Нападателят до Конгреса на САЩ привърженик на "Нация на исляма"

Властите не определят нападението като терористична атака
3 апр 2021 07:48, Елка Василева
49
Нападателят до Конгреса на САЩ привърженик на "Нация на исляма"
Снимка: БГНЕС

Един полицай загина, а втори е ранен, след като автомобил се вряза в барикадата пред американския Конгрес. Органите на реда откриха огън, при което заподозреният за нападението загина.

Комплексът на Капитолия беше блокиран малко след 1 ч. следобед в петък, местно време (20 ч. бълг. време), след като автомобил се вряза в заграждения. По данни на властите след сблъсъка шофьорът е слязъл от автомобила и с нож се е насочил към охраняващите. Тогава органите на реда са открили огън.

Нападателят на комплекса на американския Конгрес е 25-годишният Ноа Грийн от щата Индиана, съобщи американската телевизия Ен Би Си.  Той бил привърженик на движението "Нация на исляма", което се застъпва за подобряване на положението на афроамериканците.

Властите не определят нападението като терористична атака.

Още по темата

На своята страница във Facebook 25-годишният Ноа Грийн съобщава, че е загубил работата си и търси духовно наставление, съобщава още Ен Би Си.

Беше съобщено и че полицаят, който загина при нападението до американския Конгрес, е служил в полицията на Капитолия в продължение на 18 години.

Президентът Джо Байдън публикува изявление, в което подчертава, че заедно с първата дама Джил Байдън са съкрушени от новината за атаката, съобщи Би Би Си. Джо Байдън е наредил и знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към загиналия полицай.

При нападението беше съобщено за мобилизиране на Националната гвардия и затваряне на улици в района. Работещите в Капитолия са били призовани да стоят далече от прозорци и да намерят безопасно място. Смята се, че малко хора са били в сградата заради почивните дни около Великден.

Наскоро бяха свалени загражденията от външния периметър на Капитолия, но вътрешните останаха. Засилените мерки за сигурност са в сила от щурма на Капитолия през януари от привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп, припомня БНР. При атаката стотици се сблъскаха с охраняващите, нахлуха в сградата и отправиха заплахи срещу законодателите. Един униформен загина в резултат на щурма, както и четирима други, които са участвали или са били в близост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 3 години
Всички човеконенавистни идеологии се възползват от слабите, за да се разпространяват.Това е вододела:Демокрациите работят за да направят човека пълноценен свободен индивид.Човеконенавистните идеологии работят, за да го превърнат в ЗОМБИ, подчиняващо се на идеологията за нейните цели.И на тоя "някой" му е "подсказал" какво да прави. Поредното ЗОМБИ.
14
2
 
31
 
! Отговори
999 преди 3 години
НАЦИЯ НА ИСЛЯМА се възползва от недоволните хора навкякъде по света и ги прави КАМИКАДЗЕТА или друг вид терористи. Използват личното нещастие на хората, за да ги зомбират срещу цялото общесгво.
13
0
 
33
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Щом не е терористична атака, тогава какво е? Футболно хулиганство....???
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според новият президент и кривоносите му съветници, чиновници и спонсори терористи са всички бели хора по подразбиране и се търсят всякакви начини те да бъдат избити. Бъдете сигурни, че скоро ще почне кастрация на белите и убиване на новородените. Нищо долно и гадно не е чужно на тази пасмина. От хиладолетия с това се занимават.
11
0
 
23
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До До ????!?!?!Имаше снимка на нападателя. Е, общо казано не е бял!
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че е слязъл с нож е запазена марка на религията на мира.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста нелогично мероприятие, Ноа Грийн би трябвало да е фен на Байдън, даже би трябвало да е гласувал за него.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лесно РешениеПрав си, само една малка подробност ще обърка работата. Там кой ще им изплаща помощи?
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, да... Дрън, дрън, та пляс! Тия изпонастроиха по целия свят хората едни срещу други и продължават... Докато изродското им джендърство ни удря по главите, ние сме будали и лаем срещу измислен враг. И то измислен от тях самите. Всичко де що убива и взривява било ислямско... Жалко, че има будали дето им вярват на тия гнусни подобия на човеци... Американци!
6
20
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Русия винаги е исползвола ислямския тероризъм за свои цели.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ пак си търсят повод за война.
4
6
 
18
 
! Отговори
До №4 преди 3 години
Е по същата логика каква е работата на Хамериканците да се месят по цял свят ???
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е ислямист, няма проблеми културна особеност. Добре е дошъл. Ако е недоволен от управлението не неолибералните фашисти - враг на демокрацията, терорист по-лош от сериен убиец.
2
0
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
А КАКВО Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъде!