Разследването срещу Тръмп вече не е гражданско, а криминално

Това може да е проблем за политическата му кариера
19 май 2021 19:30, Нели Христова
87
Разследването срещу Тръмп вече не е гражданско, а криминално
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Ню Йорк заяви, че разследването на Trump Organization вече е криминално.

Говорител на главния прокурор на държавата Летиция Джеймс заяви, че разследването на компанията за собственост на Тръмп "вече не е чисто гражданско".

Джеймс изследва финансовите сделки на бившия президент, преди той да встъпи в длъжност. Семейство Тръмп отрича ​​неправомерни действия и казва, че разследването е от демократичен прокурор и е политическа отмъщение.

Говорителят на  Джеймс Фабиен Леви заяви пред BBC във вторник: "Информирахме Trump Organization, че нашето разследване вече не е от чисто гражданско естество".

"Сега разследваме активно организацията на Тръмп в криминален аспект, заедно с прокуратурата на Манхатън. Нямаме допълнителни коментари."

В изявлението не се казва какво е превърнало характера на разследването от граждански в криминален, нито дали самият бивш президент може да е замесен в някакви обвинения.

През март 2019 г. Джеймс започна гражданско разследване на твърденията, че Тръмп е надул стойността на активите си в банките, когато е търсил заеми, и ги е намалил, за да намали данъците си.

Нейният офис също търси документи за четири имота на Trump Organization в Манхатън, щата Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

Окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс-младши заяви в съдебни документи през август миналата година, че неговият офис разследва предполагаемо "продължително престъпно поведение" в Trump Organization. Той цитира статии във вестници за предполагаеми банкови и застрахователни измами в компанията.

Окръжният прокурор на Манхатън също разследва дали някой от финансовите архиви на Тръмп е бил документиран, за да прикрие подкупите за две жени през 2016 г., които казват, че са имали интимни отношения с него.

През февруари офисът на Ванс заяви, че е получил данъчните декларации на Тръмп като част от разследването, след продължителна съдебна битка. По време на президентството си Тръмп решително отказваше да разкрие данъчните си декларации, въпреки че беше подложен на голям натиск да го направи.

Значително развитие

През цялото време на управлението си Доналд Тръмп отхвърля всякакви разследвания във финансовите си сделки или тези на своята организация като политически мотивиран "лов на вещици", воден от демократите, отчаяно желаещи да го видят далеч от властта.

И все пак, след като вече не се ползва със защитата на президентството, това последно развитие ще го затрудни. Това, че бивш президент на САЩ е изправен пред не едно, а две наказателни разследвания, е значително развитие, което може да има последици за политическото му бъдеще.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс ясно вярва, че има достатъчно факти, които да оправдаят преместването на разследването от гражданско в наказателно. В съчетание с текущата проверка на данъчните декларации на бившия президент от окръжния прокурор на Манхатън Сай Ванс, г-н Тръмп разглежда сложна и заплетена правна битка - една, с която той продължава да бъде категоричен, че не би трябвало да се изправя пред нея, но с която сега почти със сигурност не може да се избегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В щатите не прощават на колаборационистите на Кремъл.
24
4
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Тръмп не заслужава тази съдба, след като направи Епрусалим велика вселенска столица!!!А Бати ойко беше го нагласил да си затвори очите за Балкански поток!!!Агент Итън Борг!ЦРУ!!!
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и защо прокуратурата "разследва" данъците му, като това се прави от данъчните и при съмнение те предават нещата на прокуратурата. А така прокуратурата без никакъв сигнал иска достъп. Защо? Ами за да си търси тя кое може да изопачи и така поне до изборите че да не може Тръмп да се кандидатира или да провежда митинги. А нарочно Тръмп организацията, че да спират и синовете му да се кандидатират. Типично болшевишко. Ама 75 млн ви знаят номерата.
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами точно политическата му кариера е целта на демонкратите, но поне света ги разбра какви сатани са и ще се обедини срещу тази либерастка ламя.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, значи тея същите са казали на нашия РадеФ, какво и как да прави! ФАЩ да си дадат партакешите и вън с двуличника червен!
20
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмпи мошенника - в затвора!
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прод 26.Искаше банките да бъдат банки а не свърталища на хиени с бели якички и фалшиви(без обезпечение) пари, и банките да обогатяват вложителите,(истинските собственици на парите им) а не само собствениците на банките.Но лъже демократите се скриха зад ,уж "капитализъм с човешко"лице,но всъщност зад това човешко лице прозира един звяр,които оставен на свобода, ще излочи и собствената си кръв.
18
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп искаше да върне капитализма в чистия му вид.Капитализъм в които всичко е естествено.Средната класа да е основата му а бедните да са грижа на богатите чрез данъците.Жените да си гледат децата и семействата а не да търсят работа,където цената на техния труд е два пъти по ниска от цената на трудът на мъжете.Така естествения подбор щеше да даде предимство на хората знаещи и можещи да управляват съдбата си,а не на мошениците облечени с власт и на фалшивия капитал.Искаше банките да бъдат банки.
17
1
 
9
 
! Отговори
Без Расизъм преди 2 години
Медиино затъмнение покрай терористичния акт над бг влак , ако бяха етнически българи до сега щеше да има 10 новини и интервюта с началните им учителки
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стигнах до "предполагаемо продължително престъпно поведение" и "статии във вестници за предполагаеми банкови и застрахователни измами" и спрях да чета нататък...
15
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ЗЕЛЕНООКИЯ ПРЕДАТЕЛ!
14
0
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Точно !
13
1
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Не не, за да се стигне почти до гражданска война бяха виновни точно тия, които се опитват да изкарат него виновен ! И честно казано, не съм сигурен дали не беше по-добре да се случи, като ги видях колко са нагли, лъжливи, и с изкривена ценностна система ! Дойдоха на власт, и пак почнаха войните, скъпият петрол, критично-лоши отношения с Русия (макар че не харесвам Путин и руския империализъм), и т.н. !
12
2
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
П0 ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ-МАЯМИ БИИЧ ИМА ПРИХ0Д 0Т 75 000 000-А Г0ЛДЪН ТРАМП 0К0Л0 100 000 000-ЯК0-А?
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократите искат да държат властта с недемократични методи като отстраняват противниците си с други инструменти.
10
17
 
5
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Демагократите вече съвсем се о,ляха, Нансито се е развилняла като луда крава, бетер от нашта Мая !
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По негово време,цената на петрола и горивата беяха под стойността си.А сега,цената на газта и на горивата не спира да расте,защото синчето на Джото има газопроводи и петролопроводи в половината свят.Даже и хакерите вече са на негова страна.Хакнаха най големия доставчик на горива в САЩ,само и само цените да се увеличат двойно за има-няма седмица,което предизвика и криза с горивата в САЩ.Лошото е че ще страда и останалия свят.
8
0
 
3
 
! Отговори
Некой преди 2 години
кой му дреме
7
16
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!____________ТОВА ДА СЛУЖИШ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ КАТО ИСРАЕЛ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е 100% ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатанистите нищо няма да могат да направят - едно такова дело ще се мъндахерца много години, ще се обжалва на всички възможни инстанции, а ужас - до изборите остават само 3 години. Ако е жив и здрав Тръмпи е следващият президент на САЩ, каквито и трикове да правят.