Ново убийство на афроамериканец от полицаи в САЩ

Избухнаха протести, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ
12 апр 2021 12:29, Елка Василева
77
Ново убийство на афроамериканец от полицаи в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Полицаите в американския град Бруклин Сентър, северно от Минеаполис, използваха сълзотворен газ, за да разпръснат гневни демонстранти. Протестите избухнаха заради поредното убийство на афроамериканец от полицаи. Кметът на града наложи вечерен час, предаде БНР.

Още по темата

Убитият е 20-годишният Донте Райт. Според полицията той е бил спрян за пътно нарушение вчера следобед. Полицаите открили, че мъжът има заповед за арест и се опитали да го задържат, но Райт влязъл в автомобила си, след което един от служителите на реда стрелял с пистолета си.

Стотици протестиращи скандираха името на Донте Райт при сблъсъка с полицията пред полицейския участък в Бруклин Сентър.

Полицаите са използвали сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да разпръснат демонстрантите. Местните медии съобщиха за грабежи в редица райони, а кметът на града Майк Елиът издаде заповед за вечерен час до 6.00 сутринта.

Губернаторът на щата Минесота Тим Уолц заяви, че наблюдава ситуацията внимателно и се моли за семейството на жертвата.

Напрежението в Минеаполис остава високо на фона на процеса за убийството на Джордж Флойд от бял полицай, притискал врата му с коляно.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре де, оказал ли се съпротива, оказал е ... тогава?!това е тънката разлика, която първобитни индивиди не могат да разберат (вкл и за бг се отнася, скоро имахме подобна ситуация)- ако го застрелят при оказване на съпротива да бъде задържен е в правомощията на полицията и не е причина за протест- ако го застрелят, когато вече е обезвреден с белезници и тн, не е в правомощията на полицята и е причина за протестВсяко ченге в УСА има бодикам, така че това лесно се доказва.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпниците трябва да се стрелят, добра новина!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубава новина. Дано ескалира положението
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-големи расисти от:черни,китайци, жълти, ромеи и прочия нема По-големи сексисти от женските нема.По-големи сексфоби от лгбти...нема Нема, епа нема!
27
30
 
3
 
! Отговори
Римлянин преди 3 години
Афротата са печени дали са рап джаз ар енд би и тн.Белите ги мразят защото са импотентни леворезбовани и жените са луди по афротата и си го избиват като стрелят по невъоръжени.И в Бг белите са същите комплексари
26
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расизъм има и той е насочен изцяло срещу белите хора, които днес са подложени на тих, лицемерен, но безпощаден геноцид.
25
1
 
26
 
! Отговори
До123 преди 3 години
Какви роби бре,има толкова чернокожи на високи постове и служби.Успели хора които са си поставили цел и са я постигнали!Зависи дали си ЧОВЕК!!! А с такава *** като нашите индианци е пълно и те са утайката на обществото,с абсолютно безмисленно си и вредно съществуване!
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че ще го отстрелят тъмния рецивидист - аман от либерастка простотия. Очевадно според розовите пеперудки щом си по-тъмен си освободен от задължението да спазваш законите.
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия още бият нeгpите, обаче се подиграват на руснаците, че държат Навални в затвор със слаб интернет.
22
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Известният престъпник Нелсън Пандела афро-американец ли е?
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те черните все си търсят повод за нещо да протестират. Все срещу тях има расизъм , живяла съм с черни под един покрив като студентка и по големи расисти от тях не съм срещала никъде.
20
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не се връзва да застреляш някой пък бил и най-големия престъпник за това. че си е саднал в колата, на практика го правиш светец.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на фона на това 1 убийство има поне 10 на бели за които никой не знае, защото на медията не и е угодно. Само разсизъм има в САЩ на друго място няма, там расизма го има само и само да управляват ***. ДПС съществуа тук по същата причина за управляване на вота и чрез създаване на напрежение да си прибират турчаците, които вместо да се интегрират като българи се отделят повече и повече...
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите медии няма да напишат нищо. Преди Флойд го издигнаха като герой защотото левите искаха да се гласува против Тръмп. Въпреки,че се правят,че харесват негрота и ЛГБТ-та реално пак всичко си продължава по старо му само,че сега медиите няма да отразяват когато станат убийства на *** и лгбт-та и няма дасе вдига вой.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но сега управляват демосратите - интересно кой сега ще подкрепи протестите за убития? Многополовото движение, пак демократите, хомоактьорите... Ще бъде забавно демосратите да се изправят срещу себе си, но не е невъзможно...Не пия кока-кола и не ям пуканки, но това няма да ми попречи да се забавлявам!
16
0
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Така трябва и нашата полиция да се отнася с криминалните престъпници с по десет дела и нарушителите на реда !!! А не такива като този с килимявката и полупияната му и дрогирана агитка да си ,,разпасват пояса",да крещят,рушат и 15 души да блокират кръстовища! Имза си закон и ред,ама пуста криворазбрана слободия !
15
9
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Отмъщението на бившите роби.
14
0
 
43
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Рецидивист укриващ се от закона със заповед за арест се опитва да избяга от полицията и бива застрелян в опит да бъде заловен! Това е обществено опасен човек! Полицаят застрелял този престъпник трябва да се награди с почести!
13
2
 
27
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Браво на полицаите. Само така. Нег...рата трябва да разберат че те са просто не..г..ра и да си стоят по кочините. крайно време е отново да се въведе закона за расовото разделение. То така или иначе си го има не само там, но и по целия свят. Черните мразят белите, китайците мразят японците, японците мразят всички които не са японци, белите мразят черните, мюсюлманите мразят всички които не са мюсулмани... Това си е напълно нормално положение. Стига сте си затваряли очите.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак наново протести на берачи и миене на крака...