Винету и Бай Дън да му отстъпи президентския пост.
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те затова в Африка са цъфналии вързали. В ЮАР дадоха власт на черните и цялата държава стана едно гето. Дай да направим целия свят, защото разни пенсии са решили да се правят на властващи.
16
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да си успешна: черен цвят на кожата + обратна ориентация.За да си успешен: черен цвят на кожата + обратна ориентация.Плюс е , ако имаш еврейски роднини.
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдееее, отиде коня у реката.Началото на края на САЩ.Тия толкова навътре са взели факта, че са поробили и изтребили сума народ, че сега минават в другата крайност.Да разбирам ли, че сега белите ще бъдат подложени на расизъм, след тези думи на Байдън?!
14
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън, бял си! Освободи поста за някой цветнокож моля...
13
1
 
15
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Модерно политкоректно говорене, по принцип... Истината е, обаче, че и в много щати и региони са си като в нач. на 70-те - скорошните избори го показаха недвусмислено. Необесобеността на т. нар. бели като конструкт позволяват разгръщането на подобна риторика...
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СССР като се разпадаше нчело туриха един демент и със САЩ тай ще стане скоро, САЩ ще се разпадне на 5-6 бели държави.
11
1
 
28
 
! Отговори
Войко преди 3 години
До Анонимен 5То май няма и един бял в тоя филм, всички са азиатци, метиси и црни! Успяха да окензат и Мортал Комбат..
10
1
 
74
 
! Отговори
Робство ли ??? преди 3 години
Този в кой век живее? Имаха черен президент, имаха и имат хора на високи постове ,богати и умни американски тъмнокожи граждани! Проблемът е за тези мързеливите,крадливите и неграмотните ,като нашите роми , които ,,ни се водят ,ни се карат!Всеки честен трудещ се американец ,независимо от цвета си,може да живее нормално! Какво робство ,какви пет лева в 21ви век?
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост...Ама го казва чак сега след изборите тоя фосил. Защи не излезе с този слоган на изборите? Пак ще изпързалят американците, както обичат да пързалят и българите впрочем!
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да забранят и Агата Кристи заради расисткото заглавие на романа си "Десет малки негърчета".
7
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама върнете Амрика на индианците, на малкото останали от тях...
6
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е началото на края на Америка и Байдън. Не може само от популизъм и търсене на одобрение на цветнокожите с чиито гласове ДЕФАКТО Байдън беше избран, да се ръководи толкова голяма и могъща страна.
5
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като падна по стълбите нещо май съвсем превъртя ...
4
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ все повече дълбае дъното. В Холивуд е най-зле, в най-новия филм по играта Мортал Комбат премахнаха един от героите (Джони Кейдж) защото е бял. Обяснението на продуцента беше, че наблягат на расовото разнообразие и че се чувствал "странно" бял мъж да е герой във филма.