Facebook забрани "гласа" на Доналд Тръмп в платформата си

Бившият президент бе блокиран по-рано тази година
1 апр 2021 11:37, Нели Христова
189
Facebook забрани "гласа" на Доналд Тръмп в платформата си
Снимка: БГНЕС

Facebook премахна видео от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп от страницата на снаха му Лара Тръмп.

Още по темата

Социалната медия забрани достъпа на Тръмп от платформата му през януари след бунта на негови поддръжници в сградата на Капитолия във Вашингтон.

Лара Тръмп, нов сътрудник на Fox News, публикува видео, на което интервюира задава на Доналд Тръмп редица въпроси.

По-късно тя публикува екранна снимка на имейл, който получила от Facebook, предупреждавайки я за забраната.

"В съответствие с блокаva, който поставихме в акаунтите на Доналд Тръмп във Facebook и Instagram, по-нататъшното съдържание, публикувано с гласа на Доналд Тръмп, ще бъде премахнато и ще доведе до допълнителни ограничения в акаунта", пише в имейла.

Лара Тръмп, която е омъжена за сина на бившия президент Ерик Тръмп, вместо това публикува интервюто за собственото си онлайн предаване The Right View на видео платформата Rumble.

"Точно така, ние сме на крачка по-близо до "1984" на Оруел. Уау", коментира тя в профила си в Instagram.

Дългогодишният поддръжник на Тръмп и телевизионният водещ на Fox News Шон Ханити определи този ход като "екстремна цензура" в пост в Twitter.

Спирането на акаунта на Тръмп във Facebook на 7 януари, ден след бунтовете в Капитолия ,се преразглежда от новия надзорен съвет, създаден да се произнася по противоречиви решения за модериране.

Защитавайки забраната по онова време, шефът на Facebook Марк Зукърбърг каза: "Ние вярваме, че рисковете да позволим на президента да продължи да използва нашата услуга през този период са просто твърде големи."

Доналд Тръмп също беше забранен от Twitter и YouTube.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144"Стотици свидетели, видео материали и мнения на специалисти."Защо Тръмп не използва всичко от избореното по-горе, за да си докаже претенциите в съда?
146
0
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
Да има даказани факти, че изборите в САЩ са манипулирани, въпроса е че тези доказателства не са достатъчни за да се касират изборите и да се проведат нови - това разбираш ли го!? Като ти чета глупости, не за жалост. С *** човек е трудно да се води диалог, на моменти невъзможно. Тръмп има правото да оспорва изборите, но е факт че той прие загубата си с достойство и предаде президенсткия пост, без циркове, запазена марка за либерастите.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Поста ти беше напълно безмислен. Можеше да си го споестиш.Написах ти къде ти липсва знанние ако искаш да направиш нещо по върпоса. Оттам нататък не ме интересува особено какво мислиш.
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 142Стотици свидетели, видео материали и мнения на специалисти. Или ще ми кажеш, че сега напълниха затворите, защото да лъжеш пред съда е престъпление, наказуемо със затвор.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 138Олеле, аккво си тъпо и гораничено.Ами защо говориш тогва? И неграметен? И не мога да те разбера. Ами виж - ти ме описа като някакво куче. Защо спориш с мен, по-нисшата формам на живот, която не залсужава вниманието ти?И като ми липсва понзания в политическите науки, "юридическите науки" и "областта" логика (честно ... спри да говориш така важно и снисходително - не печелиш нищо освен омраза), отново - какво те кара да мислиш, че ще ме ме ограмотиш в пол. наука, право и логика?
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 132/140"а Тръмп бил говорим лъжи, но според кой?"Тръмп твърди, че изборите са били манипулирани.Кои елементи от реалността (освен неговите твърдения) подкрепят този факт?
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото се отнася за другия младеж с нацистките уклони, между другото.
140
0
 
1
 
! Отговори
До 132 преди 3 години
Да Тръмп бил говорим лъжи, но според кой? Според либерастите, защо те го мразят и искат да го унищожат. Когато стигнем до факти, излезе на яве обективната истина, оказва че Тръмп не бил лъгал, но пък либерастките медии това го замитат под килима, за тях е важно да се създаде образа на Сатана.
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 134Ето го - прекалено съм ***, значи да не говоря.И така го извърташ, че съм някакво глупаво животинче, едва ли не, попаднало на компютър, влязло в света на "висшите технологии", в секцията на коемнтари, на една долна медия, продала се на варненски мутри, която едва ли не е великият форум за всички политически въпроси.И като съм ТОЛКОВА *** ПРОСТО ГРОЗНЕ УРОДЛИВ И НЕДОДЯЛАН, че не заслужавам право на меннеи, да питам, то защо изобщо ме удостояваш с отговри?Отново - Какво целиш?
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 136Научил съм едно нещо от участието ми в различни дискусии, а то е, че когато събеседника ти е неграмотен от грамотен разговор не произтича нищо, тъй като той просто е неспособен да разбере за какво става дума и това го кара да повтаря това, което си е наумил. Ти се вписваш идеално в този модел.Липсват ти познания в следните области: политически науки, юридически науки и логика
137
0
 
2
 
! Отговори
До 125 преди 3 години
Мое право е да съм привърженик на който аз реша, в това число и Хитлер. Това кой харесвам и кой нехарасвам е мое право, не съм длъжен да харесвам или мразя машинално някой. Ето там е голеия проблем с либерастите, те се опитват да постигнат розова диктатура, по един подмолен и манипулативен начин. Вече разума е на изчезване, живота ни се подчинява на либерастки религиозни догми и всеки който не вярва в тях, всеки с мнение, бива цензуран, демонизиран, обиждан и въобще репресиран с всички средства.
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хителровия подръжникТа искам да знам едно - Какво целиш с този пост!Аз целя, да покажа на хората, че макар Тръмп да бе оранжев клоун, тотално неадекватен за поста на президент с достъп до ядрени оръжия, то едва ли не излиза, че карал хората да правят анархия, да пият белина, масово лъжел и подкопавал демокрацията, ама някак си остава на свобода. Айде не на меня тея. Просто има прекалено голяма подкрепа и яко плюят отгоре му, че да не се просне някой син или Иванка за кандидат.
135
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
А какво друго да се очаква от еврейна Зукърбърг? Нали те, евреите, организираха всичко срещу Тръмп! Колко сънародници разбраха това?
134
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133Целия ти пост, като се почне от грешната идентификация и се свърши до последната точка бяха надлежно обсъдени и развенчани тук.Както казах, ако интелектуалния ти капацитет и реалните знания не ти позволяват да разбереш какво се говори, е желателно или да се въздържаш от участие в такива дискусии или да вземеш да си "доучиш" (по-скоро да почнеш от А и Б).Нямам какво друго да кажа на човек, който е неадекватен в материята.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хитлеровия подръжникВиж сега - ти казваш, че Тръмп излъгал. Псоле като те попитам зщао не е в затора - ами не бил лъгал. Ти казваш, че казал на хората да пият белина и имало умрели, а аз питам, зщао не е в затовра.Ти казваш, че предизвиквал анархия, при кето питам, зщао не е в затовра.Полсе казваш, че този човек, който звучи като най-голямата напаст от нацистите и чумата насам, имал мнгоо подръжници, ама те били добри хора. И после обиждаш - един бил неук, друг бил дървен философ ...
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 120/130"За лъжа се носи наказателна отговорност"Това вече го обясних, когато говорих за "демокрацията" като субект, който може да "води" такова дело, но ти не четеш. Във всеки случай, коагто ги говореше тези лъжи допълнително Тръмп имаше и имунитет, а това би затруднило подвеждането му под отговорност, дори това да беше реална възможност.
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Проф. Карасимеонов може да ти свърши работа като за начало. Издателства има много, вече съм забравил когато аз съм я чел кое беше.
130
0
 
1
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
За лъжа се носи наказателна отговорност, а Тръмп не е осъден, следователно ти си този който лъже, но на теб ти е простено - простотите хора не можем да ги съдим строго. Едно да отхвърлят иска ти за касиране изборите, съвсем различно е да те осъдят за разпространяване на лъжи.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125Явно си неграмотен, защото нищо което казах, не ме прави привърженик на Хитлер, нито някога съм бил. Съвета ми е да се насочиш към дискусии, които са ти по интелектуалните възможности.
128
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
Медийната изолация за Тръмп е по-страшна от влизане в затвора.Бих му съчувствал,ако не бях гледал нахлуването на провокираната от него тълпа в Конгреса.Да,това е цензура,но тя е необходима за здравето на нацията,както е необходим и ковид...