Учен с оценка: САЩ са ударени от четвърта вълна на COVID-19

Добрата новина – ваксините са ефективни срещу британския щам
32
Учен с оценка: САЩ са ударени от четвърта вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Съединените щати са ударени от четвъртата вълна на коронавируса", обяви Майкъл Остерхолм, професор в университета в Минесота и авторитетен епидемиолог.

По-рано ръководителят на Американските центрове за контрол и разпространение на заболяванията (CDC) сподели, че чувството за "неизбежна смърт" на фона на нарастващата честота на заразяване с COVID-19 напоследък в страната говори за възможността за четвърта вълна на пандемията.

В интервю за Fox News Остерхолм се съгласи, че четвъртата вълна на COVID-19 е в ход в САЩ. "Мисля, че това е така", каза той.

"Вярвам, че в известен смисъл преживяваме нещо като нова пандемия. Единствената добра новина е, че сегашните ваксини със сигурност са ефективни срещу специфичния ("британски") вариант на вируса B.1.1.7", подчерта епидемиологът, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
27
 
! Отговори
....... преди 3 години
Това с вълните цепи от тъпота. Вирусът си е тук, циркулира и няма намерение да изчезва. Какви вълни, какви пет лева ? Пуснаха го, разпространиха го, модифицираха го, когато не се предаваше достатъчно бързо и коефициента на разпространение не беше стигна задоволителни реципрочни стойности. И на фона на това - вълни, някак си подигравателно звучи. И най- забутаните знаят вече за какво става въпрос.
7
10
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Все още не са напълно ваксинирани. Можем да гледаме какво се случва в Израел и дали помагат ваксините.... може би и UK и ОАЕ също.
6
8
 
12
 
! Отговори
Спец преди 3 години
Случаите седят 60-65к на ден при значително по-малка смъртност. Има нарастване леко в някои северни щати и стагнация или дори намаляване в южните. 4-та вълна няма а някои експерти вече или да си изядат дупломите или трябва да ги съдят за всяване на паника
5
2
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Снимката е жестока !
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали са яко ваксинирани, каква четвърта вълна.
3
1
 
17
 
! Отговори
V преди 3 години
А социали ще има ли ? По 1200$ по случай новата вълна и по 600 $ безработица .Социализмъмъъ ще победи в братсните социалистически американски щати .Венсеремос :)
2
2
 
29
 
! Отговори
Е как бе преди 3 години
Другарят Байдън не победи ли вируса ?!!!
1
2
 
25
 
! Отговори
Киро лъжата преди 3 години
Тези не са в час, вече сигурно е шеста