Демонстрации в САЩ за реформи в полицията

Отбелязаха година от смъртта на Джордж Флойд
26 май 2021 10:28, Елка Василева
33
Демонстрации в САЩ за реформи в полицията
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ отбелязаха една година от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест. В редица градове се състояха демонстрации с настояване за реформи в полицията, предаде БНР.

Още по темата
Сестрата на Джордж Флойд бойкотира среща с американския президент Джо Байдън, като каза, че той е "нарушил обещанието си" да въведе законодателство за реформа на полицията до годишнината от смъртта на брат й.

Бриджит Флойд участва в митинг в Минеаполис, докато други членове на семейството посетиха Байдън в Белия дом в опит да помогнат за приемането на закона.

След срещата президентът излезе с изявление, в което обеща да продължи да подкрепя законодателството.

Бившият полицай Дерек Шовин беше осъден миналия месец за убийството на 46-годишния Флойд. Той може да получи до 40 години затвор. Присъдата се очаква да бъде произнесена на 25 юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
VIJTE MOLQ KVO E USA DNES ISKATE LI DA JIVEETE SRED TEZI POMISLETE DOBRE
10
0
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
Не работят, а само получават помощи. Отледани са със помощи. Реват за права, а те самите имат само права и никакви задължения. Те могат да се бият с полицията, но полицията не може да ги закача. Половината от тях дори не знаят кой е баща им, защото майките им са наркоманки и въобще не знаят от кой са заченали по време на оргиите. Да ви звучи познато?
9
0
 
5
 
! Отговори
Toto преди 2 години
На снимката се вижда една група безработни черни. Или по-скоро "вечно неработещи".
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдънясват масово.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатура на клошариата.
6
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Така е в банановите републики...
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тексас си гласуват свободно носене на оръжие без нужда от разрешително. Да отидат там да вандалстват и да протестират печките.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То,обещанието не е като даването.И нашите политици обещаваха,че и се клеха да служат на Народа си,ама като лапнат кокала ни викат:-"Абе ще видим."
3
2
 
25
 
! Отговори
Сажда гангстер преди 2 години
Полиция без финасиране и със забрана да преследват афроамериканци дори и за рутинна проверка .... зони без нито един полицай в районите с чеерно и латино население ....Баааго, та това си е ИСТИНСКИ GANGSTA PARADISE .Да живее демокрацията !
2
2
 
28
 
! Отговори
Демо Крадция преди 2 години
не мога да дишам... не мога да дишам... не мога да дишам ... и така ЦЕЛИ 10 МИН. според клипа разпространяван в интернет. Не се знае тоя дрогиран наркоман и крадец дали е ПРЕСИПНАЛ или се е задушил първо . ВЪВ ВСИЧКИ видео материали показващи арест ВИНАГИ се вижда че престъпника ОПИТВА ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО за да избяга или да заблуди полицаите. Нашенските бандити дори се ПРАВЯТ НА БОЛНИ за да отърват затвора . Когато престъпника умира докато се опитва да избяга - полицая го отняся. Демокрация
1
14
 
0
 
! Отговори
John Lennon преди 2 години
Power to the people!